Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Jednadvacetiletá Polka tvrdí, že je zmizelá Madeleine McCann | foto: Antiyoutuber.cz

Našla se zmizelá Maddie McCann? Mladá Polka na sítích tvrdí, že to ona se v roce 2007 ztratila

Už je to patnáct let, co se ztratila tehdy tříletá Madeleine McCann. Teď se objevila žena, která tvrdí, že by to mohla být ona. Na Instagramu sdílí fotky, které prý dokazují, že se jedná o stejnou osobu, chce podstoupit test DNA a snaží se kontaktovat její rodiče. Zároveň je prý v kontaktu s její rodinou.
  15:01

Díky sociálním sítím se může stát známým téměř kdokoli. Zároveň díky nim může najít své příbuzné. V posledních dnech do povědomí uživatelů vstoupila jednadvacetiletá žena, která o sobě tvrdí, že je zmizelá Madeleine McCann. Její instagramový profil sleduje už více než 600 tisíc uživatelů a mnozí jsou přesvědčení, že vyřešili jeden z nejzásadnějších případů pohřešovaných osob v historii.

Madeleine McCann zmizela před více než patnácti lety. V roce 2007 byla na dovolené s rodiči v portugalském Algarve. Rodiče ji tehdy nechali samotnou se dvěma sourozenci v hotelovém pokoji, odkud se beze stopy ztratila. Od té doby je pohřešovaná a její případ se nikdy nepodařilo vyřešit. Hlavním podezřelým v jejím případě je německý pedofil Christian Brückner.

Nedávno se objevila jednadvacetiletá Polka Julia Wandelt, která je přesvědčená, že by právě ona mohla být McCann. Vytvořila instagramový profil @iammadeleinemaccann a neustále sdílí důvody, které to podle ní dokazují. Má podobnou skvrnu v oku a znaménko na noze jako McCann. Také tvrdí, že je podobná rodičům Madeleine, Kate a Gerrymu. Na svém profilu je zároveň vyzývá, aby si s ní promluvili. Podle jejích slov je s rodinou McCann v kontaktu a chce podstoupit také test DNA. S tím už měli McCannovi dokonce souhlasit.

O své identitě začala Wandelt pochybovat teprve nedávno. Tvrdí, že se o případu dozvěděla od své babičky. Mělo by jí být sice jednadvacet let, což neodpovídá věku zmizelé Maddie, které by mělo být v současnosti devatenáct let. Wandelt však tvrdí, že její věk nemusí být stoprocentně pravdivý a aby si byla jistá, musí podstoupit zmíněný test DNA. Podle německé policie neexistují žádné důkazy, které by potvrzovaly, že je pohřešovaná dívka naživu a domnívá se, že je po smrti.

Na sociálních sítích uživatelé okamžitě začali spekulovat, zda by Wandelt opravdu mohla být pohřešovanou dívkou. Především na TikToku mají její příspěvky velký úspěch, jedno z jejích videí má přes dva miliony zhlédnutí. Mnozí uživatelé také vytvářejí konspirační teorie. Myslí si, že policie případ vůbec vyřešit nechce. Prý to dokazuje fakt, že se o dívku policie nezajímá a její slova ignoruje.

Na druhou stranu je mnoho uživatelů ohledně tvrzení Wandelt skeptických. Upozorňují na fakt, že věk žen nesouhlasí a především na to, že si nejsou vůbec podobné. „Nějaká podobnost tam je, ale to přece nemůže být ona. Není možné, aby ji policie nenašla. Něco podobného už tu bylo tolikrát,“ myslí si jedna z uživatelek. Jenže tentokrát je celá situace umocněná právě sociálními sítěmi.

Už v minulosti tvrdilo více žen, že právě ony mohou být zmizelou Maddie. Jednou z nich měla být například bezdomovkyně, která se v roce 2016 objevila v Římě, nevěděla, jak se jmenuje a mluvila plynně anglicky. Nikdy se však ani jeden z případů nepotvrdil a šlo jen o náhodnou podobnost. Rodina zmizelé dívky zároveň stále po své dceři pátrá a spojuje se s mnoha organizacemi, aby se o případu více mluvilo. V roce 2019 o případu na Netflixu vznikl také osmidílný dokument.