Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Laduška s otcem Daliborem Horou | foto: Instagram.com

Kdo je tajemný otec Ladušky, kterého moc neukazuje? Byl ve vězení za vraždu

Lada Horová, známá hlavně jako Laduška, sdílí na sociální sítě kdeco, a to včetně fotek ze soukromí. Ukazuje partnera, matku, i mladšího sourozence. Její sledující se dlouho ptali, proč nikdy nesdílí svého otce. Fotku s ním nakonec přidala, začínají se však objevovat informace o důvodech, proč Laduška svého otce schovávala. Dalibor Hora měl totiž dle informací redakce antiyoutuber.cz v roce 2007 zastřelit svého bratrance.
  22:00

Lada Horová je mladá influencerka. Fanoušci si všimli, že nikdy nepřidávala fotky se svým otcem. První fotka s ním se objevila až ke konci roku 2022. K redakci antiyoutuber.cz se dostaly informace, které by mohly vysvětlovat důvody, proč se influencerka, známá spíše jako Laduška, se svým otcem příliš neukazuje. Dalibor Hora byl před lety odsouzen za vraždu člena své rodiny.

K celé věci mělo dle informací redakce dojít v roce 2007. Dalibor Hora a jeho bratranec Petr si v osudný den měli jít zastřílet legálně drženou zbraní na střelnici. Zbraň měl Hora v držení díky tomu, že sloužil u policie. Po návratu si prý odložil zbraň doma v Bystřici nad Pernštejnem a vydal se za svým bratrancem.

„Po návratu jsem pistoli odložil v bytě a šel jsem za Petrem. Sešli jsme se kolem sedmé večer a popíjeli jsme. Chtěli jsme u něho v bytě malovat, ale zjistili jsme, že nám k tomu nějaké věci schází, proto jsme se rozhodli, že půjdeme ke mně,“ řekl u soudu Hora.

Ve své výpovědi pak uvedl, že šel spát a po probuzení nalezl svého bratrance ležet na zemi bez známek života. „Běžel jsem k němu a začal jsem mu dávat umělé dýchání a masáž srdce. Potom přijeli přivolaní lékaři. Střelné zranění si musel způsobit sám, já ho opravdu nezabil,“ vypověděl Hora u soudu.

To však odporuje slovům matky zavražděného Petra. Ta tvrdila, že se k ní Dalibor Hora stavil týden po pohřbu, jelikož se po městě šířily zvěsti o tom, že tragédie, ke které došlo, byla sebevražda. Hora ji měl utěšovat, že se jednalo pouze o nešťastnou náhodu. Prý po cestě na toaletu uviděl ležet na komodě v chodbě zbraň, ale když jí chtěl uklidit, vyklouzla mu z rukou a při snaze jí chytit vystřelil. U soudu však tvrdil, že o ničem takovém neví.

Podle znalců, kteří na případ vypracovali hned několik posudků, se tehdy devětadvacetiletý muž sám zastřelit nemohl. Z většiny závěrů totiž vyplynulo, že ústí zbraně bylo v době výstřelu od těla vzdáleno zhruba padesát až sedmdesát centimetrů, nikoli čtyřicet, jak při prvním hlavním líčení tvrdil znalec Zdeněk Štěpánek.

Nízký trest

Soud nakonec poslal Dalibora Horu do vězení na, podle některých zúčastněných, pouhých 14 měsíců. Zároveň soud Horovi na pět let odebral povolení u sebe držet zbraň. Rozhodnutí soudu se nelíbilo hlavně rodičům zavražděného Petra.

„Je to hrozně nízký trest a navíc v mírném vězení. Ani se nám neomluvil za smrt našeho syna. Vztahy v naší rodině jsou čím dál horší. Když mají příležitost, akorát nám nadávají,“ okomentoval v roce 2009 rozsudek otec Petra Hory.

V kruzích kolem influencerky, která vešla do povědomí díky přátelství s Adamem Kajumim a následnou účastí v reality show Like House, se mluví o tom, že právě i kvůli minulosti svého otce ho Laduška na sociálních sítích neukazuje.

Dalibor Hora už s rodinou a Laduškou nebydlí, krátce po smrti bratrance se s matkou Ladušky, Ladou Horovou starší, rozvedl.

Laduška na opakované otázky redakce ohledně svého otce nereagovala. Před časem si navíc i změnila příjmení, do jména si vložila i jméno Kašparová, což je jméno, pod kterým aktuálně vystupuje i její matka.

Témata: Laduška