Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Patrik Pešava alias Koleso | foto: instagram.com/kolesoreal

Kam se poděl Koleso? Sledující o něj ztrácí zájem, sdílí jen fotky z večírků a spolupráce

Koleso byl v létě jedním z nejprobíranějších postav, které se pohybují na českém internetu. Po incidentu se žloutenkou a polštářovou bitvou se zdálo, jako by se po něm slehla zem. On však pokračuje v bizarní tvorbě na Instagramu, užívá si večírky a spolupracuje s kontroverzními webovými stránkami. Sledující však už přestává zajímat.
  9:10

Patrik Pešava, na sociálních sítích známý pod přezdívkou Koleso, patří bezpochyby k nejbizarnějším postavám českého internetu. Proslavila ho polštářová bitva v Clash of the Stars s Lukášem Krilem, který si v současné době odpykává trest ve vězení. Nedávno spustil mnoho debat především kvůli žloutence, kterou měl v době zápasu trpět. Od té doby však o sobě nedává příliš slyšet.

Zhruba v polovině července se objevily informace, že měl Pešava loni v červnu nastoupit do zápasu i přes pozitivní test na hepatitidu typu C. Redakce Antiyoutuber.cz má k dispozici dokumenty, které jeho tvrzení dokazují. Pešava zároveň tvrdí, že vedení organizace Clash of the Stars mělo výsledky testů ignorovat.

Pešava tehdy tvrdil, že chce svůj život sice změnit, i tak si užívá především večírky. Nemá žádnou práci, jeho největší radost prý je, když mu fanoušci zaplatí za účast na nějaké party, přijedou pro něj a koupí mu alkohol. Zdá se, že v podobném životním stylu pokračuje i nadále. Na sociálních sítích sdílí většinou jenom fotky na kterých drží v ruce alkohol buď on, nebo jeho kamarádi. Většinu sledujících však takový obsah příliš nezajímá. „Dříve byl vtipný, teď už je to jenom to stejné pořád dokola,“ myslí si jeden z nich.

Mezi jeho relativně pravidelný obsah také patří poměrně bizarní spolupráce. Tentokrát sdílel reklamu na webovou stránku, která zaručuje rychlý nárůst sledujících na téměř na jakékoli platformě za určitý poplatek. Na TikToku se dá například koupit i miliarda zhlédnutí na vámi vybrané video za 19 999 korun. Sto tisíc lajků na Instagramu stojí dva a půl tisíce korun.

Nutno dodat, že stránka, kterou v současné době Pešava propaguje, má několik chyb a zároveň nepoužívá písmo, které umí zobrazit diakritická znaménka. Nejedná se však o jeho první kontroverzní spolupráci. Ještě nedávno propagoval instagramový profil, který se zaměřuje na sázkové poradenství. „Podle mě tomu ani chudák nerozumí. Na něj se vždycky někdo přisaje a on vůbec neví, co dělá,“ myslí si jeden ze sledujících.

Jeho tvrzení podporuje fakt, že několik měsíců natáčel videa na kanál TvTwixx. V té době například tvrdili, že jdou prohledávat starý dům, ve kterém kdysi vyrůstal právě Pešava a údajně si tam jeho matka s otcem prostřelili navzájem hlavu. O několik měsíců Pešava potvrdil, že tvrzení nebyla pravdivá a on měl za video dostat zaplaceno. To se však nikdy nestalo.

Témata: Koleso