Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Mikýřův projekt | foto: Youtube.com

Ze záhadné Dany má být jen propagace datové schránky. Lidé nevěří a čekají na Kazmu

Poslední týdny skoro celý internet řešil, kdo je záhadná Dana. Vznikaly desítky konspiračních teorií o jejím propojení s Kazmou, Shopaholic Adel, nebo Mikýřem. Teď to vypadá, že poslední jmenovaný za projektem doopravdy stojí. V novém videu vysvětlil, jak to celé vlastně je. Šlo prý pouze o propagaci datové schránky. Veřejnost je zklamaná. To přece nemůže být vše.
  14:28

V poslední době se na internetu neřešilo skoro nic jiného, než Shopaholic Adel a zvláštní projekt Já jsem Dana. V lednu vyšlo první záhadné video na tiktokovém účtu @jajsemdana, které veřejnosti pořádně zamotalo hlavu. Účet poté vydal ještě další dvě videa, ve kterých vždy nechal jisté indície.

Ty tak rozjely vlnu článků a reakčních videí, ve kterých se rozebíraly různé konspirační teorie o co vlastně jde. Nyní už to zřejmě víme. Martin Mikyska alias Mikýř vydal nové video, ve kterém potvrzuje to, co si většina myslela.

Konspiračních teorií o tom, kdo je Dana a co je zač celý projekt, bylo nespočet a každá byla šílenější než ta druhá. Některé dávaly vcelku smysl, jiné zas skoro vůbec. Hodně vodítek však odkazovalo na známou bizarní influencerku Shopaholic Adel.

Stejná čísla, která měla Adel na sobě při svém vystoupení v Superstar, se objevila i v jednom z videí Dany. Propojení tam bylo více a dokonce se její jméno objevilo i na chvilku v jednom ze záhadných videí Mikýře. Nakonec to však vypadá, že s projektem nemá nic společného.

Ačkoliv se v nově vydaném videu, kde Mikýř v masce Jokera vysvětluje, jak to celé je, svěřil, že šlo pouze o propagaci datové schránky, nechal ve videu spoustu dalších informací a vodítek. Řekl také, že vše může být úplně jinak.

Vodítek nechal ve videu spoustu. Jedno z nich je například číslo, které se objeví na konci videa. Je to kontakt na psychiatrickou léčebnu v Bohnicích. Proč tam je sledující nechápou, berou to ale jako vtip, kterým chtěl Mikýř poukázat na to, že to, co se kolem Dany strhlo, je úplné bláznovství.

Sledující se také snaží urputně najít ve videu spojitost s Kazmou. Není to zas tak těžké, jelikož Mikýř ho v něm zmíní hned několikrát. Jakou roli v projektu hraje Kazma je opět záhadou. Na konci videa si Mikýř sundá masku a řekne: „Já jsem Kamil Bartošek a peníze pro jezevčíky v nouzi jsme už předali.“.

Odkazuje tím tak na jeho video, ve kterém dělal rozhovor se Shopaholic Adel. V něm na začátku řekl, že veškerý výdělek z videa půjde na charitu vybranou Kamilem Bartoškem. „Ale jak říká Kamil Bartošek, vše nemusí být na první pohled tak, jak se zdá,“ odkazuje ve videu Mikýř na Kazmu a jeho větu, kterou pravidelně používal ve svých One Man Show.

Vtipné avšak i matoucí vodítko, které ve videu Mikýř ukázal, je datum narození Jakuba Smreka alias Freescoota. 10. 4. 1998 je také i název songu, který Freescoot vydal. Rapuje v něm o svém životě a lidé se v něm teď snaží najít nějaká vodítka. Není to jediné číslo, které se videu objevuje. V malých trojúhelnících v pozadí jsou chvilku zobrazena čísla 420 a 155. Co tato čísla asi znamenají? Může to být cokoliv. Je to například popisné číslo jistého objektu v Brně. Je to nějak spojené s videem, nebo je to jen náhoda? ptá se veřejnost.

Mikýř ve videu také upozorňuje sledující, aby 10. 6. 2025 pozorně sledovali Šlágr TV. Co tím Mikýř myslel je opět záhadou. Proč za tak dlouho a proč zrovna Šlágr TV? To berou sledující jako další vtip, který odkazuje na to, jak je celé odhalování Dany tak trochu šílené.

Pro některé je video zklamáním, někteří ho „cení“.

„Hrozně jsem doufala, že lidi budou řešit naprosto zbytečnou věc a nakonec to tak i dopadne. Dobrá práce, Martine,“ napsala do komentářů pod video jedna uživatelka. „Abych řekl pravdu, dost se vám to povedlo. Fakt jste borci. Doufám, že uděláte ještě nějaké video, kde vysvětlíte, jak vás tohle celé napadlo,“ napsal další. Někteří sledující berou projekt za uzavřený, autoři jím podle nich chtěli jen zpropagovat datovou schránku a tím to hasne. Jiní ale nevěří, že je to vše.

Tomu, že tohle není skutečné odhalení projektu Já jsem Dana, nasvědčuje i webová stránka jajsemdana.cz. Na tu odkazovala i videa z účtu na TikToku. Ta se ale po Mikýřově videu nijak nezměnila, stále láká na to, že odhalení přijde už brzy. Na Mikýřovo video nijak neodkazuje ani onen tiktokový profil, který celou věc začal. Ten odkazuje pouze na web, nic nového na něm od začátku února nepřibylo. Vypadá to tedy tak, že celý projekt teprv k pravému odhalení spěje.

Témata: Shopaholic adel