Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Hydratační drink od KSI a Logan Paul. | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Drink influencerů je i v Česku. V USA stojí padesát korun, u nás násobně víc, prý kvůli clu

Obrovský fenomén, nápoj Prime, je i u nás. Zřejmě jeden z nejznámějších hydratačních nápojů od youtuberů KSI a Logana Paula doslova pobláznil internet. České obchody si za jednu láhev účtují obrovské částky. Původní cena je však zhruba padesát korun.
  16:00,  aktualizováno  6. září 16:43

Když na trh vstoupil hydratační drink Prime, uživatelé na sítích tomu nemohli uvěřit. Zdálo se, že za jeho vznikem mají stát youtubeři Logan Paul a KSI. Obrovská propagační kampaň doslova zbořila internet. Není to však tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Ačkoliv oba youtubeři určitá procenta v podílu společnosti mají, jejich hlavním úkolem je propagace produktu. Čeští fanoušci těchto dvou bývalých rivalů nemusí zoufat, jelikož je Prime už nějaký ten pátek k dispozici i u nás. Jeho cena je však mnohokrát větší, než za jakou ji společnost prodává v USA.

That’s a big PRIME

*all statements are comparing the products in the video*

11. srpna 2023 v 15:01, příspěvek archivován: 4. září 2023 v 12:01

Už zprvu to, že oba youtubeři na něčem spolupracují, velice překvapilo většinu uživatelů na sítích. Jejich společná historie je vcelku zajímavá. Britská celebrita KSI a americký boxer a youtuber Paul byli dříve známí pro svoji obrovskou rivalitu. Střetli se dokonce i v ringu a to rovnou dvakrát, kdy první zápas skončil remízou a druhý vyhrál na body KSI. Zdá se, jak kdyby díky jejich společným zápasům k sobě začali cítit větší respekt a spory hodili za hlavu. To se také potvrdilo, když začátkem minulého roku odhalili, že na trh společně uvádí nápoj Prime.

Společné zapojení do propagace nového produktu se dá označit za perfektní. Kampaň kterou na sítích rozjeli, internet doposud zřejmě ještě nezažil. Díky vtipně a perfektně propracovaným nápadům a videím se tak v krátké krátké době stal Prime jedním ze tří nejznámějších hydratačních nápojů na světě. Všechny zajímalo, jestli youtubeři Prime skutečně vlastní, nebo v něm mají pouhý podíl. Podle stránky coopwb.in vlastní každý z youtuberů dvacet procent podílu firmy Prime Hydration, LLC. Další zajímavá statistika kterou web uvádí je, že za první rok byly tržby společnosti ve výši zhruba dvě stě padesáti milionů dolarů. Z nich však oba youtubeři neměli údajně dostat jediný dolar.

@ksi you good bro? #wrestlemania #wwe #drinkprime

2. dubna 2023 v 3:57, příspěvek archivován: 4. září 2023 v 12:02

České fanoušky může zřejmě potěšit to, že je Prime už i u nás. Najít se dá v čím dál více prodejnách, či e-shopech. Ve velkých supermarketech by dostupný být zatím neměl. Koupit se tak dá převážně v menších samoobsluhách, či dokonce na benzínových pumpách. Téměř snad každého, kdo na nápoj kdekoliv u nás narazil, zarazila jeho vysoká cena. V průměru se u nás dá pořídit za až zhruba tři sta korun. Všem je zřejmě jasné, že se kvůli dovozu cena produktu zvýší. Od původní ceny se však jedná o obrovský nárůst.

V například populárním supermarketu Target v USA se dá Prime pořídit v přepočtu za zhruba padesát korun. Proč je tedy nápoj u nás dražší o téměř dvě stě padesát korun? Podle informací redakce Antiyoutuber.cz kupuje většina českých e-shopů nápoje přes velkoobchody. Některé uvádí, že fungují s retailovou marží dvacet až pětadvacet procent. Do českých e-shopů se tedy Prime dostává hlavně přes distributory, neboli překupníky. Zdá se však, že by mohl být nápoj brzy dostupný ve většině obchodech za daleko nižší cenu. Mělo by u nás totiž vznikat oficiální zastoupení samotné společnosti.

Nápoj Prime prodává v Česku i internetový obchod Dear Candy. „Cena je zde jako v jiných zemích EU daleko vyšší, protože je nutné si k nákupní ceně připočítat clo, dopravu a marže obchodníků,“ vysvětluje pro Antiyoutuber.cz CEO Dear Candy Martin Šaman, proč je cena produktu tak vysoká. „Funguje zde naprosto běžný ekonomický efekt, kdy poptávka dramaticky převyšuje nabídku a to cenu žene nahoru. Jakmile tento boom opadne, ceny se stabilizují. Ovšem jako u dalších importovaných produktů, zde v ČR a EU nikdy nebude cena stejná jako v USA,“ doplňuje.

That's better energy

10 calories, 0 sugar, 200mg of caffeine, 300mg of electrolytes, coconut water & 5 bold flavors.

All statements are comparing the products depicted in the video. PRIME Energy is for ages 18+

4. ledna 2023 v 18:00, příspěvek archivován: 4. září 2023 v 12:01

Navzdory obrovské popularitě nápoje se s Primem pojí i nemálo kontroverze. Několik odborníků se v poslední době vyjádřilo ke zdravotním rizikům spojeným s jeho požitím. Prime má obsahovat obrovskou dávku kofeinu, a to až dvě stě miligramů na plechovku, což se dá přirovnat až k například šesti šesti plechovkám Coca Coly.

Témata: Logan Paul