Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Influencerka se chtěla přidat ke kultu pro větší pozornost | foto: instagram.com/ayydubs

Youtuberka se chtěla přidat ke kultu. Sledující se o ni báli, ona jen chtěla více pozornosti

Mladá youtuberka v jednom ze svých podcastů popsala zkušenosti s jedním z amerických kultů. Následně na více než čtvrt roku zmizela a fanoušci o ni začali mít strach. Teď je však zpátky a tvrdí, že jen potřebovala pauzu. O kultu mluvila schválně, myslela si, že bude mít větší sledovanost.
  18:10

V poslední době jsou na sociálních sítích populární různá náboženská témata a mnoho debat vzbuzují různé sekty a kulty. Youtuberka Alyx Weiss minulý rok sdílela ve svém podcastu zkušenost s jedním z kultů a následně vtipkovala, že se k němu přidá. Později přestala přispívat na sociální sítě a její sledující se báli, že je pohřešovaná a někdo z kultu ji unesl. Teď se po několika měsících vrátila.

Alyw Weiss vystupuje na sociálních sítích pod přezdívkou @ayydubs a ve své tvorbě se poslední dobou zaměřuje především na podcasty. Poslední epizodu zveřejnila v polovině prosince. Popsala v ní, že vyrazila na lekci meditace v Kalifornii. Odkaz na událost našla v aplikaci pro vyhledávání akcí v jejím okolí. V epizodě se svěřila, že přijela na odlehlé místo, kde nikdo nebyl.

„Nikdo okolo nebyl a najednou mě vyděsila paní, co stála asi dvacet metrů ode mě a nehýbala se. Jen zírala,“ popisuje Weiss. Žena měla na sobě údajně bílou špičatou čepici a vůbec nemluvila. Když ji influencerka požádala, aby ji nasměrovala na lekci meditace, beze slov jí jen naznačila, ať jde za ní. Weiss následně z místa utekla a v podcastu popsala, že je přesvědčená, že se jednalo o nějaký kult. Prý ji celý zážitek sice vyděsil, ale i zaujal.

Týden po tom, co zveřejnila epizodu, ze sociálních sítí zmizela a přestala přidávat jakékoli příspěvky. Její sledující se o ni po čase začali bát a mysleli si, že je pohřešovaná, nesdílela totiž žádný příspěvek více než čtvrt roku. Mnohé z nich také napadlo, že by se ke zmíněnému kultu mohla přidat. „To nám ani nikdo nepotvrdí, že je Alyx v pořádku? Už to trvá opravdu dlouho,“ komentovala jedna ze sledujících.

Teď se Weiss po dlouhé době vrátila a nahrála na YouTube video, ve kterém se sledujícím svěřila, co poslední měsíce dělala. Prý potřebovala pauzu a nevěděla, co vlastně chce se svým životem dělat. Zároveň tvrdí, že o kultu v podcastu mluvila naschvál. Myslela si totiž, že by tomu mohli fanoušci uvěřit a mohla by získat vyšší sledovanost.

V době, kdy se rozhodla si dát pauzu, vyrazila na organizovaný pobyt do divočiny v Peru. Ve videu nadšeně popisuje, že nikdo nemůže pochopit, co tam prožila a jak ji to změnilo k lepšímu. Zároveň prý jedli jídlo bez chuti a v některých momentech by dala cokoli za to, aby si mohla dát alespoň kuře.

Sledující si však začali všímat, že něco není úplně v pořádku. V jednom z videí totiž ukázala, že na jejím pokoji byl zvenku zámek. Uvnitř však nebyl. Zároveň také tvrdila, že se cítí, že mezi své přátele už nezapadá a zkrátka je úplně jiná. V jednu chvíli také začala popisovat, že jí někdo na pobytu chtěl vysát něco špatného z hlavy. To znamená, že jí přiložil ústa k temeni hlavy a následně začal okamžitě zvracet. Prý se pak začala cítit úplně jinak.

To a mnoho dalšího fanoušky Weiss znepokojuje. Myslí si totiž, že na jejím vyprávění něco nesedí a její zážitky jsou přinejmenším zvláští. Mnoho z nich si tak myslí, že se přece jenom k nějaké sektě přidala, jen o tom ještě neví.