Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav

Kung Fu Panda 4. | foto: Youtube.com

Do kin míří několik animovaných klasik. Legendární Kung Fu Panda, i příběh o emocích

Po dlouhých letech se mohou filmoví fanoušci těšit na pokračování několika celosvětově známých titulů. Do kin míří již druhý díl animované pohádky V hlavě, či čtvrté pokračování legendárního Kung Fu Pandy. Podle již zveřejněných trailerů dávají filmová studia fanouškům možnost nahlédnout do blížících se filmů.
  10:42

Je to už patnáct let od doby, co vyšel první díl Kung Fu Pandy. Populární animovaná komedie měla hned tři pokračování, poslední v roce 2016. Ačkoliv studio DreamWorks dlouhá léta slibovalo čtvrté pokračování, na dlouhých osm let si od něj dali pauzu. Rok 2024 bude pro filmové fanatiky velice příjemný. Mohou se totiž těšit na spoustu nových nejen animovaných filmů včetně právě Kung Fu Pandy, V hlavě, či druhého dílu Duny. Už nyní známe mnoho podrobností z již zveřejněných trailerů.

Že se pracovalo na čtvrtém díle Kung Fu Pandy se vědělo už nějaký ten pátek. Až právě ale nyní DreamWorks zveřejnilo první trailer, který mnoha fanouškům doslova vyrazil dech. Kung Fu Panda byl součástí dětství mnoha lidí a právě na to nyní mnoho z nich vzpomíná. „Je šílené, že i jako dospělí se díky těmto upoutávkám cítíme znovu jako děti,“ píše jeden uživatel do komentářů pod trailer na YouTube. „To je skvělé. Moje vnitřní dítě šíleně křičí. Tohle musí být nejlepší trailer, jaký jsem letos viděl. Děkuji, DreamWorks, za to, že jste jako vždy autentičtí,“ píše další.

Ve filmu by se mělo objevit mnoho známých postav včetně samozřejmě pandy Po, nebo mistra Shifu namluveného legendárním Dustinem Hoffmanem. Po se bude muset vzdát své úlohy Dračího bojovníka a najít za sebe náhradu. Vydá se totiž na cestu, stát se duchovním vůdcem Údolí míru. Nebude to však nic jednoduchého. Cestu by mu měla totiž zkřížit hlavní záporačka s ojedinělými schopnostmi. Podle traileru by měla být totiž schopná ze svých nepřátel vysát jejich veškeré schopnosti.

@oogwayfam It is better to poop in the sink #poop #sink #oogwayfam #masteroogway #fyp #foryoupage #quotes #viralvideo ♬ original sound - Oogwayfam

Kung Fu Panda nebyl jen součástí dětství mnoha fanoušků, ale i tak zvané meme kultury. Dlouhá léta fanoušci v humoru uctívali legendárního Oogwaye, který před padajícím bambusem zachránil Opici. Velice populární se stala scéna, ve které promlouvá k Po. Pochází z ní legendární rčení. „Včerejšek je historie, zítřek je záhada, ale dnešek je dárek. Proto se tomu říká přítomnost,“ říká Oogway Po. Tuto scénu tak začali ve velkém fanoušci dabovat a vymýšlet si různá vlastní humorná rčení.

Není to tedy jen Kung Fu Panda, na kterého se fanoušci mohou těšit. Do kin příští rok také míří pokračování filmu V hlavě. Bude to už přes devět let od vydání prvního dílu, který vyšel v roce 2015. Dlouhé čekání má své odůvodnění. Hlavně kvůli velikým stávkám v Hollywoodu muselo být nemálo filmů odloženo. Hlavní postava Riley pomalu ale jistě dospívá. K již známým postavám emocí tak přibude i několik dalších včetně například už z traileru známé úzkosti.

@loveandotherdelusionz #foryou #fypage #insideout #bingbong #sad #sadquotes #sadaudios #saveriley #depressing #takehertothemoonforme #heartbreaking #tears #emotional #relatable #relatablequotes #love #pain #feelings #sadedits #disney #like #follow ♬ TakeHer2TheMoon4Me - Love&OtherDelusionz

První díl zasáhl srdce mnoha nejen dětských diváků. Díky dojemnému a dobře propracovanému příběhu si na Česko Slovenské filmové databázi (ČSFD) vysloužil jednaosmdesát procent a stal se tak šestistým osmdesátým třetím nejoblíbenějším filmem na stránce. Pohádkově vykreslený svět Riley divákovi dodává příjemný a útulný pocit. U scénky, kdy se rozplyne postava Bing Bong, plakalo bezpochyby mnoho diváků. Na druhé pokračování se mohou fanoušci těšit už příští rok v létě.