Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Jan Bořil a Ladislav Krejčí se na konci zápasu málem poprali. Oba vyfasovali červenou kartu. | foto: Profimedia.cz

Nejpodceňovanější derby v Evropě, píše zahraniční youtuber. Spor Krejčího a Bořila má ohlas i za hranicemi

Potyčka Ladislava Krejčího a Jana Bořila, kapitánů Sparty a Slavie, zaplatila sociální sítě. Kromě emocí českých fanoušků fotbalu však sport, ale i celý zápas, zaujal i za hranicemi republiky. Podle zahraničního youtubera Groundhoppera jde o nejvíc podceňované derby v Evropě. Emoce fanoušků obou týmů podle něj nemají obdoby.
  17:41

Nedělní derby Slavie a Sparty přesáhlo hranice fotbalu a zaznamenali ho i ti, kteří sport jinak tolik nesledují. Hlavně kvůli souboji kapitánů Ladislava Krejčího a Jana Bořila. Na sítích se ztrhla ostrá debata na téma, kdo byl v právu. A přesáhla i hranice Česka. Zápas totiž navštívil i zahraniční youtuber vystupující na sítích pod přezdívkou Groundhopper.

„Navštívil jsem nejvíce podceňované fotbalové fanoušky,“ napsal k titulku videa. Od začátku až do konce jde vidět, jak si naplno svojí návštěvu pražského Edenu užil. „Fanoušci obou týmů šílí. To jak skáčou, a to pyro od Slávistů je prostě neuvěřitelné,“ říká Groundhopper ve videu. „Musím říct, že ta atmosféra je opravdu napjatá. Fanoušci do toho dávají všechno,“ doplňuje.

Ačkoliv toho na video ze zápasu moc nezachytil, svoji návštěvu derby si rozhodně užil. „Jak může být toto derby tak podceňované? Ani já jsem nevěděl, že je to tak velká věc. Tyhle fanoušci jsou fakt tak vášniví,“ říká Groundhopper. Fotbalově se zápas nedá označit za nejzáživnější. Ačkoliv se jedná o nejlepší fotbalové kluby u nás, klání bylo velice rozkouskované, plné potyček a faulů. „Potřebujeme už jen nějaké góly,“ říká. Nedlouho poté přišla první penalta a Slavia vstřelila první gól zápasu.

308. DERBY - PLAKÁT

Včera to opravdu v Edenu hořelo... emočně. Ikonický moment kapitánů pražských S

#fotbal #fortunaliga #derby #308derby #derbyS #sparta #slavia #krejci #boril #football #socer

#design #graphicsdesign #graphicsdesigner #sportdesign #poster #posterdesign #photoshop #madesign #madesigncz

25. září 2023 v 12:26, příspěvek archivován: 26. září 2023 v 15:56

Jak zápas pokračoval, napětí se zvedalo. Fanoušci Sparty měli v jeden moment dokonce vhodit do vedlejšího sektoru dělobuch. Počet nedovolených zákroků se jen zvyšoval a žluté karty přibývaly. Nejvyostřenější potyčka se odehrála ke konci zápasu. Po faulu od slávisty Chytila se strhla obrovská mela, do které přispěchal i Bořil. Po chvilce se začal společně s Krejčím přetahovat a držet za krk. Oba kapitány se pokusil od sebe odtáhnout Sparťan Haraslín, kterého Bořil strhl na zem. Krejčí i Bořil následně dostali červené karty.

Většina uživatelů na sítích má jasno. Ačkoliv si podle nich oba fotbalisti červené karty zaslouží, chování Bořila bylo nepřiměřené a za hranou. „Za tohle by měl mít Bořil stopku na minimálně pět zápasů. Tohle na hřiště nepatří,“ komentuje na TikToku jeden uživatel. „Obě dvě strany jsou opoždění primáti, chovají se jako idioti,“ píše další. Oba fotbalisti by měli dostat stopku na dalších několik zápasu. Podle uživatelů by měla však disciplinární komise dát kapitánovi Slavie daleko větší trest, než tomu sparťanskému.

Na bývalém Twitteru se po zápase objevily zarážející fotografie. Jsou na nich vidět ohořelé toalety, které měli zničit příznivci Sparty. „Jude Slavie. Dneska Eden lehne popelem“ píše autor k fotce a označuje „Židovské pece“. „Jak muže někdo být takový vym*danec, že tohle udělá?“ komentuje fotografie jeden uživatel. „Hele ok, toalety to skoro vždycky odnesou, ale kurva pece? To už je moc i na ty rudý k*ndy,“ píše další.