Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Přeprodává Laduška oblečení z čínského e-shopu? | foto: Instagram

Laduška přeprodává oblečení z čínského e-shopu. Někdy i se stoprocentní přirážkou

Laduška, vlastním jménem Lada Horová, má zase problém. Přeprodávala totiž oblečení z konfekce, někdy s téměř stoprocentní marží. Někteří uživatelé zároveň spekulují, že vydělává i na oblečení, které dostala zadarmo. Množí se i negativní recenze na její profil.
  16:31

Lada Horová je na sociálních sítích známá spíše pod přezdívkou Laduška, se kterou je spojena nejedna kauza. Naposledy vzbudil kontroverze její bazar, jehož prostřednictvím měla údajně okrádat fanoušky. Nakonec se ukázalo, že za celý podvod mohla její kamarádka. Teď Horová opět čelí kritice kvůli prodávaní oblečení. Tentokrát za chyby může pravděpodobně sama.

Horová v posledních dnech začala častěji sdílet její profil na internetovém portálu Vinted, kde prodává oblečení, které už nenosí. Velká část kusů oblečení je cenově velmi dostupná, zdá se však, že nové totožné oblečení by bylo levnější než to, co nabízí influencerka. Vedle oblečení z konfekčních značek jako je Zara nebo Bershka nabízí i oblečení z internetového obchodu Shein. A někdy téměř o sto procent dráž.

Na sociálních sítích se začaly rychle šířit spekulace o přeprodávání zboží. „Stačí mi jen fotky oblečení a už jde vidět, kde to Lada nakoupila. Navíc určitě se slevou a teď se na tom snaží vydělat,“ myslí si jeden ze sledujících.

Laduška na Vinted, e-shop Shein

Netrvalo dlouho a ukázalo se, že Horová se snaží na levném oblečení vydělávat. Sice většina kusů oblečení už na webu dostupná není, jedno z nabízených triček se v současnosti na stránkách Shein prodává za 83 korun, Horová ho však prodávala za 189. Později zlevnila a tričko je aktuálně dostupné za 110 korun.

Někteří sledující se jí však zastávají a tvrdí, že není jedinou influencerkou, která se podobně snaží vydělávat. „Není sama, takhle to dělá hodně lidí. Navíc je lepší oblečení poslat dál než ho vyhodit,“ myslí si jeden z nich.

Laduška na Vinted

Nutno dodat, že prodává i oblečení dostupné v obchodě The Brands Fashion, který vlastní Václav Tříska, tedy otec jejího přítele. Některé kusy oblečení pro obchod fotila i Horová a proto někteří spekulují, že je mohla dostat zdarma. Web obchodu je v současné době sice nedostupný, totožné šaty jsou ale dostupné na profilu Horové. The Brands Fashion na Instagramu některé šaty má stále k dispozici. Jedny z nich například za 675 korun, Horová je však nabízí o 175 korun dráž.

Profil The Brands Fashion na Instagramu

Její profil na Vinted má i několik negativních recenzí. Prý prodává špinavé oblečení, velikosti jsou ve skutečnosti jiné, než které uvádí v popisu a nebo třeba bylo utržené poutko pásku.

„Jak jsem otevřela balíček, nestačila jsem se divit. Poutko pásku bylo utržené, všude byly nitě, jako by se to mělo začít párat. A hlavně nikde o tom nebyla ani zmínka,“ píše jedna z uživatelek, která u Horové nakoupila.

Témata: Laduška