Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

Účastníci reality show Like Haf | foto: FTV Prima

Sledujícím Like Hafu vadí množství sexuálního obsahu. Vše je však v mezích zákona

Like House už není, nahradil ho Like Haf. Nová reality show si pozvala do jedné vily čtyři páry a jejich psy. Už podle názvu si mnoho lidí řekne, že se tato reality show bude zaměřovat převážně na psy. Tak tomu ale není. Zaměřuje se na sexuální tématiku a kauzy odehrané ve vile.
  13:01

Už od začátku reality show Like Haf televize Prima neměla úplně dobrá hodnocení. Na československé filmové databázi získala pouhá tři procenta. Reakce veřejnosti na novou reality show je neúprosná a negativní.

„Jak tohle mohla Prima vymyslet? Koho tohle mohlo napadnout? Like Haf prakticky nemá nic společného se psy. Je to pouze přebrandovaný Like House,“ vyjádřil se k reality show na svém YouTube kanále youtuber Roth Wellden. Kritika přichází i za osazenstvo ve vile. Lidé si stěžují, že polovinu účastníků neznají. Ta druhá je nezajímavá.

Like Haf tématikou, reklamou, ale i obsahem míří na mladistvé. Právě to kritizuje veřejnost nejvíc. V Like Hafu se totiž objevuje veliké množství sexuálního obsahu. V jedné výzvě například dostali účastníci reality show za úkol natočit scénku.

Dva účastníci, Alex Wortex a Captain Wortex, ji pojali sexuálně, napodobují v ní pohlavní styk, přičemž je ostatní páry pozorují. Video bylo i na oficiálním Instagram účtu Like Haf, po nějaké době však z profilu zmizelo.

Není to jediná věc se sexuálním podtextem objevující se v reality show. V jednom díle byly účastníkům představeny různé sexuální pomůcky. O hračkách se bavili, popisovali je a následně i některé vyzkoušeli.

O tom, zda takový obsah na televizní obrazovky v odpoledním čase patří, by mohla rozhodnout Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Její předseda Václav Mencl však řekl, že se Like Hafem zatím nezabývali. Více informací poskytnou v prosinci tohoto roku. RRTV se však v minulosti zabývala předchůdcem Like Hafu, reality show Like House. K ní určité podněty měla.

„S ohledem na to, že se jedná již o čtvrtou a zároveň speciální sérii pořadu Like House, dostali jsme od RRTV zpětnou vazbu a dramaturgii pořadu a jeho další zařazení do vysílání jsme na základě této zpětné vazby upravovali,“ vyjádřila se pro antiyoutuber.cz vedoucí korporátního a interního PR FTV Prima Gabriela Semová.

Sledující pořadu kritizují i obsah na sociálních sítích. Na nedávno zveřejněné fotce Instagramu Like Hafu lze vidět polonahé účastníky ležící na zemi, přičemž se dohromady dotýkají.

„Ty krávo, to nemyslíte vážně proč je nahatá? To je fakt strašně hloupý, vy nečtete, co vám tady lidi píšou? Nikomu se ten pořad nelíbí, máte to dělat snad pro lidi ne?“ vyjádřil se pod fotkou jeden fanoušek.

„Vždyť je to pořad pro děti,“ napsal další.

V jednom díle dostali účastníci za úkol nafotit či natočit materiál pro bulvární média. Bendig společně se svým přítelem Lukášem vymysleli téma nevěry a následné trojky. Fotili a natáčeli zinscenovaný pohlavní styk. Při tom padaly věty jako „Ohni se mi,“ nebo „Honzo, ať jí kouká trošku stehýnko,“ či „Tak chytni ji za vlasy, mrchu.“

V jiném díle si zcela nahý Alex Wortex a Captain Wortex vlezli do vířivky a napodobovali pohlavní styk. Oba účastníci nahlas vzdychali a celé situaci se následně smáli.

Televize Prima však obsah pořadu kontroluje a konfrontuje s tím, co je v mezích zákona.

„Pořad Like Haf je reality show, která popisuje život mladých influencerů, včetně jejich životního stylu a způsobu vyjadřování. Obsah, který by mohl narušit vývoj nezletilých osob, je označen a je mu vyhrazen prostor v epizodách označených zaužívanou značkou Night Show. Rádi bychom vás ubezpečili, že obsah je označen a šířen v souladu se zákonem o provozování rozhlasového a televizního vysílání i zákonem o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání,“ dodala Semová.

Témata: Laduška