Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Lukáš Tůma | foto: instagram.com/_luktuma__

Influencer Luktuma se podle fanoušků chová jako malé dítě. On však kritiku nevnímá

Luktuma po výhře na zápase v Clash of the Stars začal natáčet na YouTube. Jeho tvorbu fanoušci vyzdvihovali a byli z ní nadšení. Teď se však zdá, že už spokojení nejsou. Chová se podle nich jako malé dítě. On sám na kritiku nereaguje a ani ji nevnímá. Tvrdí, že se nic závažného neděje.
  18:00

Lukáš Tůma, na sociálních sítích známý jako Luktuma, vstoupil do širšího povědomí svou účastní v třetí sérii reality show FTV Prima Like House. Později jeho jméno začalo být nejčastěji spojováno s výhrou v zápase na třetím galavečeru Clash of the Stars. Fanoušci byli jeho úspěchem a osobností nadšení. Teď se však zdá, že s jeho tvorbou nesouhlasí.

Tůma dříve vystupoval především na TikToku, na začátku listopadu se však rozhodl si založit youtubový kanál. Jako první video zveřejnil poslední měsíc jeho přípravy na říjnový zápas. Fanoušci na něm ocenili především otevřenost a upřímnost. Dojal je také závěr videa, kdy svou výhru v zápase odkázal zesnulému bratrovi.

@luktuma Použij efekt lva a udělej duet😜 #dancingyouth #Nádhernémládí #dancinglionlvicek #fy #fyp @pepazhang @ladawang7 ♬ Dancing Youth - oliwiakochawas

Mnoho sledujících bylo jednoduše nadšených ze změny, kterou v posledních měsících prošel. Podle nich se z nevyspělého kluka začal stávat někdo, ke komu mohli vzhlížet a těšili se na každé jeho video nejen na YouTube, ale i na další příspěvky na jiných sociálních sítích. Dříve byl totiž mnohdy kritizován za to, že tvoří videa primárně pro mladší publikum.

Po měsíci od zveřejnění videa se však zdá, že se jeho tvorba vrací tam, kde začala. Alespoň podle jeho fanoušků. Na YouTube zveřejnil video, kde se svým blízkým kamarádem Honzim Michálkem navštěvují pražské bary a v každém navštíveném si objednají nějaký alkohol. Následně oba odcházejí opilí domů. Na TikToku aktuálně natáčí videa, kde si utahuje z lidí na eskalátorech, tancuje sám a nebo s filtrem animovaného lva. V případě lva jde o placený příspěvek.

Sledující jsou jeho příspěvky zklamaní. „Už s tím přestaň, chováš se jako malé dítě. Já se za tebe fakt stydím,“ píše jeden z komentujících. „Achjo, já už myslel, že ses změnil. Teď se ale točíš jenom jak chlastáš nebo ze sebe děláš ani nevím co,“ myslí si další. Ač má mnoho pozitivních reakcí, těch negativních stále přibývá.

Tůma redakci antiyoutuber.cz popsal své pocity z kritických komentářů na sociálních sítích. „Na YouTube to fakt neřeším, tam teprve začínám. Jsou to teprve první videa, na která všichni časem zapomenou,“ tvrdí. Podle jeho slov se snaží vystupovat reprezentativně především na Instagramu a TikToku, které jsou pro jeho tvorbu klíčové. Komentáře však údajně nečte ani tam. „Když jsem začínal, bylo mi to hodně nepříjemné a četl jsem každý komentář a zprávu. Teď mi to je ale jedno, to je problém těch lidí, že potřebují psát takové věci,“ popisuje Tůma. Myslí si, že jednoduše o nic závažného nejde a kritiku není třeba řešit.

Témata: Lukáš Tůma