Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Youtuber Lukefry | foto: IG: @lukefry.jpgAntiyoutuber.cz

Lukefry přišel s originálním merchem. Koupit ho mohou jen ti, kteří odhalí heslo

Lukáš Fritscher alias Lukefry je pětadvacetiletý youtuber a bavič. Ve videích se věnuje serióznějším tématům jako jsou mediální či finanční gramotnost. Momentálně vydal nový merch, který je inspirován jeho fanoušky. První tři dny si ho mohou fanoušci prohlédnout a zakoupit pouze po prolomení hesla.
  12:05

Youtuber Lukáš Fritscher neboli Lukefry vytvořil pro své sledující nový merch. Podobu a cenu merche však zjistí jen jeho skuteční fanoušci. Stránka je totiž dostupná pouze po zadání hesla, pro které je potřeba velmi dobře znát videa a život youtubera.

Fitscher začal s natáčením na YouTube v roce 2011. Nejprve ve videích mluvil o svých hodinách matematiky, postupně se ale začal věnovat sketchům, parodiím či rozborům televizních stanic a pořadů. Natočil několik podcastů a spolupracoval s ministerstvem školství. Nyní se zabývá zejména děním ve společnosti a řeší seriózní témata jako je finanční i mediální gramotnost nebo politika.

Jako poděkování za podporu tvorby na sítích se rozhodl Lukefry vytvořit pro fanoušky merch. Před pár týdny nahrál na Instagram anketu s názvem „Co se vám vybaví, když se řekne moje jméno?“

Odpovědi z ní posbíral a ty nejčastější zakomponoval do nového merche, který se týká jeho kariéry na na YouTube.

Nový merch představil večer v úterý 1. listopadu ve videu na svém kanále. Jeho součástí jsou trička a mikiny. Loga z oblečení však nechal Fitscher zamazat tak, aby nebyla vidět.

„Merch si můžete prohlédnout až poté, co prolomíte heslo,“ sdělil. Na heslo přijdou fanoušci tak, že zjistí název jeho společného podcastu s Natylou a přijdou na to, kolik dní musel držet sportovní výzvu.

Těm, kteří heslo prolomí a objednají si merch do pátku 4. listopadu, slibuje youtuber speciální bonus, který podle jeho slov nikdo nikde nesežene. V pátek po šesté hodině bude Lukefryho sada oblečení dostupná všem i bez hesla.

Fitscher je známý tím, že často nechává své fanoušky přemýšlet. Není to poprvé, kdy svůj merch nechal zaheslovat. V listopadu 2022 udělal to samé a k novému merchi měli přístup také jen ti, co heslo odhalili. Podle jeho slov tímto způsobem nutí své sledující k zjišťování informací, což považuje za nejdůležitější dovednost v dnešním světě.