Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Kanye West by se rád stal americkým prezidentem. Pravděpodobnější je jeho hospitalizace v léčebně. | foto: Autor: Dailymail.co.uk

Kanye West přišel o profily na sociálních sítích. Rozruch způsobil už v Paříži

Rapper Kanye West byl dočasně zablokován na Instagramu a následně i Twitteru, kvůli urážlivým poznámkám. Není to poprvé, co se nějak kontroverzně vyjadřoval na sociálních sítích, již na začátku roku byl na čtyřiadvacet hodin blokován na Instagramu z podobných důvodů.
  10:37

Kanye West přišel o víkendu o své účty na Twitteru a Instagramu. Obě sociální sítě uvedly, že odstranily rapperovy příspěvky poté, co je uživatelé na internetu označili jako antisemitské. Nejprve mu v pátek mateřská společnost Facebooku Meta zablokovala Instagram, načež přešel na Twitter, kde v sobotu poprvé po dvou letech tweetoval.

Westovým prvním příspěvkem na Twitteru od roku 2020 byla rozmazaná fotografie jeho a zakladatele Meta Marka Zuckerberga, jak zpívají karaoke. „Podívej se na to, Marku, a ty mě teď chceš vyhodit z Instagramu,“ stálo v tweetu.

„Hráli jste si se mnou a pokoušeli jste se napálit každého, kdo je proti vaší agendě,“ dodal. Tento příspěvek, v němž uvedl, že není antisemitský, Twitter odstranil kvůli porušení svých zásad. Posléze byl účet také zablokován, potvrdil v neděli mluvčí Twitteru.

Krok Twitteru zablokovat rapperův účet byl docela překvapivý, protože miliardář Elon Musk, který prohlásil, že Twitter koupí, sám sebe označuje za absolutistu svobody slova. Westův návrat na platformu uvítal. „Vítej zpět na Twitteru, příteli!“ odpověděl mu dokonce na jeden z tweetů.

West již dříve přidával kontroverzní příspěvky na sociální sítě. Na začátku tohoto roku byl zablokován na čtyřiadvacet hodin z Instagramu poté, co adresoval rasistické urážky komikovi Trevoru Noahovi.

Naposledy to bylo na díky jeho outfitu na na pařížském fashion weeku, kam přišel v tričku s nápisem „White lives matter“. To pobouřilo mnohé módní kritiky a celebrity. Jednou z nich je i modelka Gigi Hadid, která se do něj pustila na sociálních sítích. Tu poté nazval „privilegovanou Karen“ (Karen je anglický slangový výraz pro někoho, kdo má se vším problém, pozn. red.).

Rapper Kanye West byl zablokován na Instagramu a Twitteru, kvůli urážlivým poznámkám.

Často se také pouští do své bývalé manželky Kim Kardashian. Vyčítal jí, že mu odepírá přístup k dětem. Té se zastala její sestra Khloe a na bývalého švagra si došlápla v komentářích. „Mám tě ráda a nechci to řešit na sociálních sítích, ale už s tím musíš přestat. Přestaň se veřejně navážet do Kim a používat svou rodinu, když jsi zahnaný do kouta. Nikdo ti nikdy nebránil vidět tvoje děti, mám zprávy, které to dokazují. Vždycky víš, kde tvé děti jsou a co se s nimi děje, tak je a Kim tentokrát vynech, ať mohou vyrůstat v klidu,“ napsala a nabídla mu pokračovat v konverzaci soukromě.