Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava

Laduška | foto: Antiyoutuber.cz

Laduška na streamech dál obírá malé děti. Pustila se do ní Xholakys a Maru Rosecká

Influencerka Lada Horová, známá jako Laduška, se nejvíce proslavila reality show Like House. Její sociální sítě jsou plné cestování a luxusu. Jak to ale financuje? Jedním z jejích zdrojů peněz je kapesné dětí, kteří jí na TikToku posílají placené dárky. Za to schytává kritiku nejen od veřejnosti, ale také od svých kolegů z branže. Zastává se jí její máma.
  15:00

Lada Horová alias Laduška je mladá influencerka a TikTokerka, která se zviditelnila v reality show Like House. Většina jejího publika jsou děti, kteří jí na TikTok streamech, které tvoří se svým přítelem Bohoušem Třískou, posílají placené dárky. Za to pak jezdí na drahé dovolené. Schytává za to ale poměrně drsnou kritiku. Kromě rodičů jejích sledujících se ozvaly i influenceři, například Maru Rosecká s Xholakys. Obě její chování odsuzují.

Jako první z influencerů se k Ladušky chování ozvala její kolegyně z Like Housu Marie Rosecká. Natočila na TikTok video s nápisem „Pro všechny influencery, kteří streamují tady na TikToku a tahají peníze z dětí.“ V pozadí videa zní hudba, která se do takových činů sprostě naváží. Do popisku videa napsala „Všichni víme.“

@maru_rosecka

VSICHNI VIME

♬ original sound - czrap_neznas

Ke stejné kauze se Rosecká vyjádřila ještě několikrát. Od rodinných příslušníku žebrající influencerky dostala kritiku. „Rosecká, která by si nechala vrtat koleno za 1 Kč,“ zní již smazaný komentář od matky Ladušky. Ta dceru v natáčení streamů hojně podporuje a sdílí je na svých sociálních sítích.

Nejznámější česká tvůrkyně Only Fans, Xholakys, se k Ladušky prosení na streamech také vyjádřila. Sdílela fotku z reportáže ČT24, kde se mluví o tom, že se v Prostějově zakazuje žebrání v části města. Fotku komentuje slovy „Chudák Laduška.“

Má více jak tisíc lajků a několik retweetů.

Na chování Lady Horové natočil video i video reakční tvůrce Sibiřan, který se zabývá kauzami influencerů. „Laduško, k čemu použiješ kapesné dětí, co ti pošlou peníze?“ Zní jeden z komentářů pod Ladušky streamem, který Sibiřan použil jako příklad žebrání, které influencerka provádí. Je zde vidět, že Horová si autora komentáře ihned zablokovala.

Laduška bohužel není jediná, kdo se na sociálních sítích snaží vydělat na malých dětech. Pokouší se o to i Datel, Shopaholic Adel či Adam Kajumi.