Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Lukáš Kril | foto: Facebook

Bizarní Kril je už měsíc ve vězení. Mezi spoluvězni prý není oblíbený, mají ho šikanovat

Už je to nějaký pátek, co Lukáš Kril nastoupil do vězení. Jak se mu tam, daří a ve kterém vlastně je? Údajně by se měl nacházet ve věznici Jiřice. Ta moc dobrou pověst nemá. Vězni jsou v ní prý šikanovaní, co se týče návštěv, tak to také není žádná sláva. Kril by měl být propuštěn koncem tohoto roku.
  15:00

Je to zhruba měsíc od toho, co nastoupil bizarní Lukáš Kril do vězení. Výkon trestu si měl odpykat z důvodu nedocházení na veřejně prospěšné práce. Zameškal celých tři sta hodin, a tak mu bylo uděleno tři sta dnů ve vězení. Nastoupit měl do věznice v Liberci a následně byl přesunut do té v Jiřicích. Veřejnost se začíná ptát, kde se nachází a jak se mu daří.

Nedlouho po jeho nástupu unikla informace, která tvrdila, že chtěl Kril z důvodu šikany spáchat ve vězení sebevraždu. Jednalo se však zřejmě o falešnou zprávu, jelikož její autor je známý internetový lhář. Také tvrdil, že tu informaci získal od strážníka policie přítomného na místě. Je velice nepravděpodobné, že by policista sdělil náhodnému kolemjdoucímu zdravotní stav vězně. Věznice, dozorci ani žádný jiný orgán nesmí podávat žádné osobní informace veřejnosti ohledně vězňů.

Je tak velmi těžké zjistit jakékoliv informace ohledně Krilova aktuálního stavu. Na facebookovém i instagramovém profilu Krila zveřejnil jeden uživatel příspěvek s prosbou o finanční pomoc pro něj a přidal číslo účtu do věznice. Tvrdí, že je Krilův otec. Zmíněné číslo účtu se shoduje s číslem účtu věznice Jiřice, což by tedy mělo znamenat, že tam momentálně pobývá Kril. Dle stránky obase.cz tato věznice nemá zrovna dobrou pověst.

Dle komentářů buď od bývalých vězňů, či jejich přátel, se nejedná zrovna o malebné místo. Uživatelé mohou na stránce hodnotit věznice známkami, úplně stejně jako ve škole. Ze všech hodnocení si Jiřice vysloužila známku 3,8, což není moc dobré. Jestli za Krilem dochází někdo na návštěvy není jisté. Ty dle recenzí nejsou zrovna příjemné a dobře zorganizované. „Byla jsem tam dvakrát za bráchou. Návštěvy jsou v jídelně a sedíte naproti sobě přes dva stoly. Vůbec nic neslyšíte, jak tam každý křičí,“ napsala do diskuze jedna uživatelka.

Na Facebooku se ve skupinách tvoří různé teorie o tom, jak se Krilovi ve věznici daří. Jeden uživatel se nechal slyšet, že má o něm informace od dozorce. „Občas ho tam někdo zbije, prý se ale nemůže divit, když vypadá jako takový otloukánek, který si už jenom tím obličejem o to říká,“ píše. „Takže si tam z něho občas muklové dělají boxovací pytel. A o žádném tom pokusu o sebevraždu prý nikdo nic neví,“ vyvrací informaci o údajném Krilovu pokusu o sebevraždu.

Sama stránka obase.cz označuje Jiřice za jednu z těch horších věznic. „Jedna z horších věznic. S předčasným opuštěním věznice příliš nepočítejte. Na půlky se chytá jen málokdo,“ vysvětluje stránka, že průměrná úspěšnost podání žádosti o podmínečné propuštění je devatenáct a půl procenta. „Režim je velmi přísný až šikanózní. Velmi často se dostává na samou hranu zákonných norem,“ doplňuje, že jsou zřejmě vězni často šikanováni.

Po nástupu Krila se začaly plnit facebookové skupiny různými humornými příspěvky. Uživatelé také vzpomínají na Krilovy nejvtipnější a nejbizarnější momenty. Některým už zřejmě chybí. „Bolavou mám p*del p*čo. Bolavý mám pocity, pochyby,“ vtipkuje jeden uživatel. „Podle mých informací od bachařů se tam stal Lukáš šéfem gangu Lamara Salvatrůča. Má se dobře,“ vtipkuje další. Často také zveřejňují příspěvky o jeho bývalé přítelkyni Hance. Ta je nyní těhotná s novým přítelem a na Krila již zřejmě zapomněla.

Témata: Lukáš Kril