Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Oním organizátorem je podle informací Blesku raper z pražského Smíchova. | foto: Expres.cz

Dodával desítky kilogramů kokainu pražským dealerům? Údajně bydlí v domě za 80 milionů, dříve tvořil hudbu

Na začátku roku se začaly šířit informace o tom, že se pražským kriminalistům podařilo zadržet muže, kteří dodávali ročně drogovým dealerům desítky kilogramů kokainu. Údajně měl být hlavním organizátorem pražský rapper. O koho s největší pravděpodobností jde? Říká si LoFi a vydal dvě hudební alba. Navíc nabízí projížďky luxusním hausbotem.
  16:52

Na začátku tohoto roku se začaly šířit informace o tom, že se pražským kriminalistům podařilo rozkrýt jeden z nejzávažnějších případů drogové kriminality. Zadrželi dva muže, u kterých našli dohromady dvanáct a půl kilogramu kokainu a čtrnáct milionů korun. Dodávali ročně pražským drogovým dealerům desítky kilogramů kokainu ročně.

„V průběhu realizace kriminalisté za pomoci zásahové jednotky zadrželi dvaatřicetiletého muže, který byl hlavním organizátorem, a pětadvacetiletého muže, který sloužil jako jeho pravá ruka a plnil především funkci distributora a zahradníka,“ uvedli policisté. O případu informoval na začátku ledna deník Blesk. Byli zadržení v nemovitosti, kterou údajně používali pouze k podnikání ve chvíli, kdy připravovali drogy k další distribuci. Většinu zisku z prodeje drog využíval hlavní organizátor, který si za vydělané peníze nakupoval drahá auta, luxusní dovolené a nemovitosti po celém Česku. Podle informací Blesku byl hlavním organizátorem rapper z pražského Smíchova.

Téměř okamžitě se mezi fanoušky rapu začalo spekulovat o tom, kdo je onen tajemný pražský hudebník. Se Smíchovem se pojí především jméno Dollara Prynce, který je zároveň velmi často spojovaný i s drogovou tématikou. Spekulace podpořil také fakt, že nedávno zmizel z Instagramu, což podle mnohých bylo jasné znamení, že je teď ve vězení. Dollar Prync si však jen založil nový profil a jeho uživatelské jméno není spojené s jeho jménem, a tak bylo tvrzení mnohých vyvráceno. Navíc Dollar Prync rozhodně nemá žádná luxusní auta a už vůbec ne nemovitosti, které si měl hlavní organizátor za vydělané peníze kupovat.

Nenápadný, pokorný a tichý typ

Už v den zveřejnění článku se k případu vyjádřil i ostravský kontroverzní rapper Sergei Barracuda. „Frajer kterého vzali byl nenápadný, pokorný a tichý typ a nikdy byste to do něj neřekli. Ano byl to rapper,“ napsal na Instagram. Nicméně dodal, že se jedná o takového rappera, který vydává jednu skladbu za rok a poslouchá ho pár desítek lidí na Spotify. „Free him,“ dodal.

Podle dostupných informací by se mělo jednat o Adama Krejčíka, který si říká LoFi. Na Spotify ho v současné době sleduje měsíčně 122 posluchačů a vydal na streamovacích platformách dvě alba. První v roce 2013, které nese název Mam v Pi*i a druhé o čtyři roky později. Nejnovější album pojmenoval Money Talks. Už od začátku poslechu je evidentní, proč se hudbě věnovat přestal. Jedná se o amatérské undergroundové pokusy o trefování se do beatu a dá se i tvrdit, že jsou jednotlivá alba naprosto irelevantní. V hudbě mluví většinou o ženách nebo penězích, zmiňuje ale i drogy nebo zbraně.

O Krejčíkovi se mnoho informací zjistit nedá. Obecně má sociální sítě skryté, což dává z evidentních důvodů naprostý smysl. Na Instagramu ho sleduje zanedbatelný počet uživatelů a jeho profil je soukromý. V popisku profilu odkazuje na několik webů, ze kterých funguje jen jeden. Dva nefunkční jsou spojené s jeho pseudonymem LoFi, na jednom z nich pravděpodobně chtěl prodávat nebo prodával oblečení. Webové stránky jsou však nefunkční.

Jediný funkční web odkazuje na stránky VIP Living, které nabízejí „unikátní“ zážitek na hausbotu v centru Prahy. Tématu bydlení se pravděpodobně věnuje už delší dobu, v minulosti o něm psal články na blog. Krejčík navíc figuruje v současné době podle informací z živnostenského rejstříku v pěti firmách. Údajně také bydlí v luxusní vile za osmdesát milionů v Prokopově údolí.