Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Rivalita, která panuje mezi Kinclem a Vémolou, nemá na české MMA scéně obdoby! | foto: Profimedia

Odveta Vémoly a Kincla opět v ohrožení. Vémola bude zápasit už o měsíc dříve

Dlouho očekávaná odveta mezi Karlem Vémolou a Patrikem Kinclem je opět v ohrožení. Vémola totiž bude zápasit už měsíc před jejich střetem. Mnozí tento tah organizace Oktagon kritizují. Kincl se vyjádřil, že počítá s náhradním soupeřem za Vémolu.
  14:00

Karel Vémola, nejvýraznější ikona českého MMA má za sebou těžké období v osobním životě, ale také v zápasení. Kvůli zranění si musel dát na nějaký čas od zápasení pauzu. Důsledkem toho musel také odstoupit od prosincové odvety s Patrikem Kinclem, který momentálně drží titul šampiona polotěžké váhy. Nyní se však Vémola vrací k trénování a chystá se po dlouhém odkládání na odvetu s Kinclem. Nakonec to však nebude jeho první zápas po několikaměsíční pauze. Rozhodl se, že bude zápasit už v dubnu, měsíc před plánovanou odvetou.

V úterý organizace Oktagon, ve které oba zápasníci bojují, zveřejnila příspěvek, ve kterém oznámila, že Vémola bude zápasit měsíc před odvetou s Kinclem a to konkrétně 15. dubna v Liberci. Pod příspěvkem se okamžitě objevily kritické komentáře, reagující na oznámení zápasu. Podle většiny komentujících, je naprostý nesmysl a pochybení vedení domluvit Vémolovi zápas před tolik očekávanou odvetou.

Mnozí také poukazují na to, že Vémola měl zdravotní problémy a nově oznámeným zápasem, se mu zkracuje doba, kdy se může vrátit do formy. „Měsíc před zápasem s Kinclem? Aby se mohl znovu zranit? Úžasný tah,“ okomentoval příspěvek jeden z uživatelů Instagramu. Předzápasový proces totiž zahrnuje nejen trénink různých bojových sportů, tvrdý sparring a posilování, ale především přizpůsobení stravy a denního režimu k dosáhnutí smluvené váhy zápasníků.

Vémola měl s váhou už jednou problém a to konkrétně před zápasem se slovenským bojovníkem Milanem Ďatelinkou. Tehdy nesplněním domluvené váhy přišel o titul šampiona, zápas ale proběhl navzdory váhovým komplikacím. Vémola sám přiznal, že váhu nechává vždy až na poslední chvíli. To, že shazovat váhu na poslední chvíli tělu velmi škodí, si mohl Vémola sám uvědomit po tom, co ho po neúspěšném vážení museli doslova podpírat jeho nejbližší při odchodu z budovy. Vzhledem k jeho tendenci pracovat s váhou na hranici zdraví, se mnozí obávají možného dopadu na následnou odvetu s Patrikem Kinclem.

Kincl se k celé věci vyjádřil na svém Instagramu. Sdílel fotku, kterou přidala na Instagram organizace Oktagon, na které je Vémola a obličej mu překryl obrázkem klauna. „To bylo žvástů o tom, jak mám ten titul půjčenej. Jak si pro něj hned dojde apod. To celé podtrženo nádherným rozhovorem z nemocnice pro iSport.Jeho brněnské vystoupení po mé obhajobě mělo znít spíš takhle: „Se*u z Patrika Kincla“. Když mi Oktagon o tomhle zápasu řekl, tak jsem zrovna neskákal radostí. Možná Karel počítal s tím, že cuknu a půjdu na Gamechanger a jemu se tak uvolní cesta pro můj titul. Na květen je připraven náhradní soupeř, takže přípravu budu ladit spíše tímhle směrem a pak vyzvu Brita. Vejmluva ať si klidně utíká dál a odveta proběhne až u soudu,“ napsal Kincl pod svůj příspěvek.

Vémola se k nově oznámenému zápasu zatím nevyjádřil. Sdílel pouze příspěvek o zápasu, ve kterém byl Oktagonem označen. Jedním z důvodů, proč by měla podle většiny fanoušků odveta opravdu proběhnout je i fakt, že se kvůli ní Kincl rozhodl nezúčastnit se nové výzvy Oktagonu Gamechanger, kde se ti nejlepší zápasníci z celé organizace utkají o jeden milion eur. Dal radši přednost tomu, aby si mohl vyřídit svůj spor s Vémolou v kleci.