Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Kincl porazil Vémolu a tomu se lidi smějí | foto: instagram.com

Kincl porazil Vémolu a ten se stal terčem posměchu. Végh ovšem stále počítá s odvetou

Patrik Kincl dokázal porazit Karla Vémolu a zároveň mu také naprosto zničit obličej. Právě kvůli pomlácenému obličeji si z Vémoly dělají na sociálních sítích legraci. Vémola odešel z klece a od té doby o něm nikdo neslyšel. Végh ale oznámil, že s jejich odvetou stále počítá a Vémola se vyjádřil na Instagramu.
  15:45

Když se v sobotu 20. května proti sobě po pěti letech postavili Karel „Terminátor“ Vémola a Patrik Kincl v dlouho očekávané odvetě, asi nikdo neočekával tak zvláštní styl zápasu, jaký oba předvedli. Vémola totiž v podstatě celou dobu držel Kincla přimáčknutého u pletiva a ten jej zasypával údery do obličeje. Kolena a lokty, které Vémola inkasoval, se nepěkně podepsaly na jeho obličeji a když skončilo páté kolo, Vémola skoro neviděl. Bodoví rozhodčí nakonec rozhodli, že vítězem zápasu se stane Kincl a Vémola okamžitě opustil klec. Od té doby o něm nikdo nevěděl.

Co se s Vémolou stalo nevěděli ani promotéři Oktagonu, kteří na pozápasové tiskové konferenci vyjádřili své obavy z četných zranění, se kterými Vémola opouštěl klec. Jeho obličej navíc vypadal opravdu zuboženě a někteří se domnívali, že má dokonce zlomený nos.

Vémolův obličej se ale stal terčem posměchu obrovského počtu lidí na sociálních sítích. Začali vznikat různé karikatury, ve kterých figuroval Vémolův pomlácený obličej. Vémolu například srovnávali s lidmi, kteří jedí arašídy a přitom jsou na ně alergičtí. Někteří si také utahovali z toho, že Vémola nezískal pás šampiona střední váhy. Na toto téma se objevila také spousta karikatur, kdy například Vémola jede v autě, nemá zapnuté pásy a argumentuje to tím, že je má Kincl.

Pro Vémolu však byla prohra pochopitelně velmi zdrcující. Nejen že přišel o možnost získat titul ve střední váze, ale také prohrou ohrozil možnou odvetu s Attilou Véghem. V minulosti se totiž nechal slyšet, že pokud nedokáže porazit Kincla, tak si nedovolí vyzvat Végha. Toho po zápase naopak vyzval rozjařený Kincl, který si své vítězství zaslouženě užíval. Végh přišel do klece a začal se s Kinclem domlouvat, v jaké váze by se spolu mohli utkat.

Později se ale Végh vyjádřil také k Vémolově prohře. „Teď tě lidi budou házet do starého železa, budou ti říkat, ať chodíš prodávat ponožky. Proto je tohle video, aby jsi se trochu probral a já ti taky dám šanci, aby ses vrátil silnější a tento prohraný zápas vůbec neberu, protože tohle je jenom o nás dvou,“ sdělil Végh ve videu a potvrdil tak, že zápas mezi ním a Vémolou pořád platí.

I přes to, že Vémolu po jeho prohře někteří lidé nezatratili, stále nikdo nevěděl, jaký je jeho zdravotní stav. Vémola se svým fanouškům ozval až druhý den na večer, kdy přidal příspěvek na svůj Instagram a popsal své aktuální pocity. „Dlouho očekávaný zápas je za námi a nevyšel podle mých představ. I když dost lidí říkalo, že jsem to vyhrál, tak teď je to jedno, protože jsem to měl ukončit a nenechat nikoho na pochybách. Patrik je šampionem, tak to prostě je,“ popsal Vémola ve svém příspěvku. Také oznámil, že už nehodlá hazardovat se svým zdravím. Mluvil totiž o shazování váhy, kdy musel za jeden den zhubnout dvanáct kilogramů. Všem to přišlo naprosto absurdní a Vémola měl co dělat, aby se vůbec udržel na nohou.

Po zápase se také velmi spekulovalo o tom, zda přeci jenom neměl vyhrát Vémola. V přímém přenosu zápasu Kincla a Vémoly, se totiž nechal slyšet přítomný David Kozma, který seděl hned vedle moderátorů, že podle něj jasně Vémola vede na body. To stejné zmiňuje také Vémola ve svém příspěvku na Instagramu. „Do pátého kola jsem nastupoval s tím, že vedu. Kdybych věděl, že to tak není, nastoupil bych do posledního kola jinak a klidně bych riskoval i to, že se nechám knockoutovat,“ okomentoval celou situaci Vémola, který zároveň děkuje všem, kteří ho podporují.

Také oznámil, že z O2 Arény, kde se konal jeho zápas s Kinclem, zamířil rovnou do nemocnice. Jeho obličej byl totiž ve velmi kritickém stavu a proto se rozhodl vynechat také tiskovou konferenci. Kinclovi ovšem blahopřeje k získaní titulu ve střední váze, po zápase si s ním však ruku nepodal.