Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Logan Paul | foto: Youtube.comAntiyoutuber.cz

Logan Paul si koupil prasátko. Záchranáři ho našli v ohrožení života na poli

Logan Paul patří mezi nejúspěšnější youtubery na světě. Za sebou má ale i velké množství kauz. Poslední z nich se týká jeho prasátka. Záchranná organizace našla Paulova mazlíčka v ohrožení života na poli. Prasátko má nyní nový domov, kde se zotavuje.
  16:00

Youtuber, influencer a zápasník WWE Logan Paul, patří mezi nejsledovanější lidi ve své profesi. Na svém youtubovém kanále má přes 23 milionů odběratelů. Natáčí převážně vlogy a challenge. Zároveň točí podcasty, kam si zve celebrity z celého světa.

Jeho tvorba bývá často kritizována a nejednou na něj bylo podáno trestní oznámení. Nyní má Paul další kauzu k objasnění. Před třemi lety si totiž pořídil prasátko, které pojmenoval Pearl a natočil s ním od té doby mnoho videí. Po čase se však jeho prasátko přestalo objevovat na sociálních sítích a fanoušci si začali klást otázku kde je mu konec.

Před třemi dny se na TikToku objevilo video, kde ochránci zvířat na své záchranné stanici The Gentle Barn vypouštějí z klece právě zmiňovanou prasnici Pearl. Našli ji na poli vedle druhého mrtvého prasátka. Pearl byla v zuboženém stavu a kvůli šířící se infekci i v ohrožení života. „Očividně si prošla takovým traumatem, které si ani nedokážeme představit. Ale u nás je nyní v bezpečí,“ píše záchranná stanice v popisku pod svým videem. Video získalo během tří dnů miliony zhlédnutí a další stále přibývají. Natočeno bylo i spousta reakcí od fanoušků, kteří kritizují Paula a zanedbání jeho mazlíčka.

@thegentlebarn Pearl was found alone in a field next to another pig who had passed away. She came to us with tattered ears and a potentially life-threatening infection in her uterus that has since been healed. She's clearly been through so much trauma that we can't begin to imagine, but she's now safe with us at The Gentle Barn. From what we've been told, it's believed she was purchased originally from a breeder by an influencer. People often buy "mini pigs" or “teacup pigs” for clout online, believing they will stay small. When they inevitably grow very large and have many unexpected needs, they're sadly discarded. While we don't know everything she's been through in her past, we know her life is now filled with friends, nutritious foods, the highest quality care, and so much love. #pigrescue #animalrescuestory #abandonedanimals #pigsoftiktok #farmanimalrescue #thegentlebarn ♬ Where is My Mind? - Piano Version - The Blue Notes

Paul okamžitě napsal zprávu záchranné stanici. Podle jeho slov Pearl odvezl na koňskou farmu v domnění, že je to pro prasnici nejlepší místo a bude tam o ní dobře postaráno. Když jí měl ve své péči, choval se k ní jako k princezně, stálo v jeho zprávě. „Je šokující a srdcervoucí slyšet, v jakém stavu byla nalezena,“ tvrdí Paul. Pod videm je velké množství komentářů od lidí, kteří prasnici přejí brzké uzdravení a mnoho štěstí v jejím novém domově.

Prasátko se nyní zotavuje

Záchranná stanice The Gentle Barn následně vydala druhé video, kde je Pearl v péči nových opatrovníků. Zdá se, že se postupně zotavuje a spokojená. S ostatními zvířaty má prý dobré vztahy. Dokonce si už našla nového prasečího kamaráda, se kterým tráví čas a tulí se k němu. Přes den zkoumají okolí a v noci spolu s ním a celou rodinkou spí. „Krmíme ji organickým ovocem, zeleninou a obilovinami, aby byla zdravá a plná energie. Poskytujeme jí i zvukovou terapii,“ oznámila organizace ve svém prohlášení.

Záchranná stanice za svůj počin obdržela velkou chválu od většiny sledujících celé kauzy. Paul se ale víc k celé situaci nevyjádřil. „Lidé si často kupují malá prasátka, nebo teacup prasátka kvůli slávě na internetu a v domnění, že zůstanou malá. Když ale vyrostou, bývají zapomenuta,“ zmínila záchranná stanice The Gentle Barn, což odpovídá právě případu Paula, který k fotce s Pearl napsal, že prasátko kupoval v domnění, že zůstane malé.