Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Lukáš Viderman | foto: instagram.com

Naleštěná bída Lukáše Vidermana na TikToku. Hory peněz a „motivuje“ ostatní urážkami

TikToker Lukáš Viderman je známý tím, že se prezentuje jako bohatý „alfasamec“, jeho názory na ženy jsou ovšem urážlivé a za svá videa je často velmi kritizován. Peníze vydělává tím, že tetuje, pokoušel se i rapovat, ale to mu doopravdy nevyšlo. Prezentuje se jako názorový guru, ale ve výsledku se jedná jen o urážky lidem.
  10:09

TikToker Lukáš Viderman patří mezi kontroverzní postavy českého internetu, své sledující zaujal především prezentováním svého šatníku, jenž prý obsahuje řadu luxusních značek. Nepřátele si ale udělal pro svoje postoje k ženám, Viderman často ženy konfrontuje a říká o nich, že jsou dobré pouze na sex a také se často snaží dívky nalákat na to, že je údajně bohatý a úspěšný a má jim co nabídnout. Na TikToku se objevilo několik videí, kde je vyzývá, ať mu pošlou do soukromé zprávy nahé fotky a on si podle nich vybere, se kterou stráví noc.

Kvůli podobným videím byl jeho předchozí účet na TikToku zablokován.

Tvorba na internetu ho však plnohodnotně neživí, jeho hlavní prací je tetování. Že mu jeho jihlavské tetovací studio vynáší dobré peníze dává dost najevo, jeho videa v podstatě nejsou o ničem jiném, než o ukazování svazku bankovek a jaký nový drahý kousek oblečení si právě koupil a kolik to stálo.

A chová se přesně jak ten, kdo bohatý ve skutečný není, ale jen to předstírá. Naváží se do „chudých“ lidí a do těch, kteří jsou klasická „střední třída“. Podle Vidermana jsou peníze všechno a kdo je nemá, toho považuje za ubohého.

„Můj táta, kterého jsem nikdy neviděl, mi vždycky říkal, že peníze jsou zlo. Já si myslím, že peníze jsou to jediné dobré na světě. Protože když je mám, tak si s každým můžu vytřít p*del,“ chlubí se Viderman ve svém videu, na což lidé reagují, že mu jeho táta měl spíše dát pár facek. Jiní poukazují na nelogičnost toho, že mu jeho otec nemohl nic říct, když ho dle jeho slov nikdy neviděl.

Ale najdou se ale i tací, kteří Vidermana berou jako vzor a podporují ho v jeho tvorbě. „Všichni hejtujou, ale nikdo nemá to co ty. Závist je svině,“ napsal do komentářů pod video jeden z uživatelů TikToku.

Pokud by se Vidermanova tvorba týkala jenom předvádění drahých věcí a motivace ostatních lidí k tomu, aby začali přemýšlet nad tím, jak vydělat velké peníze, pozornost by si asi nezískal. Ale Viderman ale uráží koho může a s oblibou, také se považuje za absolutního alfasamce a ženám se snaží dokázat, že ví co dělá, terčem jeho kritiky a urážek jsou právě často ony. V jednom z videí se například vysmívá ženám, které používají menstruační vložky a ne tampony, protože podle něj „osahávat ženu, která má vložku, je humus“.

Viderman se také snaží být názorovým guru, ale jde na to velmi zvláštním způsobem. Nahrál video, ve němž se chlubil šperky, nesmyslně ke kontextu řekl, že nebude všechno dělat za ostatní a to proložil tím, že by lidé neměli kouřit. „Ty p*čo chlape, co to máš na sobě? To máš hadry od Vietnamců? S takovou nebudeš jako já, prostě nebudeš. Zapracuj na tom,“ vybízí své sledující Viderman.

Skutečný pracháč a boháč, tragicky zemřelý podnikatel Petr Kellner, by nad touto naleštěnou bídou zaplakal, protože základním pravidlem opravdu majetných lidí je to, že svoje poměry nikdy veřejně neukazují a místo tiktokování chodí do práce, kde si ty miliony vydělávají.

Aby toho nebylo málo, rozhodl se Viderman rozjet rappovou kariéru, s velkým úspěchem se však nesetkal. Jeho první skladba „Zkérovaný pes“ má sice 56 tisíc zhlédnutí, ovšem v komentářích je to samý posměch. Viderman ve videoklipu dělá v podstatě to samé, co na TikToku, ukazuje drahé oblečení, štosy bankovek a nově se k němu přidaly dvě polonahé slečny, kterým sahá na zadek. Jeho tvorba je pro sledující legrační, lidé ho za jeho výtvor kritizují a doporučují mu dalšího neumětela do dua, Lukáše Krilla.

Vidrman později opravdu vydal druhou skladbu s názvem „Ex“, skladba se však tolik nechytla a ze sta komentářů byla většina negativních. Od té doby už Viderman nic nevydal a vrátil se ke svému chlubení se a uražení ostatních na TikToku.