Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Strahovské koleje | foto: Antiyoutuber.cz

Strahovské koleje jsou plné štěnic a rozpadají se. Horší než vězení, říkají studenti

Strahovské koleje mají do ideálu studentského ubytování daleko. Nábytek zde je velmi starý, ve zdech se nacházejí díry a v posledních měsících jsou navíc zamořené štěnicemi. Sami studenti tvrdí, že připomínají spíše horší vězení něž koleje. Život na Strahově se rozhodli dokumentovat na TikToku.
  16:00

Koleje na Strahově se prezentují velmi starým nábytkem, špinavými a roztrhanými koberci, odloupanými zdmi a zamořením štěnicemi. Přesto se tento rok zdražili a nastěhovalo se do nich mnoho nových studentů. Největší český kolejový komplex má do pohodlného bydlení velmi daleko. Mnozí ho přirovnávají k vězení a studenti se rozhodli místní život ukazovat na TikToku.

„Holt, jaký si to uděláš, takový to máš. V tomhle stavu jsem dostal pokoj na Strahově. Bordel, smrad a nábytek z první světový,“ ukazuje ve videu jeden ze studentů točících na TikTok. Jsou zde vidět rozpadlé dveře a velmi staré vybavení. Malý pokoj připomínající vězeňskou celu následně přetvořil na moderní ubytování.

@zatim_bez_nazvu Holt jaký si to uděláš, takový to máš 😁🤙 #strahov #studentlife #praha #kolejestrahov #bydleni #fyp #beforeandafter #ikeatok #ikea #viral #swag #2021 #iphoneonly #chill ♬ original sound - zatimbeznazvu

Strahovské koleje se v poslední době staly nejpověstnější svým zamořením štěnicemi. Ani to nezapomněli studenti na TikToku zdokumentovat.

„První den Strahov swag,“ jmenuje se jedno z nejsledovanějších videí. Dokumentuje pokoj plný štěnic a mladého muže, který se vybavil produkty proti tomuto hmyzu. Video má desetitisíce zhlédnutí.

@adamnfight První den Strahov swag #strahov #stenice ♬ original sound - Dark_Humor

„To je nejtěžší zkouška na vejšce, přežít Strahov,“ zní jeden z komentářů pod videy.

„Tak to radši studovat dálkově z basy,“ stojí v dalším z nich.

Celý areál byl sice nedávno deratizován odbornou firmou, podle studentů to ale nikam nevedlo. Štěnice jsou stále po celých kolejích a ti, co je obývají, mají zarudlé kousance po celém těle. Přesto je areál stále otevřený. I přes obklopení štěnicemi se místní ubytování zdražilo a studenti platí za rozpadlý nábytek a společnost štěnic okolo pěti tisíc korun měsíčně.