Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Ivan Kloc | foto: Instagram

Díky TikToku nemusí chodit do práce. Český influencer se rozhodl prodávat své znalosti

Kid Ajvn, vlastním jménem Ivan Kloc, patří mezi známé české influencery a podcastery. Za svůj úspěch, stejně tak jako jeho přítelkyně, vděčí TikToku. Díky němu si mohou oba dovolit pracovat z domova. Proto se rozhodli, že vytvoří kurz, ve kterém budou radit svým sledujícím, jak na sociálních sítích uspět. Ve čtvrtek s padesátiprocentní slevou.
  8:00

Kid Ajvn je tvůrcem podcastu A-Cast, se kterým zažívá v poslední době velký úspěch a bude se účastnit třetího turnaje Clash of the Stars. Mimo jiné se ale pohybuje i na jiných sociálních sítích, včetně TikToku, kde ho sleduje téměř 250 tisíc uživatelů. Teď se spolu se svou přítelkyní rozhodli, že začnou radit ostatním, jak uspět na sociálních sítích. Samozřejmě že ne zadarmo.

Ajvn si jako mnoho dalších založil profil na TikToku na začátku roku 2020, kdy propukla pandemie Covidu, a brzy tam začal být aktivní. Podle něj díky TikToku nemusí chodit do „klasické práce“, může se podílet na projektech kterého baví, pracovat z domova a uživit se tím.

„Když vyděláváš ze sociálních sítí a můžeš si dovolit v úterý ráno natáčet TikToky na jihu Itálie,“ píše pár v popisku jednoho ze společných videí. Následuje informace o tom, že pro své sledující společně chystají nový projekt.

Ajvn a jeho přítelkyně, která na internetu vystupuje pod přezdívkou krem.lera, se na sociálních sítích věnují manifestaci a seberozvoji. Myslí si, stejně jako mnoho dalších, že síla myšlenek může ovlivnit jejich budoucnost. Stačí jen věřit a váš vysněný život je na dosah ruky. Alespoň si to myslí. Podle nich především díky tomu se zvládnou uživit jen příjmy ze sociálních sítí.

Vzhledem k tomu, že se chtěli se svými sledujícími podělit o svůj pohled na svět a pomoct jim na jejich spirituální cestě za snem, rozhodli se vytvořit osmitýdenní online kurz, který bude obsahovat čtyři moduly, ve kterých svým sledujícím odhalí tajemství TikToku a monetizace vlastního obsahu.

Uvědomují si, že ne každý může být úspěšným tvůrcem na sociálních sítích. Jde podle nich o to jen najít sebe sama a umět si tím vydělat dostatečné množství peněz, což se jim podařilo. Ajvn sdílel ve svých stories na Instagramu také to, že jemu na účet přišlo přes 120 tisíc korun, za což vděčí tomu, že si na „začátku karantény založil z nudy TikTok.“

Ve čtvrtek společně spustili předprodej jejich kurzu, který se jmenuje TikTok Mastery. V předprodeji byla cena o padesát procent nižší, než bude cena veřejná a nabídka byla časově omezená. Aktuálně webová stránka programu umožňuje pouze přihlášení na čekací listinu.

Někteří sledující jsou k programu skeptičtí. Myslí si, že chce pár vylákat z ostatních jen co nejvíce peněz. Podle některých dvojice není dostatečně kompetentní k tomu, aby někoho vzdělávala v oblasti sociálních sítí. Zároveň jsou sledující kritičtí k tomu, že pár bude mluvit v kurzu o manifestaci a síle myšlenek, protože podle nich nic podobného nefunguje.

Témata: Kid Ajvn