Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

Kiril Kokorev | foto: Antiyoutuber.cz

Patřili mezi nejznámější youtubery jak v Česku a na Slovensku. Co se s nimi stalo?

MadBros, Hoggy, GoGoManTv, Denis Kubík, či Kiril to jsou jména tvůrců, kteří dříve patřili mezi nejznámější české youtubery. Jejich počty sledujících a zhlédnutí u videí dosahovaly milionů. Každý z nich se z určitých důvodů rozhodl ukončit, či změnit své působení na YouTube a začít pracovat na něčem jiném.
  15:50

YouTube se mění a s ním i tvůrci, kteří na něj natáčejí. Vznikají nové celebrity a ty staré zanikají. Někteří však ale stále zůstávají. Mnoho lidí se však v životě dostane do bodu, kdy si řekne, že je čas změnit svůj život a začít s něčím novým. To je příběh mnoha českých youtuberů, kteří bývali úspěšní, nyní se však věnují už jiným aktivitám.

MadBros byl YouTube kanál na kterém působili dva bratři Ondřej Vodička alias Premi a David Vodička alias Prooxy. Natáčeli zábavné sketche, parodie, ale i herní videa. Do videí se nebáli zakomponovat i vlastní matku, která se stala nedílnou součástí několika jejich videí. Spolupracovali na videích s mnoha známými youtubery jako Anna Šulcová či Vláďa Videos. V roce 2017 se jejich tvorba změnila spíše na více propracovaná příběhová videa. V roce 2019 oznámili oficiální konec kanálu MadBros.

„S bratrem jsme začali dělat samostatnou video produkci, která je mimo YouTube. Zůstali nám kontakty a řešili jsme různé reklamy a zakázky, až na to, že jsme neprodávali sebe, ale pracovali jsme přímo pro klienty. Šlo například o svatby, plesy, či maturitní videa. Přišlo nám zajímavější vytvořit celoživotní památku, třeba pouze pro třicet lidí, než vytvořit nějaké trapné video pro sto tisíc lidí,“ vyjádřil se pro antiyoutuber.cz Ondřej Vodička alias Premi.

Dodal, že s bratrem toužili po posunu v kariéře a už se nechtěli zkrátka zesměšňovat na internetu. Důvodem byla však i faleš a přetvářka ve světě influencerů. „Když jsme byli v zákulisí na různých akcích, tak jsme bohužel byli i u ošklivých věcí, kdy mezi influencery a youtubery byly různé intriky a hry na sledující a počet zhlédnutí. Jeden den se plácáte po zádech jako velicí kamarádi a druhý den vás pomlouvají. Vymýšlí si nesmyslné věci, jen pro to, aby měli materiál pro vytvoření umělého sporu. Tento svět nás tedy zklamal. Hodně kamarádů z té sféry se nám pod rukama změnilo. Viděli jsme v nich pouze peníze a pseudoslávu,“ dodal Ondřej Vodička ke světu influencerů.

V roce 2020 začal Premi pracovat ve firmě Blueglue, která se zaměřuje na sociální média, video produkci, či influencer marketing. Momentálně je Premi na pozici manažera videoprodukce.

David Vodička dle slov Ondřeje podal výpověď ve své momentální práci a od ledna začne pracovat společně s bratrem v Blueglue. „Aktuálně podal výpověď a od ledna bude nastupovat k nám. Naše myšlenka a vize, že společně založíme reklamní agenturu a budeme točit reklamy do televize, se po sedmi letech splnila,“ dodal Ondřej Vodička.

Petr Lexa alias Hoggy byl youtuber, který na YouTube začal natáčet v roce 2013. Jeho tvorba byla orientovaná na různé challenge, sketche, či herní videa. Lexa byl jeden z nejsledovanějších youtuberů v Česku se skoro osmi sty tisíci sledujícími. V roce 2016 si dal na skoro dva roky s YouTube pauzu. Později se krátce vrátil. Tolik videí už ale nenatáčel. Poslední zveřejněné video je z roku 2019.

Kariéru posunul do hudebního průmyslu. Od roku 2014 je zpěvákem kapely Slza, se kterou se proslavili písničkou „Lhůta záruční“. Se skupinou vydali také song s názvem „Katarze“, který je použitý jako znělka pro seriál Přístav, ve kterém si Lexa také zahrál nemalou roli. V roce 2015 v kategorii Objev roku a Hvězda internetu vyhrál Lexa ocenění Český slavík. S kapelou vydali zatím tři hudební alba s názvy „Katarze“, „Holomráz“ a „3". Nejvíce se Lexa momentálně věnuje své hudební kariéře. Má také svůj druhý kanál Petr Lexa, kde své fanoušky pár měsíců zpátky potěšil nostalgickou herní sérií Polda.

Daniel Štrauch alias GoGoManTv je jak v Česku a na Slovensku doposud nejznámější youtuber s 1,79 miliony sledujícími. Slovenský youtuber svoji kariéru začal v roce 2010. V té době natáčel kreativní, autentická a propracovaná videa, za která u fanoušků sklízel veliký obdiv. Zaměřoval se na herní videa, challenge, vtipné scénky, a dokonce i tvorbu hudby. Jeho doposud nejznámější video s patnácti miliony zhlédnutími je jeho song „MŸSLI“. Není to jediný song, který vydal. Vydal také song „Jacuzzi“, který má momentálně přes pět milionů zhlédnutí.

Na YouTube je GoGo stále aktivní, i když ne tolik, jako dříve. Momentálně natáčí rozhovory, reklamy, či testuje různé technologie. V tomto roce se také ukázal v české reality show Survivor, ve které se dostal poměrně daleko.

Denis Kubík, dnes známý spíše pod uměleckým jménem Earth byl český youtuber zaměřující se hlavně na různé prankcally a videa s jinými tvůrci. Na YouTube se proslavil hlavně díky jeho sérii Bravo poradna a stírání losů. Mezi jeho známé kauzy se zařadilo například to, když byl zatčen policií poté, co se s kamarády vloupal do opuštěné vily Radovana Krejčíře.

Svůj YouTube kanál později smazal a přišel se svojí novou hudební identitou. Své umělecké jméno přejmenoval na Earth a začal vydávat rapové songy. Mezi jeho nejznámější tracky patří například song „Zlatokop“ s více jak osmnácti miliony zhlédnutími, či „Je mi fajn“ s patnácti miliony zhlédnutími. Tento rok se také zasnoubil se svojí přítelkyní a před pár dny se jim narodila dcera.

Kiril Kokorev je člověk, který se často vyskytoval ve videích doposud působících youtuberů TVTwixx. S kluky natáčel vtipná videa a u fanoušků sklízel veliký obdiv. „Chybí mi ty časy, kdy jste natáčeli s Kirilem, Lukym, Filipem a Andym. Bylo by nejlepší, kdybyste se k tomu vrátili,“ napsala fanynka pod jedno video od TVTwixx. „Jste tak krásný a hlavně ty Kirile,“ napsala další.

Témata: TvTwixx