Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav

Nová hra Lego Fortnite | foto: Instagram.com

Lego Fortnite je tu. Survival hra připomínající Minecraft je dostupná zcela zdarma

Herní svět po vydání traileru na GTA VI opět jásá. Je tu nová zajímavá kolaborace hry Fortnite a stavebnice Lego. V zajímavé survival hře budou hráči muset sbírat suroviny, stavět rozmanité objekty a bojovat bok po boku s přáteli proti nebezpečným stvůrám. Už nyní si mohou fanoušci hru zahrát zcela zdarma.
  13:15

Jedná se o jednu z nejhranějších her vůbec. Podle měsíčně aktivních hráčů je Fortnite momentálně třetí nejpopulárnější hra na světě hned po Counter Strike a Minecraftu. Čas od času vývojáři do hry přidají různé novinky, včetně live eventů a koncertů. Nyní v kolaboraci se stavebnicí Lego spustili zcela nový herní režim. Od 7. prosince se mohou hráči společně se svými přáteli vydat do světa kostiček, ale i zaoblených objektů.

Je to jako Minecraft? Nový herní režim se známé hře skutečně podobá. Podobně jako Minecraft, je i Lego Fortnite survival hra, tedy hra o přežití. Ve hře tak nebudou chybět nebezpečné příšery, se kterými si hráči, aby přežili, budou muset utkat a to za pomocí ničeho jiného, než rozmanitých zbraní. Ze sbírání předmětů se bude možné postupně dostávat dál a časem si s přáteli postavit třeba i vlastní vesnici.

Hra je tedy založená převážně na zážitku s přáteli. Hráči si vytvoří vlastní svět, do kterého si mohou pozvat až osm dalších přátel. Při jeho tvorbě je důležité si vybrat mezi stylem sandbox a survival. V první variantě nebude zapotřebí starat se o přežití, či sběr surovin. Jako u ostatních sandboxových her si budou hráči jen užívat společné rozvíjení otevřeného světa. V druhé, podle fanoušků zajímavější variantě, už půjde o přežití a klasické sbírání všemožných surovin jako v Minecraftu.

Ve hře nebudou chybět ani NPC postavy, se kterými mohou hráči interagovat. Ti budou na začátku poskytovat užitečné tipy a pomůžou se ve světě zorientovat. Nebudou to však po celou dobu jen přívětiví přátelé. Hráč bude moct později napadat NPC osady, kde získá různé předměty, jako zbraně, či jídlo. Ve hře se dá i samozřejmě zemřít hned z několika důvodů, a to buď vyhladověním, či ztrátou životů v důsledku napadení. Když se tak stane, lokace úmrtí a ztráty veškerých předmětů bude označená na mapě, kam se dá po oživení pro vše dojít.

Ve hře je možné vytvářet i různá kouzla, pro zlepšení statistik hráče. Například kouzlo zdraví poskytne doplnění všech životů. Je zajímavé, jak se Lego Fortnite doopravdy velice podobá Minecraftu. Stejně jak v populární hře se bude možné starat i o různá zvířata a získat z nich pak následně například mléko, vejce, či maso.

Hra je už nyní dostupná, a to zcela zdarma. Důležité je však podotknout, že se jedná o herní režim, a tak je potřeba mít nainstalovaný Fortnite. Poté už stačí jen na hlavní stránce kliknout na box s názvem „Lego Fortnite“ a pustit se s přáteli do zcela nového světa.

Pozitivní reakce na hru se jen hrnou. Fanoušci na sítích mluví o tom, že něco takového tu už mělo dávno být. „Hrál jsem doslova deset minut a zamilovat se do toho. Dokonalá rovnováha mezi realistickým osvětlením a grafikou Fortnite. Lego Minecraft dává smysl už dvanáct let, jsem rád, že to konečně někdo udělal legitimně,“ píše do komentářů pod trailerem na hru na YouTube jeden uživatel. „Tato hra je tak neskutečně úžasná. Zahrnuje vše, čím má Lego podle mého názoru být. K ničemu vás nenutí, je to jen zábavná a poutavá hra o přežití. Úžasný,“ píše další.