Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Lukáš Tůma se připravuje v pražském Monster Gymu, kde trénuje i hvězdný Makhmud Muradov. | foto: Instagram

Luktuma popsal svou přípravu na Clash of the Stars. Výhru věnoval zesnulému bratrovi

Luktuma je jedním z nejznámějších tiktokerů. Teď se ale rozhodl začít tvořit i na YouTube. V prvním videu popsal svou přípravu na třetí galavečer Clash of the Stars, kde svůj zápas vyhrál. Svou výhru věnoval svému zesnulému bratrovi. Fanoušci na videu oceňují především jeho upřímnost a otevřenost.
  19:00

Lukáš Tůma, který na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou Luktuma, se proslavil především videi na TikToku. Aktuálně je jeho jméno nejčastěji spojováno s výhrou na třetím galavečerem Clash of the Stars. Cestu k ní se rozhodl popsat v novém youtubovém videu, které je zároveň jeho prvním na platformě.

Tůma patří k nejvýraznějším postavám nové vlny českých influencerů. Tvoří videa primárně pro mladší publikum na TikToku, za což byl dříve často kritizován. Negativní názory mnoha sledujícím vyvrátil svou účastí ve třetí sérii reality show FTV Prima Like House. Tam ukázal i jinou tvář, než kterou prezentuje na sociálních sítích a získal si tím mnoho nových fanoušků.

Nejvíce pozitivních reakcí ale získal díky svým výhrám v turnajích Clash of the Stars, především tou poslední. Poslední říjnovou sobotu se utkal s Davidem „Olchičem“ Olchavou a po napínavém souboji zápas vyhrál. Sledující překvapilo, v jaké kondici se jim ukázal.

Tůma se rozhodl poslední měsíc tvrdé přípravy svým fanouškům ukázat prostřednictvím youtubového videa. „Chci vás přivítat u mého prvního videa. Chci vás vzít na moji cestu, uvidíte jak se připravuju a jak makám. Uvidíte finální proces, třeba i mého těla, nebo jestli se nějak psychicky změním,“ uvádí své video. Následuje povídání o tom, jak se dostal ke sportu a jaký k němu měl vztah dřív.

Na sociálních sítích se často prezentuje přátelstvím s Honzim Michálkem, který také ve videu dostal prostor promluvit.

„S Lukym jsem se poznal tak, že jsme oba začali točit na TikTok. Když začala být populární aplikace Clubhouse, povídali jsme si a domluvili se na společnou akci. Hned jsme si padli do noty,“ popisuje Michálek. On sám se Clash of the Stars účastnil a v celém videu jde cítit podpora blízkého kamaráda. „Na Lukyho výhru si vsadím patnáct tisíc,“ říká Michálek.

Před zápasem jsem měl čtyřicítky

Sérii videí z tréninků vyplňují prostřihy, ve kterých Tůma popisuje své pocity před zápasem.

„Já mám nastavenou jenom tak, že tam prostě jdu vyhrát. Jdu si pro druhou výhru,“ říká. Z jeho slov mohou sledující cítit otevřenost, upřímnost a zároveň pokoru, se kterou k celému zápasu přistupoval. Aby splnil váhový limit, den před vážením celý den nejedl a nepil.

Těsně před zápasem jeho pocity gradovaly, což věrně zachycují profesionální záběry. Po napínavém a velmi vyrovnaném zápase se mu podařilo zvítězit.

„Já bych chtěl jen říct, že před dvěma dny jsem měl ještě čtyřicítky horečky a stejně jsem se na ten zápas nevykašlal a nastoupil jsem,“ začíná svou děkovnou řeč po zápase. „A tuhle výhru chci poslat mému bráchovi, který už mezi náma není. Takže Peťo, tohle je pro tebe,“ dodává emotivně.

Komentáře pod videem okamžitě začaly plnit pozitivní reakce a gratulace. „Gratuluju, moc jsem ti to přál. Fakt super video, pokračuj v tom,“ myslí si jeden z fanoušků. Mnoho z nich zároveň dojala jeho slova a věnování výhry bratrovi. „Poslední věta mě fakt dostala, jsi skvělý kluk,“ píše jeden z nich.

Sledující vyzdvihují i zákulisní informace, které jim jejich oblíbený influencer říká. Mluví o svém volném čase, dětství a o svých pocitech. Oceňují ale nejen obsah videa, ale i způsob jakým způsobem a jak profesionálně je natočené. Většina z nich zapomněla na většinu důvodů, proč ho dříve odsuzovali a těší se na další video.

Témata: Lukáš Tůma