Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Sestava reality show Like House 1. | foto: Facebook.com

Co se stalo s populárním Like Housem? Kajumi odtajnil, že se na něčem novém pracuje

Co se stalo s reality show Like House? Velice úspěšný, bizarní a kontroverzní pořad skončil a mnoho fanoušků se ptá proč. Adam Kajumi poskytl redakci Antiyoutuber.cz exkluzivní rozhovor, ve kterém odtajnil, že se na něčem novém zřejmě momentálně pracuje. Promluvil i o tom, jak probíhalo natáčení a proč pořad zřejmě skončil.
  19:00

Češi se mohou pyšnit mnoha kinematografickými kousky, které pobavily, či dojaly někdy i nemálo zahraničních diváků. Celosvětově známé filmové Ceny Akademie, neboli Oscary, si odneslo hned několik českých umělců. Nejvíce se dá říct, že se ve světě prosadil režisér Miloš Forma, který byl na Ceny Akademie nominován pětkrát z čehož si odnesl dva Oscary. Existují však některé snímky a pořady, které podle mnohých kritiků naší filmovou kulturu spíše haní a špiní. Zařadit by se mezi ně dalo nemálo reality show, včetně například bizarní reality show televize Prima Like House.

Ačkoliv se často jedná o velice veřejností odsuzované pořady, sledovanost mají povětšinou velikou. Za velice oblíbenou a zároveň odsuzovanou show se dá označit právě Like House. Za poměrně oblíbenou, zároveň však i odsuzovanou show, se dá označit právě Like House. Většina produkcí u nás obsazovala do svých reality show spíše neznámé lidi, kteří se následně většinou ztrapňovali a ponižovali před kamerou. Není u nás však moc pořadů, kde by se divák mohl kochat tím, jak ze sebe dělá šaška nějaká celebrita.

Ačkoliv pár pořadů se známými osobnostmi u nás existuje, jako například Survivor, či Star Dance, cílová skupina diváků je spíše starší. Televize Prima na nápad Adama Kajumiho tak velice uspokojila hlavně mladší generaci s příchodem Like Housu. Do něj obsadila hned několik známých tváří českého internetu, převážně z YouTube a TikToku. Výběr diváků byl první věcí, která zarazila nejednoho diváka. Casting si dělala produkce, která vytvářela celý pořad.

Původně ve vile měli být pouze tiktokeři, z toho však sešlo. Zřejmě kvůli menšímu zájmu o účast v reality show se nakonec rozhodli obsadit i například známého youtubera a potížistu Marka „Datla“ Valáška a jeho kamaráda Jenise. Zbytek účastníků byl rozdělený tak půl na půl, co se týče slávy. Ačkoliv se nyní jedná o velice známé influencery, při vstupu do Like Houseu neměla například Barbora Stříteská ani deset tisíc sledujících na Instagramu. Prezentovala se jako známá tiktokerka, která měla však pouhých pár tisíc sledujících.

Jak tedy produkce účastníky vybírala? „Na casting se pozvali lidi, které jsem já, nebo produkce vytipovali. Na castingu byl rozhovor, nějaké otázky, jak se staví k určitým věcem, které se měly v té reality show objevovat a také se dělaly kamerové zkoušky. Na základě úsudku produkce se vybrala ta finální sestava,“ říká pro Antiyoutuber.cz Adam Kajumi.

Reality show odstartovala a začaly se dít věci. Ačkoliv je s momentálním hodnocením šest procent na Česko Slovenské filmové databázi ČSFD Like House diváky velice odsuzovaný, sledovanost měla první řada obrovskou. „Doufám, že nekecám, ale v onlineu to mělo sledovanost milion šest set tisíc týdně. To bylo super,“ říká Kajumi. Dle statistiky webu mediar.cz získaly jednotlivé díly pořadu od 19. dubna do konce měsíce přes devět set tisíc zhlédnutí.

Show měla obrovskou sledovanost také hlavně kvůli kontroverzním, zajímavým a zvláštním situacím, které se ve vile odehrávaly. Někteří fanoušci často dokonce mluvili o tom, že jsou některé zinscenované. „Opravdu vše, co se v této konkrétní reality show stalo, tak se fakt stalo. Jedině když se třeba něco stalo a nebyla u toho kamera, tak se to pak třeba zahrálo,“ vysvětluje Kajumi. „Není to tak, že byl nějaký scénář, nebo že by někdo z produkce řekl: hele zahrajte mi tohle, bylo by to super. Tak to ne,“ doplňuje.

Samotný Like House má celkově tři řady. Ačkoliv se sledovanost u každé další snižovala, stále byla show populární a pro mnoho diváků zajímavá. „Nejsem fanoušek influencerů a normálně jdou takové věci mimo mě. Like House byla ale taková ta trapárna, kterou jsem rád sledoval,“ řekl pro Antiyoutuber.cz divák, který je překvapivě ze starší věkové kategorie, než na jakou produkce cílila. Z určitých důvodů si však produkce řekla, že je na čase změnit její koncept a přišel Like Haf. Jednalo se o téměř stejnou show zaměřenou však spíše na psy. Podle mnoha sledujících už více Prima klesnout nemohla. Neúspěch nového konceptu pořadu byl natolik viditelný, že zřejmě z těchto důvodů tato celá série skončila.

Sám Kajumi se svěřil, že netuší, proč produkce změnila koncept pořadu a proč se také nadále už další série nenatáčí. „Ten pořad je poměrně drahý. Sledovanost je jedna věc a druhá jsou klienti, kteří by to měli v nějaké míře zaplatit. Tam se bojovalo s tím, že sledovanost byla super, ale co se týče partnerů, tak to nebylo tak slibné, jak jsme předpokládali,“ říká Kajumi. „Nebylo to úplně friendly pro konzervativní zadavatele reklamy. Předpokládám, že tohle mohl být jeden z důvodů, který přiměl proměňovat formát v Like Haf. Je to moje domněnka,“ doplňuje.

Neuvěříte, co se stane v příští epizodě… Sledujte premiéru pátého týdne LIKE HAFU pro nečekaný zvrat toto pondělí v 18:00 na @prima_show!

26. listopadu 2022 v 15:48, příspěvek archivován: 28. srpna 2023 v 17:42

Bude tomu už téměř rok od ukončení celé série a fanoušci se ptají, jestli je to pro tento pořad definitivní konec. „Like Haf byla sra*ka, ale Like House byla p*del. Čekal jsem, kdy bude další série,“ píše jeden uživatel na Instagramu. Ačkoliv na sto procent nic nepotvrdil, Kajumi redakci odtajnil, že se na něčem novém možná pracuje. Nesdělil ale jestli opět ve spolupráci s Primou, či někým jiným. „Jestli se něco chystá, na to nedokážu odpovědět. Ne že nevím, ale asi na to nechci odpovídat,“ říká. „Co konkrétně se chystá a nechystá asi zatím nějak nechci komentovat,“ doplňuje. Velice tajemně také ještě sdělil, že u nás vznikají podobné projekty. Více už ale nesdělil.

Témata: Adam Kajumi