Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Skvěle to funguje ještě v kombinaci s hlávkovým salátem. | foto: Getty Images

Pokud nemůžete spát, vypijte odvar z hlávkového salátu. Na TikToku se šíří další bizarní trend

Na TikToku se šíří trend, který vyřeší problémy s nespavostí. Jak na to? Stačí před spaním vypít horku vodu, ve které se před tím deset minut louhoval salát. Uživatelé trend milují, podle expertů jde však jenom o placebo.
  10:05

Na TikToku se dá rychle rozšířit jakákoli bizarní myšlenka, což platí především pro různé recepty. Dříve uživatelé milovali kukuřici a prkýnka s máslem, teď si oblíbili salát s teplou vodou. Ne však díky chuti, prý by jim měl pomoct usnout.

Sice se hlávkový salát nejčastěji jednoduše sní studený v salátu, uživatelé TikToku však našli i jeho jiné využití. Pití horké vody, kterou zalijete salát, by totiž mělo pomoct s nespavostí. Na recept upozornila uživatelka @shapla_11 v jednom z videí. Prý nemohla spát a slyšela, že horká voda se salátem by měla pomoct, tak to šla vyzkoušet.

@callmebelly I usually go to bed at 3-4 am this is insane 🤯 #restaurantreview #lettucewater #lettuce #sleepy ♬ Bomb Intro / Pass That Dutch - Missy Elliott

Jak na to? Do hrnku dáte několik listů salátu a zalijete horkou vodou. Necháte salát deset minut louhovat a pak vodu vypijete. Uživatelka Shapla tvrdí, že se po vypití cítila trochu ospalá. Další den přidala nové video, ve kterém svým sledujícím povídala, že usnula do čtyřiceti minut po vypití.

Její video získalo téměř osm milionů zhlédnutí a brzy vznikl nový trend s označením #lettucewater. Stovky uživatelů tak brzy začaly bizarní trend zkoušet a mnohým z nich odvar ze salátu se spaním údajně opravdu pomohl.

@shapla_11 if you can’t sleep, try this #lettucewater #insomnia #lifehacks #fyp ♬ A Day in My Life - Soft boy

Uživatelé si sice myslí, že jim pomáhá salát, pravděpodobně je to však placebo. Experti se shodují, že pití horké vody se salátem opravdu s nespavostí nepomhá. Marie-Pierre St-Onge, ředitelka spánkového centra na Kolumbijské univerzitě a docentka nutriční medicíny, pro server Insider popsala, že neexistuje žádný výzkum, který by takové účinky potvrzoval. Podle ní odvar ze salátu některým funguje, protože jednoduše očekávají, že fungovat bude.