Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První televizní projev královny Alžběty | foto: Netflix, internet

Zemřela královna Alžběta. Upřímnou soustrast vyjadřuje i Khaby Lame a Zoella

Královna Alžběta seděla na trůně Spojeného království sedm dekád až do její smrti 8. září 2022. Zpráva o jejím skonu proletěla světem rychlostí blesku a upřímnou soustrast a úctu jí vyjadřují i lidé z řad influencerů.
  10:48

Světem otřásla zpráva o smrti nejdéle vládnoucí panovnice královny Alžběty. Zemřela ve čtvrtek 8. září 2022 ve věku šestadevadesáti let. Spojenému království vládla sedmdesát let. Upřímnou soustrast jí vyjadřují lidé z celého světa. Zapojují se mezi ne i influenceři.

Smrt královny nejvíce zasáhla Velkou Británii, a zatímco čeští influenceři o této události jen sdílí stories, ti britští se srdceryvně vyjadřují. „Vzpomínka na náš největší národní poklad, Její Veličenstvo královnu a její mimořádnou službu naší zemi za posledních 70 let. Byla nezlomným monarchou a upevňující sílou země po celou dobu její inspirativní vlády. Děkujeme Vám, madam. Myslíme na královskou rodinu v této těžké době,“ napsala k úmrtí královny youtuberka Zoella.

Zajímavostí je, že královna zemřela na jednatřicáté narozeniny youtubera Joeho Sugga. Ten na svém story sdílel jako většina lidí fotku královny, kterou Buckinghamský palác na Instagram použil pro ohlášení její smrti. „Upřímnou soustrast, Vaše veličenstvo,“ napsal do popisku.

Někdejší hvězda YouTube Tanya Burr sdílela fotku královny z korunovace. „Sledování zpráv ve mně vzbuzuje mnoho emocí. Měla úžasný život a byla úžasnou ženou,“ vyjadřuje se ke smrti panovnice. V dalším instagramovém příběhu přesdílela fotku od spisovatelky Sali Hughes, která ukazuje seřazené černé londýnské taxíky, na poctu královně.

Hughes o královně napsala knihu s názvem „Naše duhová královna“. Panovnici velmi obdivovala a její smrti věnovala i další post na Instagramu, ve kterém sdílela její oblíbenou fotky královny s deštníkem.

O smrti královny vzniká i mnoho videí na TikToku. Některá z nich používají černý humor. Naráží třeba na život a smrt princezny Diany, trefují se i do vztahu královny s manželkou prince Harryho Meghan.

@banterking #queenelizabeth #britain #ukmemes #greatbritishmemes #britishmemes ♬ original sound - BanterKing

Nejsledovanější TikToker na světě Khaby Lame byl údajně také královniným velkým fanouškem a její smrt ho prý velmi zasáhla. Na její počest tak vytvořil video s názvem „Pocta královně.“ Vidělo ho už více jak čtyři miliony lidí.

@khaby.lame

A tribute for THE QUEEN ❤️🙏🏾

♬ original sound - Khabane lame