Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Last Holiday | foto: facebook.com/LastHolidayGameAntiyoutuber.cz

Pivo, cigarety, alkohol a holky. To budou hlavní témata nové české hry Last Holiday

Herní studio Boomer Games pracuje na nové hře s názvem Last Holiday. Hráče vrátí do roku 2000 do prostředí severočeské vesnice. Hráč se musí postarat o své potřeby jako cigarety, piva, holky, jídlo a podobně.
  15:00

Na počítačové hry z daleké budoucnosti ale i z dávní minulosti jsme poměrně zvyklí. Studio Boomer Games teď však přichází se hrou, která hráče sice vrátí v čase, ale do doby, kterou většina populace ještě zažila, konkrétně do roku 2000.

Last Holiday se odehrává v malebné severočeské vesničce o prázdninách v roce 2000, kde jeden hodnej sígr hledá útočiště před rozzlobeným fotříkem. Musíš se postarat o všechny své potřeby, jako je jídlo, pití, cíga, pivo, holky a prostě všechno, co k životu na vesnici patří,“ láká oficiální popis hry.

Last Holiday

Hra je prvním výtvorem studia Boomer Games. Pracovalo se na ní více než tři roky a s její úspěšností studio prý nemá pochyby. První verze vyjde kromě češtiny ještě ve třech jazycích, a to v angličtině, němčině a polštině. Hru bude v české verzi namlouvat herec a moderátor Petr Rychlý. S propůjčováním hlasu počítačové hře má už zkušenosti, jeho hlasem mluvila postava Paulieho z české hry Mafia.

O co ve hře půjde? Ve hře bude možné trávit volný čas na vesnici balením holek, na párty u rybníka, projížděním se po vesnici ve své káře či na klasické vesnické diskotéce. Jak si na tohle vše ale vydělat? Možností bude ve hře více. Vesnický farář může hráči ukázat, jak si vydělat na automatech, nebo si bude možné zahrát karty se štamgasty v hospodě. Kriminalita hře není cizí. Pokud se hráči nebude chtít pracovat, může si přivydělat například vykrádáním aut. Život hlavní postavy bude ale omezený. Jako v klasické survivor hře může zemřít. Zabít hráče může například dehydratace, hlad, stres, ale i nechráněný sex.

Last Holiday

Už dle popisu hry je zřejmé, že tvůrci hry mají jistý smysl pro humor. „Štve nás, když si z něčeho nemůžeme udělat legraci. Já sám jsem milovník trošku nekorektního humoru. To je vidět třeba i na stránkách hry. Takže tam máme vtípky, které mohou být pro někoho za hranou, ale my je máme rádi. Rád překračuji některé hranice, ale ty nejsilnější samozřejmě respektuji. Nestrefujeme se do konkrétních lidí, ale do stereotypů,“ vyjádřil se šéf studia a vývojář hry.

Datum vydání hry ještě není známé. Mělo by to ale být pravděpodobně v polovině příštího roku.