Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

Měl slávu na TikToku, pizzu tam prodával i Kajumi. Kebab stánek v Plzni ale skončil

Jak správně využít TikTok pro podnikání zjistil před časem i majitel kebab a pizza stánku v Plzni. Jeho videa měla stovky tisíc shlédnutí, lidé za ním jezdili z celé republiky. Na TikToku mu pomohlo i to, že jednou u něj ve stánku prodával i influencer Adam Kajumi. Teď je tomu konec, stánek musel kvůli rozhodnutí města zavřít.
  13:00

Jeho kebabový stánek a stánek s pizzou sledovalo na TikToku přes 130 tisíc lidí, dohromady nasbírali příspěvky už přes dva miliony lajků. Účet byl tak populární, že se v několika videích objevili i influenceři Adam Kajumi a Tary. Kebabový stánek teď však musel skončit.

„Stánek už tu stojí třicet let, nikdy v životě s ním nebyl žádný problém,“ začíná Dashnim Palloshi příspěvek na TikToku s tím, že stánek má sám sedm let a ani on s ním žádné problémy neměl. „Teďka, z ničeho nic, jak začal být populární na TikToku, tak jsem dostali od úřadu, že stánek tu překáží a musí jít pryč,“ dodává s tím, že se proti nařízení města ani nestihl odvolat, protože mu ve stejnou dobu zemřel otec a neměl na to síly. 

Zmínil i to, že se bojí, aby mu město nezavřelo stánek s pizzou. V takovém případě by prý sledující poprosil o podepsání petice za zachování stánku.

V komentářích mu lidé vyjadřují podporu, jiní ale naznačují, že za zavřením nestojí popularita, ale mnohem obyčejnější důvod. „Dávají pryč více stánků, co už neodpovídají normám a územnímu plánu, takže určo o popularitu nejde,“ píše jeden z komentujících. 

Popularitu stánkaři z Plzně přineslo i jeho pravidelné rozdávání pizzy zdarma. Někdy oznámil, že každý, kdo přijde v dresu určitého hráče fotbalové Plzně, dostane pizzu zdarma, jindy dával zdarma pizzu zmíněný Adam Kajumi. 

@ilovpizza1 Je tady někdo kdo by chtěl ochutnat pízzu od @adamkajumi #ilovpizzaplzen ♬ původní zvuk - Dashnim Palloshi

Sledující zaujalo i sdílení procesu výroby jak pizz, tak kebabů. Účet je tak populární, že se pod příspěvky pravidelně objevují komentáře fanoušků, kteří prosí, aby si Palloshi otevřel stánek i u nich ve městě. 

Témata: Adam Kajumi