Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Vémola a Matavao | foto: instagram.com

Vémola zná jméno svého soupeře. Schytal za to kritiku nejen on, ale i vedení Oktagonu

Karlos „Terminátor“ Vémola se po zranění vrací zpět do klece. Před květnovou odvetou s Patrikem Kinclem se rozhodl, že bude zápasit už v dubnu. Jeho soupeřem bude Al Matavao. Za zápas s ním schytává Vémola kritiku, stejně tak i vedení Oktagonu.
  19:27

Karlos „Terminátor“ Vémola, jeden z nejsledovanějších českých zápasníků MMA, byl kvůli vážnému zranění dlouhou dobu mimo hru. V důsledku toho musel zrušit očekávanou odvetu se současným šampionem střední váhy Patrikem Kinclem. Není tomu tak dlouho, co Vémola začal znovu trénovat a organizace Oktagon, ve které Vémola zápasí, tak na konci ledna oznámila, že se v květnu konečně uskuteční odveta mezi ním a Patrikem Kinclem.

Mnoho fanoušků bojových sportu mělo ze zprávy radost, jiní zase nevěřili, že k odvetě opravdu dojde. Nevěřil v to ani Kincl, který na svém Instagramu oznámil, že spíš počítá s tím, že se Vémola opět zraní nebo si najde výmluvu, proč proti němu nemůže nastoupit. Může za to především fakt, že se Vémola rozhodl ještě před odvetou vzít zápas, který se má konat jen o měsíc dřív.

Začátkem února zveřejnil Oktagon na svém Instagramu zprávu, že Vémola bude zápasit už 15. dubna na galavečeru v Liberci. Nikdo ovšem nevěděl, kdo se Vémolovi postaví. To už se teď ví, Vémolovi se postaví devětadvacetiletý americký zápasník Al Matavao.

Podle některých diváků Oktagonu je to pro Vémolu velmi jednoduchý zápas. Vémola má totiž nejen výškovou převahu, ale také větší muskulaturu a také, což bývá ve spoustě zápasů klíčové, obrovskou základnu fanoušků. Jiná část fanoušků si naopak myslí, že Matavao může být pro Vémolu velmi náročný soupeř. Matavao totiž není žádný amatér. Své poslední čtyři zápasy dokázal vyhrát K.O. a navíc knockoutoval Marka Mazucha, velmi tvrdého zápasníka, který byl při jejich střetu jasným favoritem.

Kolem celého zápasu se hromadí množství rozporuplných reakcí. Spíše však převažují ty negativní. Ke kritice domluveného zápasu se vyjádřil i promotér Oktagonu Ondřej Novotný.

„Já se nebudu vůbec obhajovat. Ani Karlose, ani Matavaa. Je mi upřímně jedno, jestli se to někomu nelíbí. Matavao je kus nepříjemného frajera a na rozjezdový zápas je to naprosto adekvátní soupeř. Matavao je malý, podsaditý frajer, nedá se tak snadno hodit. Tenhle frajer si prošel i Dana White Contender Series,“ reagoval na kritické komentáře Novotný.

Ke střetu Vémoly a Matavaa se také vyjádřil Atilla Vegh, který zatím jako jediný dokázal v Oktagonu nad Vémolou zvítězit. „Karlíto, ty jsi ten největší blázen jakého znám. Skoro jsi padnul na konci roku a teď vidím Liberec, potom Patrik Kincl. Ty nemáš dno. Normálně zvažuju, že ti dám možnost odvety, ale musí se mi to pořád vyplatit, jak už jsem říkal,“ řekl Vegh ve svém videu na Instagramu.

Vémola, který je také známý díky zálibě v trash talku, navíc čelí nejen kritice ohledně zápasu, který se má konat před odvetou s Kinclem. Mnozí ho totiž kritizují také kvůli místu, kde se rozhodl trénovat. Vémola totiž poletí na kemp do Thajska.

„Soupeře už máme, tak zítra na kemp do Thajska. Osss,“ napsal pod svůj nový příspěvek Vémola. Kvůli tomu se mu spousta fanoušků Oktagonu vysmála. Vémola totiž několikrát kritizoval své soupeře, kteří se rozhodli během přípravy na stejný kemp vydat.

V komentářích pod jeho příspěvkem mu to samozřejmě několik lidí připomnělo.

„Do Thajska? Hlavně, že když jsi měl mít zápas s Atillou, tak jsi mu řekl, že kempování v Thajsku je jenom dovolená. I Pirát si z toho dělal srandu, když byli na dovolené. A je tu Matavao. Vyhodíš ho přes čtyři řady,“ napsal jeden z uživatelů pod Vémolův příspěvek.

Jiní zase kritizovali to, že Vémola bude zápasit právě proti Matavaovi. Podle nich je totiž pro Vémolu velmi jednoduchý soupeř. „Tento zápas nemá žádnou cenu. Divím se, že to vůbec někdo domluvil, zvlášť když má mít Patrika, zbytečně riskuje,“ kritizoval Vémolův zápas v komentářích jeden ze sledujících.

Kvůli velké vlně kritiky, která se pod příspěvkem objevila, se Vémola rozhodl omezit komentáře.