Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Kian Hoss a jeho luxusní život | foto: instagram.com/kian1hossAntiyoutuber.cz

Milionářem byl od osmnácti, teď influencer přišel téměř o všechno

Pomalu ještě nemohl ani legálně pít alkohol, na účtě měl už ale miliony. Německý influencer Kiarash Hossainpour vydělal na kryptoměnách a radil ostatním jak zbohatnout. Jenže prodat krypta, ve kterém měl veškeré peníze, ho připravil téměř o vše.
  15:00

Kiarash Hossainpour je německý youtuber s íránskými kořeny, na sociálních sítích vystupující pod přezdívkou Kyle Hoss. Nejdříve začal se zábavnými videi, která mu vydělala první peníze. Postupně se přesunul ke kryptoměnám, do kterých údajně poprvé investoval peníze ve třinácti letech. Podnikání v oblasti kryptoměn se rozhodl věnovat veškerou svou pozornost a v osmnácti letech se z něj stal milionář. Na sociálních sítích se často prezentoval luxusními dovolenými, drahým oblečením či cestováním soukromými letadly.

fav

23. prosince 2021 v 19:40, příspěvek archivován: 30. srpna 2022 v 14:46

Kryptoměnám se rozhodl postupem času věnovat i kariéru na internetu, a to na novém kanále nazvaném Hoss. Na jaře bohužel mnoho kryptoměn spadlo dolů a on přišel o mnoho majetku.

Minulý rok začal se sdílením naučných videí, kde lidem radí, jak správně investovat do krypta. Točí vzdělávací videa a upozorňuje lidi na nové trendy a výhodné investice. Od té doby nasbíral více jak 100 tisíc sledujících. Kromě obchodování má i vlastní akciový fond. Jak zmiňoval, videi se snažil posunout ostatní lidi dál. Sám ale narazil. Velké množství svých financí měl uložené v kryptoměně Terra Luna. Ta ale poklesla o více jak 90 procent a on tak přišel o mnoho peněz.

Kryptoměn se ale vzdát nehodlá. Jak řekl Business Insider, ztráty jsou dle něj součástí hry.

Předpoklady k operacím na finančním měl již od mala. Když mu rodiče v deseti letech koupili počítač, začal sázet na sportovní utkání. Ve třinácti letech začal natáčet gaming videa na Youtube a k tomu se učil programovat. Naučil se pracovat s Wordpressem a první platbu v bitcoinech obdržel v roce 2014 za vytvoření webových stránek. I proto se o něm mluví jako o členovi první generace kryptoměnových magnátů, ve které jsou všichni samouci.

Během posledních čtyř let stihl vstoupit do ráje milionářů a stát se jedním z nejznámějších německých kryptoměnových youtuberů. Nechal se slyšet, že všechny jeho finance má uložené v kryptoměnách, kromě Terra Luny zejména v Bitcoinu a Ethereu, které také poměrně výrazně poklesly. Hossainpour neztrácí naději. Ztráty ho velmi mrzí, ale své kryptoměny přesto neplánuje prodat. Sám sebe považuje za strategického investora a tvrdí, že nepodléhá náhlým záchvatům paniky.

„Neprodával jsem ve chvílích nekontrolovaného boomu a samozřejmě neprodám v plném poklesu,“ tvrdí mladý youtuber. Pokles Luny dává za vinu týmu, který kryptoměnu spustil. Uvědomuje si i fakt, že lidi, kteří ho sledují, kvůli jeho radám promarnili stovky tisíc, což může ohrozit i jeho kariéru jakožto influencera. Ještě v květnu totiž lidi nabádal, ať do Luny investují. Americký burzovní poradce ho nazval jako „nezodpovědného muže, který přivedl tisíce nevědomých lidí k bankrotu.“