Středa 8. května 2024, Den vítězství

Slavnostní premiéra Vémolova filmu: Příjezd v limuzíně, sbírka na děti a náhled do Vémolova soukromí

Karlos Vémola má za sebou slavnostní premiéru svého filmu. Sám ho prý nikdy neviděl a některé části musely být cenzurované. Na premiéru přijel spolu se svou partnerkou Lelou Ceterovou v limuzíně. Nezapomněl ani na dobročinnou sbírku. Je totiž ambasadorem sbírky na Doniu, kde mohou lidé přispět na předčasně narozené děti. Film přibližuje úspěchy i pády ve Vémolově kariéře a osobním životě.
  10:25

V pondělí 15. ledna se konala slavnostní premiéra nového dokumentární filmu Karlos. Jak už mnohým název napovídá, film se týká jedné z nejvýraznějších postav českého MMA Karla Vémoly. Premiéra se konala ve Slovanském domě v Praze a na místo dorazilo opravdu mnoho diváků. Ze začátku byla sice vstupní hala poloprázdná, ale později se zaplnila lidmi, kteří netrpělivě očekávali příjezd hlavní hvězdy filmu, tedy Vémoly. Zápasník si potrpí na luxusu a pompéznosti, bez které se neobešel ani tento večer. Nový film navíc může některým lidem změnit názor na Vémolu, který je často velmi kritizovaný.

Vémola dorazil na slavnostní premiéru v luxusní bílé limuzíně. Jeho řidič měl chvíli problém zaparkovat, přejel oba dva kužely, které ohraničovaly místo příjezdu, ale nakonec se mu podařilo postavit limuzínu před čekající dav fanoušků a z auta vylezl Vémola a jeho partnerka Lela Ceterová. Nadšený dav okamžitě vítal pár, který s úsměvem pózoval před početnou skupinou přítomných fotografů. Vémola byl očividně plný očekávání a prodral se davem až do vstupní haly. Neměl ale ani chvíli klid, protože si ho okamžitě odchytili novináři na rozhovor. Nebyl v ten večer ale jediný, kdo vyvolal zájem médií.

Na akci totiž pochopitelně dorazili také Vémolovi přátelé, kteří přišli slavného zápasníka podpořit. Mezi celebritami různého typu bylo dokonce také několik mladých influencerů. Youtuber Jakub Enžl, Tadeáš Veselý s partnerkou Terezou Taliánovou, Jan Liška, Nikolaos Mach a další. Na premiéru dorazil dokonce promotér a spolumajitel organizace Oktagon Ondřej Novotný. O něm je všeobecně známo, že Vémolu nebere pouze jako člena své organizace, ale také jako kamaráda a tak se proto také objevil před filmovým plátnem jako čestný člen Vémolova týmu vedle režiséra celého natáčecího štábu.

Režisér filmu Michal Samir řekl, že chtěl film natočit takovým stylem, aby lidé pochopili, jak moc je Vémola upřímný. „Já jsem ten film ještě neviděl, takže z toho budu mít stejný zážitek jako vy. Pokud chcete být vzorem pro ostatní, tak by jste měli žít tak, abyste si ho mohli zpětně přehrát jako film. V mém případě jsme ten film museli malinko cenzurovat,“ řekl Vémola při svém proslovu divákům v kině. Přítomní diváci nalezli na svých sedadlech letáčky, na kterých byl QR kód, díky kterému mohli přispět na sbírku na platformě Donio.cz. Sbírka se jmenuje Opravdový bojovník a jejím cílem je pomoc předčasně narozeným dětem. Ambasadorem této sbírky je společně se skupinou Progresus také Vémola a ten chtěl proto tímto způsobem lidi upozornit, že mohou podpořit právě tyto malé děti.

Samotný film znázorňuje trnitou cestu Vémoly, který byl kdysi problémové dítě, věnoval se kulturistice a k zápasení přišel jako slepý k houslím. Zároveň je ve filmu také popsaná jeho cesta na vrchol v zápasnickém světě a následně jeho pád. Film ale není pouze o zápasení. Diváci se totiž mohou také stát součástí Vémolova osobního života, který nebyl vždy jednoduchý. Mohou sledovat, jak je mimo svět showbyznysu zároveň normální a milující otec svých dětí a zvířat. Film některé nejspíš velmi překvapí a je možné, že po jeho zhlédnutí na Vémolu mnoho lidí změní názor. Zápasník se totiž očividně potýká s obrovským tlakem, který je pro něj zkrátka občas až příliš ubíjející. To vše se nyní rozhodl ukázat v novém dokumentárním filmu, který bude mít premiéru pro veřejnost 25. ledna.