Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

Podcaster a influencer Ladislav Sinai | foto: Instagram.com/9ina1

Kauza Ladislava Sinaie se vrací. Za mlčení měl nabízet peníze

Sociální sítě opět začínají žít kauzou podcastera a influencera Ladislava Sinaie. Poté, co začátkem roku čelil obvinění ze sexuálního obtěžování, měl nyní údajně žádat po několika dívkách mlčenlivost. Sliboval jim za to peníze.
  14:57

Kauza podcastera, youtubera a influencera Ladislava Sinaie vyšla na jevo letos v lednu. Na Instagramu se tehdy začaly šířit údajné screenshoty konverzací, kde se měl Sinai, který se živil natáčením podcastů zejména o české rapové scéně, chovat nevhodně k ženám a loudit z nich nahé fotky a sex. Několika z nim mělo údajně být méně než 15 let.

Po více než čtvrt roce se kauza řeší znovu. Influencerka Valérie Holáková, alias Xholakys, zveřejnila několik hlasových zpráv, podle kterých měl Sinai po Holákové a její kamarádce žádat, aby podepsali dohodu o mlčenlivosti. Výměnou jim měl slibovat finanční odškodnění. Kamarádka Holákové, označená jako Mimi, mimo jiné mluví i o tom, že se Sinai několik měsíců léčí na psychiatrii a své problémy si uvědomuje. Po Holákové a její kamarádce má chtít, aby se ke kauze přestaly vyjadřovat „dokud se neobjeví další případ“. Příspěvek za prvních deset hodin nasbíral stovky reakcí, sám Sinai se k němu zatím nevyjádřil. 

Ač zmíněná Mimi Holákovou prosí, aby nabídku přijala, ta se místo toho rozhodla vše sdílet na Twitter. „Malou holku možná umlčíš penězma, ale mě ne. Díky,“ napsala.

V lednu přitom tvrdil, že ač některé uniklé konverzace byly pravdivé, většina jich měla být zfalšovaná. „Přestože je naprostá většina konverzací několik let stará a často myšlena s nadsázkou, neomlouvá to, jak jsem se v minulosti v některých případech v mém vztahu k dívkám zachoval. Mé chování je a bylo nepřijatelné. Upřímně se všem omlouvám a chápu, že jsem mohl ztratit důvěru mnohých z vás,“ napsal tehdy Sinai fanouškům.

Sinai začal kariéru na YouTube, kde tvořil rozmanitá videa, později se jeho obsah přetransformoval na rozhovory zejména s českými rapery, ale i dalšími známými osobnostmi. Svou tvorbu spojil mimo jiné s platformou pro placený obsah HeroHero, ale i se serverem GoOut. Ten s ním v lednu po propuknutí kauzy ukončil spolupráci.