Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Liz Trussová rezignovala | foto: Mafra

Letenka kamkoliv, paní premiérko. Na rezignaci Liz Truss se baví celý internet

Liz Truss stála na postu britské premiérky pouhých pětačtyřicet dní. Ve čtvrtek 20. října oznámila rezignaci. Stává se tak nejkratší dobu působící britskou premiérkou. Lidé si z ní utahují na sítích. Gastronomické společnosti ji nabízí práci a Ryanair pro ni nachystal letenku.
  10:19

Britská premiérka Liz Truss rezignovala po pouhých pětačtyřiceti dnech své vlády. Novinku oznámila 20. října v Downing Street a její vláda se tak stává nejkratší v historii Velké Británie. Internetu to nedá spát a všichni si z ní utahují. Na Twitteru si z její osoby utahuje třeba i Ryanair.

Letecká nízkonákladová společnost Ryanair je známá svým sarkastickým vyjadřováním na sítích a neotálela ani tentokrát. Na Twitteru sdílela letenku se jménem Liz Truss. Místem odletu je Londýn a do destinace příletu napsali „kamkoliv.“ V komentářích pak pomocí emotikonů vyjadřují, jak si premiérka se společností podává ruku a komentují to spojením „Pětadvacetiminutová otočka.“

Na Twitteru se vyjádřili i vývojáři hry Old School RuneScape. „Hledáte nový začátek, Liz? Máme novou ekonomiku, ve které můžete skutečně něco změnit. Jeden z cateringových pracovníků v naší hře má životní krizi a potřebuje pomocnou ruku. Nemůže si dovolit ani vlastní ingredience,“ stojí v jejich příspěvku.

Na účet premiérky se nebaví pouze obchodní společnosti, ale také běžní lidé. Nabízí ji různé pracovní pozice, a to od práce v gastronomii až po uklízečku a prodavačku. „Co takhle nová práce, která vás uklidní?“ zaznívá v jednom z postů. Muž odkazuje na náborový banner v Tescu.

Truss září i na TikToku. Uživatelé přidávají videa s předsedkyní vlády a vyjadřují svá přání, aby se vrátil její předchůdce Boris Johnson. Kreativita lidí ale nemá meze, a tak kromě Johnsona navrhují i různé herce, komiky či osoby s humornou vizáží. Premiérka je zde také přirovnávána k věcem, které mají větší trvanlivost než pětačtyřicet dní.

@news.com.au Liz Truss throws in the towel after 44 days🥬 #liztruss #borisjohnson ♬ got nothing in my brain - user10101010*•*