Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Léto plné koloběžek či s Tarym bez Taryho. Influenceři pořádají tábory

Táborů, které pořádají sami influenceři, nebo na ně jezdí jako hlavní hosté, přibývá každý rok. Cena je ale často v porovnání s ostatními tábory s obdobným programem příliš vysoká. Na některé například hlavní hvězdy přijedou na jediný den. Tady je jejich srovnání.
  10:46

Tary Camp

Tábor youtubera Taryho se věnuje hlavně tomu, čím se proslavil: sportu, konkrétně parkouru. Kromě toho se na táboře děti učí ve skupinách točit a stříhat videa. Na webových stránkách tábora je uveden podrobný program a popis, co účastníky čeká. Z toho je jasné, že ačkoli se tábor jmenuje podle Taryho, sám se celého tábora  účastnit nebude. Letos přijede na tři dny každého turnusu, který trvá týden. Rodiče mohou přihlásit děti od 7 let a i parkourové začátečníky. Všechny tři turnusy jsou vyprodané a cena za jeden je 7 890 korun. 

Tábor s TikTokery

Asi nejprobíranější z táborů, ve kterém se influenceři angažují. Stojí za ním mimo jiné organizátor Clash of the Stars Jakub Jíra. Aktuálně se chystá druhý ročník, který stejně jako ten předchozí vzbudil nemálo kontroverzí. Nebyl kritizován jen za cenu, ale i za výběr hostů. Loni měla být hostem Alena Schillerová, letos Jiří Ovčáček. Za 7 990 korun dostanou účastníci program podobnýmu i jiným dětským táborům. Na webu organizátoři slibují hry, soutěže, výzvy, občasný střih videí. Tím nejhlavnějším je pro mnohé ale setkání s oblíbenými influencery, letos to budou například Marie Rosecká nebo Dominique Alagia. Objeví se ale i zmíněný mluvčí prezidenta Zemana či kontroverzní youtubeři TvTwixx.

Scootcamp

Scootcamp je koloběžkářský tábor, na jehož pořádání se podílí youtuber Freescoot. Zaměřením tábora je primárně ježdění na koloběžce, vedle toho nabízí i workshopy. Podle instagramového profilu Scootcampu bude Freescoot celé léto trávit právě tam. Tábor nabízel nejdříve 6 turnusů, které jsou všechny vyprodané, aktuálně je v nabídce turnusů 7. Jeden trvá týden, což vyjde rodiče dětí na necelých devět tisíc korun. 

Nutno dodat, že tábor odpovídá tomu, čemu se sám Freescoot věnoval jak v mládí, tak čemu nyní věnuje většinu tvorby na YouTube, tedy ježdění na koloběžce.

Geek Camp

Geek Camp, podobně jako Tábor s TikTokery, láká především na setkání se známými influencery. Výhodou pro malé táborníky může být to, že na Geek Campu tráví děti s youtubery celý turnus. Patří mezi ně například Annie Camel, Terysa nebo Lukefry. Děti si navíc můžou vybrat, ke komu z nich chtějí patřit do týmu. Právě v tom pak tráví nejvíc času a s ostatními týmy pak mezi sebou soutěží nejen v tvorbě videa, ale i v běžných táborových hrách. O Geek Camp je tradičně velký zájem, letos už jsou všechny turnusy vyprodané a děti se mohou hlásit už jen jako náhradníci.

Ze všech zmíněných táborů má Geek Camp nejdelší tradici, má za sebou sedm let, do kterých se stihlo zapojit přes pětačtyřicet influencerů a 4 900 dětí.

V porovnání s ostatními nabízenými tábory jsou všechny zmíněné několikrát dražší. Cena klasických táborů se pohybuje kolem 5 tisíc korun a mohou nabídnout srovnatelný program, jako tábory pořádané influencery, kteří mnohdy ani stálými účastníky nejsou.