Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Koleso se svým kamarádem a kolegou z TikToku Lukášem | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

Stouplo mi ego do hlavy, říká kamarád Kolesa. Začal se s ním bavit, aby byl slavný

Kariéra na sociálních sítích je lákadlem pro řadu lidí. TikTok a další platformy sice mohou být rychlou cestou ke slávě, ale s rostoucím počtem aktivních uživatelů je těžší prorazit. Poměrně jednoduché to ale je, když nového tvůrce nasdílí někdo slavnější. To si uvědomil i Lukáš Bukovaz alias Bukyyyss. S populárním Kolesem se proto začal bavit z prostého důvodu - chtěl, aby mu pomohl být influencerem.
  17:00

O Patriku Pešavovi alias Kolesovi slyšeli na českém internetu asi už mnozí. Jeho obsah na sociálních sítích je poměrně bizarní, na TikToku má přes 150 tisíc sledujících, většina videí má stovky tisíc shlédnutí, některá se šplhají až k milionu. Koleso sám svůj obsah označuje za „brikule“.

Největší hype kolem jeho osoby přišel během galavečera Clash of the Stars. Jeho polštářová bitva s Lukášem Krilem byla nejsledovanějším zápasem. A právě tam se seznámil s devatenáctiletým Lukášem Bukovazem alias Bukyyyssem, který dle jeho slov dělal trenéra Humimu, parťákovi populárního Fiziho. Jenže Bukyyyss seznámení s Kolesem ale viděl jako příležitost. „My jsme se poznali kvůli slávě. Za čtyři, pět měsíců se z nás stali kamarádi. Chtěl jsem se s ním bavit, protože byl slavnej,“ přiznal v rozhovoru s redakcí Bukovaz. „Bylo to kvůli číslům,“ přitakával Koleso.

Následně si založil TikTok. „Koli mi s tím pomáhal, díky němu mám ta čísla,“ řekl Bukovaz s tím, že na TikToku má 53 tisíc odběratel. Ty nabral i díky tomu, že na jeho videích byl hlavní hvězdou právě Koleso. Problém ale je, že to nyní nejde nijak ověřit. Jeho účet je kvůli porušení pravidel komunity pozastavený. Na Instagramu má účet soukromý.

Vlezlo jim to do hlavy

Jinou práci než sociální sítě teď nemá, donedávna byl student. Živí ho primárně příležitostné brigády. Třeba stěhování nábytku. Přiznává ale i to, že teď se sám sociálními sítěmi neuživí. „Nejde se tím uživit. Na TikToku to nejde, tím se uživí jen ti vrcholoví. Pro mě je to jen dobrý peníz navíc,“ povzdechl si. Do budoucna by se ale sítěmi prý živit chtěl. A to i přes to, že v rozhovoru přiznal, že ho tvoření na sítě někdy moc nebaví. A i navzdory ne úplně souhlasným reakcím okolí. „Mamka se tím má furt nějaký problémy. Nevím proč. Vadí jí, že přijdu a něco si natáčím. Možná i proto, že mi stouplo ego do hlavy,“ zamýšlel se. „Vlezlo mu to do hlavy stejně jako mně,“ přidal Koleso.

Co přesně vlezením do hlavy myslí, ani jeden nebyl schopný vysvětlit. Dodali jen, že jim dělá dobře sledovat počty likes u příspěvků a že mají sebevědomí vyšší, než by měli bez sítí.

Témata: Koleso