Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav

Kam se poděl Markus Krug? | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Kam se poděl bývalý režisér One Man Show Markus Krug? Bez něj to podle sledujících není ono

Kazmův nový film je nyní jedno veliké téma. Bourá rekordy a procenta na ČSFD se u filmu postupně zvedají. I tak se však najde mnoho kritiků odsuzujících převážně nudnou zápletku a výkony téměř všech herců. Někteří mluví o tom, že kvalita One Man Show se razantně snížila po odchodu hlavního režiséra Markuse Kruga. Redakci Antiyoutuber.cz sám popsal, co nyní dělá.
  16:47

Showman Kazma Kazmitch měl a stále má ve zvyku okouzlit a překvapit své fanoušky záhadnými díly jeho známé One Man Show. Mezi diváky se však v posledních letech mluví o poklesu kvality. Tvrdí, že za to může odchod hlavního režiséra Markuse Kruga. Ten měl totiž z veliké části stát za zrodem celé show a tvorbou veškerých dílů. Kam se poděl a co dělá?

Před zhruba třemi lety oznámil ukončení spolupráce s Kazmou. V rozhovoru s youtuberem Standou z kanálu Standashow řekl, že to v poslední době už nebylo ono. Převážně šlo hlavně o lidskou stránku, kdy si už zřejmě s Kazmou nerozuměl. Krug se chtěl v tvorbě posunout do světa, zatímco Kazma měl zřejmě v plánu zůstat u nás. Krug z týmu One Man Show odešel a celá série videí utichla. Oba si šli vlastní cestou a zdá se, že velice úspěšnou. Veliké jméno si Krug jak ve filmovém, tak hlavně reklamním světě, udělal v roce 2021, když pro společnost Red Bull a jejich tým Formule 1 natočil v Praze reklamní spot.

Co tedy nyní dělá? Zdá se, že se dostal k něčemu, co ho naplňuje a baví.

„Já jsem nyní v Dánsku a točím tady další Formuli zrovna,“ říká Krug pro Antiyoutuber.cz. „Bohužel toho nesázím moc. Spíš to trvá ty moje věci. Děláme nějaký dokument teď, který bude spíš až na podzim,“ doplňuje. V dobách kdy ještě spolupracoval s Kazmou, se živil také jako kameraman. Tuto profesi už však zřejmě nadobro pověsil na hřebík. „Už jenom režie, kameru jsem dávno předal lidem, které v tom považuji za lepší,“ říká. Co se týče Kazmova filmu tak ho zatím prý z důvodu pobytu v zahraničí neviděl.

Film ONEMANSHOW: The Movie je už pár dnů v kinech a reakce ze strany diváků přichází. Té se také zřejmě obával Kazma, když oznámil, že v den premiéry odlétá do zahraničí. Z původních zhruba devatenácti procent v den předpremiéry filmu se jeho hodnocení na Česko Slovenské filmové databázi ČSFD k dnešnímu dni dostalo na jednapadesát. Reakce jsou vesměs smíšené. Někteří film označují za průlom v kinematografii, jiní zas za odpad. Mluví se o tom, že je to kvůli odchodu bývalého režiséra One Man Show Markuse Kruga.

Zkušenosti, natáčecí a režisérské schopnosti které Krug má jsou bezpochyby kvalitní a ocenitelné. V roce 2017 se objevil v žebříčku největších českých talentů Forbes třicet pod třicet. Ještě dva roky předtím získal také Křišťálovou Lupu za projekt Praha vs Prachy. Je zřejmé, že veliká část úspěchu One Man Show stála za ním. Uživatelé na sítích tak komentují to, že bylo očekávatelné, že se s jeho odchodem také razantně sníží kvalita Kazmových dílů. Zdá se, že se tomu tak skutečně stalo.

Na novém Kazmově snímku už Krug nespolupracoval. Režisérem byl samotný Kazma společně s Andy Fehuem, který stojí například za filmem Shoky & Morthy. Bez Kruga to však není podle některých uživatelů na sítích ono.

„Když odešel Markus Krug, šlo to strašně dolů. Ale ten film vydělá majlant, to zase jo,“ píše jeden uživatel na platformě X. „Achjo, Kazma byl jen hnací motor. Mozek byl Markus Krug,“ píše další.

4 roky se lidi ptali, kdy jsem se při realizaci OMS bál nejvíc. A já ty roky musel říkat, že o tom zatím nemůžu mluvit. Bylo to tady. V Calais. Bylo to právě v “džungli”, kdy jsem se zamýšlel, jestli už to není moc. A bylo. Speciálně s kamerou kolem krku na místě, kde už o pomoc policie můžete žádat marně. Tenkrát jsme z toho vyvázli bez úhony možná jenom díky štěstí. Hledali jsme hranice a tehdy jsme je našli. Už bych to po druhé neudělal. Ale tak dobrodružství k vyprávění do důchoďáku to je. Jen mi asi dědci z vedlejšího pokoje neuvěří :) a já se jim nedivím.

9. září 2020 v 12:34, příspěvek archivován: 22. srpna 2023 v 15:49

Někteří také diskutují nad tím, že nápad na Kazmův film byl zřejmě z hlavy Kruga. Ten se totiž v již zmíněném rozhovoru u youtubera Standashow zmínil o tom, že měli v plánu natočit díl, ve kterém vykradou banku. Zdá se tak, že si Kazma na tento nápad vzpomněl a nyní ho i ve filmu s lehkou změnou zrealizoval. Nešlo však nakonec o banku ale společnost Fortuna.

Témata: Kazma