Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta

Nejsledovanější influencer na světě | foto: Antiyoutuber.cz

Nejsledovanější TikToker na světě získal italské občanství. Díky followerům?

Zná ho snad každý, kdo používá TikTok. Khabane „Khaby“ Lame je influencer, který drží světové prvenství v počtu sledujících na TikToku. Má jich 148 milionů. Natáčí krátká vtipná videa, která sarkasticky parodují situace lidí, kdy si nesmyslně komplikují jednoduché věci. Pochází ze Senegalu a již více jak dvacet let žije v Itálii. Občanství získal až nyní.
  16:00

Khaby Lame a jeho osud zní trošku jako scénář hollywoodského filmu. Před hvězdnou kariérou pracoval v továrně nedaleko italského Turína. V době pandemie covidu přišel o práci a začal točit videa. Začínal s tvorbou, kde tancoval a sledoval různá videa. Proslavila ho ale až série sarkastických life hacků.

Sice se narodil v Senehalu, ale prý se vždy cítil jako Ital. Teď konečně má i italské občanství. Mnoho lidí spekuluje, že k jeho získání mu pomohla i jeho sláva na sociálních sítích. Influencer to ale vyvrátil. Občanství obdržel ve městě Chivasso, kde pobývá. Složil zde „věrnosti republice a dodržování ústavy a zákonů státu.“ Video ze skládání slibu je poměrně dojemné, na Khabym je vidět obrovská radost. Sám později řekl, že je na italské občanství velmi hrdý.

O tom, že by kromě senegalského občanství chtěl i to italské, mluvit už dříve. Popisoval i, že mu to trochu znesnadňuje život. Se senegalským pasem měl totiž omezené možnosti a nemohl bez problémů cestovat. Bránilo mu to třeba v navštívení Spojených států, kde se měl zúčastnit mnoha akcí spojených s jeho kariérou influencera a setkat se se zástupci značek, s kterými má nasmlouvanou spolupráci.

A těch není málo. Nově spolupracuje se značkou Hugo Boss, se kterou natočil kampaň #BeYourOwnBoss. Dále minulý měsíc oznámil, že se stane ambasadorem společnosti Binance, což je největší světová směnárna kryptoměn. Tak třeba se v budoucnu dočkáme více projektů se značkami, s kterými kolaboruje. Italský pas je totiž třetí nejsilnější na světě a dá se s ním vycestovat téměř všude.