Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Hospitalizace princezny Kate trvala několik týdnů | foto: Profimedia.cz

Zmizení Kate Middleton: Zemřela, je v kómatu, zamčená v koupelně nebo odletěla na Měsíc?

Princezna Kate se ztratila z očí veřejnosti už o Vánocích a od její lednové hospitalizace se na sociálních sítích hojně diskutuje o jejím zdravotním stavu. Jenže mnoho z diskutujících začalo zajímat, kde Kate doopravdy je. Na sítích se teď šíří bizarní teorie o tom, že si nechává dorůst ofinu, podstoupila plastiku pozadí nebo že ji nikdo nenašel při hře na schovávanou.
  18:20

Od hospitalizace Kate Middleton, princezny z Walesu, uplynul už více než měsíc a stále zůstává opředená otazníky. Podstoupila operaci břicha a musela po ní strávit dva týdny v nemocnici. Už od té doby, co se objevily informace o pobytu v nemocnici, se s jménem manželky budoucího britského krále, prince Williama, pojí především spekulace a dramatické teorie. Jenže Kate se na očích veřejnosti neobjevila už od Vánoc a lidé na sociálních sítích hojně diskutují o tom, co se mohlo stát. A konspirační teorie jsou bizarnější než reinkarnace královny Alžběty II. v dítě americké youtuberky Trishy Paytas.

V lednu Kensingtonský palác oznámil, že se chystá princezna Kate po operaci břicha domů. I přes to, že byl zákrok plánovaný a navíc úspěšný, Kate musela zrušit své pracovní závazky a královský palác také oznámil, že se k pracovním povinnostem bude moct vrátit až po Velikonocích. Je vhodné také podotknout, že ve stejný den, kdy se objevily informace o operaci Kate, oznámil britský královský palác, že se chystá král Karel III. na operaci. Jeho hospitalizace byla oznámená předem, její až dodatečně.

Kate se naposledy objevila na veřejnosti 25. prosince a téhož dne byla také naposledy vyfocená. Od té doby ji nikdo neviděl a nevyfotil ji ani britský bulvár, který celou královskou rodinu bedlivě sleduje. „A tohle je ta stejná žena, která se fotila nalíčená hodinu po porodu každého dítěte,“ píše jeden z fanoušků královské rodiny. Někteří z nich také upozorňují, že král Karel III. má rakovinu a i přes to se z očí veřejnosti nestáhl.

Britská královská rodina je středem celosvětové pozornosti z několika důvodů. Jak už bylo zmíněno, král Karel III. má rakovinu, kterou lékaři odhalili při vyšetření prostaty, Sarah Ferguson, bývalá manželka prince Andrewa, má rakovinu kůže, kterou ji diagnostikovali jen pár dní po diagnóze krále. Zároveň se stále řeší drama okolo prince Harryho a Meghan Markle.

V posledních měsících se upnula pozornost i na vztah Kate a Williama. Někteří z těch, kdo o jejich vztahu spekulují, jsou naprosto přesvědčení o tom, že má William milenku. Mluví se také o blížícím se rozvodu, problematickém manželství a v nejvíce vyostřených debatách také o domácím násilí.

Ať už je pozadí zmizení Kate jakékoli, faktem zůstává, že nikdo neví, kde vlastně je. A na sociálních sítích se šíří mnohdy až bizarní teorie o tom, kde by mohla být. Někteří z konspirátorů jsou přesvědčení, že utekla s Petem Davidsonem, který je dlouhodobě označovaný za krále svůdníků – randil totiž s Arianou Grande nebo Kim Kardashian.

Teorií o tom, kde Kate je, jsou desítky. „Myslím, že si nechala udělat plastiku pozadí, nebo si ostříhala ofinu a nesluší jí to,“ píše jeden z konspirátorů na sociální síti X. Ač se může zdát, existují i méně uvěřitelné. Kate se v nich vydala na misi na Měsíc, přidala se k teroristické skupině, narodilo se jí zrzavé dítě – což odkazuje na barvu vlasů prince Harryho, podstoupila operativní změnu pohlaví, je zamčená v koupelně nebo ji nikdo nenašel při hře na schovávanou.

Lidé konspirační teorie sdílejí především na sociálních sítích X a Reddit a každý den se předhánějí, kdo vymyslí lepší. A vzhledem k tomu, že lidé na sítích bizarní teorie i královskou rodinu milují, jsou diskuze velmi populární. „Tohle je nejlepší trend, jaký jsem za poslední dobu viděl. Moc mě to baví,“ myslí si jeden z nich.

Některé teorie, které se objevují, jsou ale reálnější a až trochu mrazivé. Jsou totiž spojené se zmíněnou operací břicha. Podle některých teorií operace nedopadla dobře a Kate, matka tří dětí, mimo jiné i následníka trůnu prince George, je údajně v kómatu. Jiná verze této teorie dokonce mluví o tom, že Kate operaci nezvládla a je po smrti. Jak ale mnozí jiní uživatelé sociálních sítí upozorňují, utajit smrt takto významné osoby by se v Británii příliš dlouho nepodařilo.