Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Bývalý režisér One Man Show Markus Krug. | foto: Instagram.com

Krug exkluzivně o Kazmovi: Hru z filmu jsem vymyslel já, spolupracovat už nebudeme

Podle mnoha sledujících je hlavním mozkem One Man Show Kazma. Není tomu ale úplně tak. Bez pochyby se dá říct, že za obrovským úspěchem všech dílů stál bývalý režisér Markus Krug. Pro redakci Antiyoutuber.cz poskytl exkluzivní rozhovor, ve kterém popsal svůj nynější vztah s Kazmou.
  18:00

Nový film baviče Kamila Bartoška alias Kazmy Kazmitche ONEMANSHOW: The Movie přilákal do kin už stovky tisíc diváků. Natěšení fanoušci na veliké odhalení však ze sálů odcházeli spíše s pocitem znudění a zklamání. Pokles kvality Kazmových výtvorů je zcela viditelný. Nemálo fanoušků má jasno. Může za to odchod hlavního režiséra Markuse Kruga.

Ten se nyní redakci Antiyoutuber.cz svěřil, jaký má a měl s Kazmou vztah. Podle Kruga jde Kazmovi zřejmě hlavně o peníze.

Behind The Scenes Pár povedených momentek od skvělého @blackartcz z natáčení úvodu OMS. Jen pro zajímavost, kvůli plátěné střeše se točí vždy v noci (abychom mohli svítit atmosféru) a v průměru natáčení trvá kolem 12 a 14 hodin. Pánové u stolu bývají naši kamarádi a nebo někdo, komu to dávám za odměnu. A protože předstírají, že něco píšou a ťukají do klávesnice, často se potom bavíme nad textem, který při záběrech vznikne. Kamera totiž na obsah nevidí a je jedno co píšou :)
Tabule v pozadí není postprodukční jak si hodně lidí myslí.‍♂️
A vždy, když točíme, je neobvykle velká zima nebo horko. Nikdy nic mezi tím. Ale co bychom pro OMS neudělali ☃️ Díky všem co se na úvodech podíleli!

11. března 2020 v 18:41, příspěvek archivován: 24. srpna 2023 v 11:38

Krug spolupráci s Kazmou ukončil před posledním dílem One Man Show, ve kterém zakopal auto. Od té doby se dvojice mužů nebaví. Ačkoliv se zdá, že jejich vztah v posledních letech společné spolupráce nebyl zrovna nejzdravější, rozešli se prý v dobrém.

„My jsme se nerozhádali. Podali jsme si ruku a potom to nějak už dál moc nepokračovalo,“ říká Krug. Ozvat se mu Kazma měl až po dlouhých letech, když mu volal, aby Kruga pozval na premiéru nového filmu. „Vlastně teď mi volal poprvé, když byla premiéra, ale tím že jsem v zahraničí, tak jsem to nějak neřešil,“ doplňuje.

Kamarádství mezi nimi, zdá se, nezůstalo.

„Když se mi narodilo dítě, tak taky nezavolal,“ říká Krug. Podle jeho slov to vypadá, že s Kazmou už pracovně nechce mít zcela nic společného. „Za mě to je uzavřená kapitola a kdybychom se už nikdy neměli potkat, tak mi to úplně nevadí,“ vysvětluje. Zdá se, že se mezi nimi stalo nemálo nepěkných jak pracovních, tak ale zřejmě i osobních věcí.

„Stalo se tam toho hodně a myslím si, že spolupracovat spolu už asi nikdy nebudeme,“ doplňuje.

Tak to nedopadlo. Ale i tak zajímavá podívaná. #realmadrid #victoriaplzen #playstation

7. listopadu 2018 v 22:11, příspěvek archivován: 24. srpna 2023 v 11:40

To, že Krug dával dílům One Man Show šťávu a srdce, je mnohým zřejmě jasné. Nemálo fanoušků tak jistě zklame, že spolu už nikdy na ničem spolupracovat nebudou. Nemusí ale zoufat. Krug byl zřejmě vždy zapálený pro podobný megalomanský obsah, který vytvářel s Kazmou. Vždy ho ale lákalo se s obsahem posunout do zahraničí.

Redakci se svěřil, že na něčem už dokonce dříve se zahraniční produkcí dělal.

„Přes právní oddělení to ale moc nevyšlo. Ono se ukázalo, že Česko moc jako ty věci neřeší a nehrotí. Moc se tady nesoudíme mezi námi. V zahraničí to je docela běžné,“ vysvětluje.

Na nějakém, zřejmě podobném projektu jako One Man Show, měl prý dokonce spolupracovat s celosvětově známým hercem Sachou Baronem Cohenem, který ztvárnil například postavu Borata. Ten byl ale prý nakonec zastaven. „V kontaktu jsem více s jeho produkcí, než s ním. Nevylučuje se ale, že spolu ještě něco vyrobíme,“ říká Krug. S producentem filmu Borat se zřejmě dobře zná a momentálně s ním prý spolupracuje na více projektech. Jestli se v nich objeví Cohen je jen otázkou času.

Na posledním dílu One Man Show, ve kterém Kazma zakopal auto, už Krug nespolupracoval. Zdá se že Krug tento díl neoznačuje za moc úspěšný.

„Já si myslím, že potřeboval něco udělat, aby zjistil, jaká byla moje role a že to třeba není tak snadné,“ říká. Ačkoliv ještě Kazmův nový film neviděl, tak doufá, že ve spolupráci s ostatními zkušenými lidmi vytvořil něco, co má zajímavou zápletku, nadsázku a příběh. „Jestli to není jenom: ‚podívejte se na mě, mám peníze‘. Charakter Kazmy byla falešně vytvořená postava. Takový superhrdina, který dokáže cokoliv,“ říká.

Na film se prý těší a chce si hlavně užít to, že ho bude sledovat jako divák a ne někdo zevnitř.

„To je asi to, po čem já budu koukat. Jestli to pořád má tu nadsázku, chytrost a jestli ten příběh je nějakým způsobem zajímavý,“ doplňuje. „Doufám, že nebudu zklamaný. Že to nebude jen naleštěné a že to nebude jen ta hra. Tu hru jsem ještě vymyslel tehdy já, ale ne ten příběh. Doufám, že nebyla utopená v partnerech a monetizacích a penězích,“ svěřuje se, že za konceptem hry stojí on.

Šlo mu hlavně o to, aby si mohl zahrát každý a každý se zapojit. Podle slov Kruga se také zdá, že i nápad na zakopání auta šel z jeho hlavy.

Témata: Kazma