Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Logan Paul a CryptoZoo | foto: Youtube.comAntiyoutuber.cz

Logan Paul si koleduje. Zaměstnává kriminálníky a okrádá fanoušky

Logan Paul vytvořil „zábavnou hru“ ve které si hráči mohou vydělat. V NFT hře si hráči ¨pěstují vajíčko, ze kterého se následně vylíhne zvíře a s ním si budou hrát. Hra však zatím nebyla spuštěna, i když do ní už spoustu fanoušků investovalo tisíce dolarů. Paul je obviňován z okrádání a zaměstnávání programátorů s kriminální historií.
  13:18

Youtuber Coffeezilla zveřejnil sérii tří videí, ve kterých obviňuje youtubera Logana Paula z podvodů a okrádání fanoušků ve spojitosti s jeho projektem „CryptoZoo“. Coffeezilla, který je známý pro svou práci investigativního novináře, odhalil mnoho podvodných praktik, které Paul prováděl a obvinil ho z několika závažných věcí.

„CryptoZoo“ je projekt Logana Paula a jeho týmu. Spočívá ve vyměňování a vylepšování NFT zvířat. Fanoušek si za reálné peníze koupí měnu ve hře zvanou Zoo coin. Za tyto coiny si následně koupí vajíčko, ze kterého se poté vylíhne zvíře. Zvířata se mohou dohromady pářit, čímž vytváří více vzácné a drahé druhy. Ty může hráč prodat a pasivně si tak vydělat. „Je to velice zábavná hra, která vám vydělá peníze. Děti všech našich vývojářů jsou na ní závislé a nemohou ji přestat hrát,“ popisuje Paul jak moc je jeho projekt zajímavý.

Paul tvrdí, že na projektu jeho tým pracoval velmi dlouhou dobu a investoval do něj přes milion dolarů. Tyto informace ve svých videích Coffeezilla vyvrací a označuje je za lživé. „Investoval jsem do toho stovky tisíc dolarů. Jako celý tým se jedná určitě o víc jak milion,“ vysvětluje Paul kolik peněz do vývoje hry investovali. Jsou však obviňováni z toho, že zkopírovali herní kód z FlokiShibX a prohlásili jej za svou vlastní originální hru.

„Kam tedy zmizel ten milion dolarů. Do čeho to investovali? Nechápu to,“ řeší Coffeezilla do čeho šlo investovaných údajně milion dolarů, když herní kód Paulův tým zkopíroval.

Tento velký Paulův projekt však zatím nebyl spuštěn. Dle slov Paula jejich hlavní programátor, který vytvořil herní kód, s ním utekl do Švýcarska a požaduje za něj milion dolarů. Pravda může být však jiná. „Nikdy mi nezaplatil za mnou odvedenou práci. Uvědomil jsem si tak, že se snaží ukrást vše na čem jsem pracoval bez toho aniž by mi zaplatili. Schoval jsem tak ten kód a začal s ním vyjednávat,“ vysvětluje ve videu Coffeezilly obviňovaný programátor, jak to celé bylo.

Paul vydal video, ve kterém se obhajuje a obviňuje Coffeezillu z falešných nařčení. Říká, že se nedá věřit lidem, kteří s ním na projektu pracovali a následně ho podvedli, jelikož to jsou usvědčení kriminálníci. „Najal jsem si zločince, nečekal jsem, že budou páchat zločiny. Tato Paulova věta mi dává stejný vibe jako snědl jsem spoustu pálivé omáčky, nečekal jsem, že mě z toho bude pálit p*del,“ napsal do komentářů pod video jeden fanoušek.

Paulovi fanoušci jsou z jeho videa zmatení. Paul v něm totiž obviňuje všechny kolem sebe, sám však vinu nepřizná. Nechápou, že zaměstnal lidi s kriminální historií a diví se, že ho podvedli.

Témata: Logan Paul