Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Calin a Viktor Sheen | foto: instagram.com

Na Majálesu prý lidé omdlévali lidé každých pět minut. Někteří hrozí oficiální stížností

Začalo období venkovních koncertů a o víkendu se konal první letošní Majáles. Spoustě návštěvníků se však udělalo špatně a koncerty kvůli nim museli interpreti přerušovat. Viktor Sheen prý musel svůj koncert zastavovat skoro každých pět minut. Někteří si také myslí, že fanoušci zneužívají jeho pozornosti.
  9:22

Celou zimu se mnozí hudební fanoušci těšili na venkovní koncerty svých oblíbených interpretů. O víkendu se dočkali prvního letošního Majálesu, ne všichni si však koncert užili. Sociální sítě plní videa, ve kterých interpreti musí neustále vystoupení přerušovat, protože je některému z fanoušků zle.

V sobotu se konal v Hradci Králové první letošní Majáles a TikTok plnila videa účastníků, kteří se nemohli dočkat venkovních koncertů a prvního festivalu. Majáles svým programem cílí i na mladší fanoušky a posluchače rapu. Mnoho návštěvníků tak pořadatelé nalákali na Viktora Sheena, Calina, Yzomandiase, Nik Tenda nebo Steina27.

Už od sobotního večera se na sociálních sítích začaly objevovat příspěvky, ve kterých návštěvníci sdíleli zážitky z jednotlivých koncertů. Nejčastěji se však objevovaly zkušenosti, ve kterých účastníci popisovali, že se neustále musely koncerty jednotlivých umělců přerušovat kvůli tomu, že někomu bylo špatně. „Ty koncerty se musely zastavovat každých pět minut,“ popisuje jeden z návštěvníků.

Majáles

Důvodů, proč se někomu mohlo udělat zle je několik. Kombinace nedostatku vody, většího množství alkoholu, slunce a davu mohla způsobit nepříjemnosti mnohým. „Odnášeli holky i kluky, bylo to hrozné. Chápu, že se někomu mohlo udělat zle,“ myslí si jedna účastnic. Někteří z interpretů zároveň fanouškům házeli lahve s vodou a některé z nich údajně trefili do hlavy.

Nutno dodat, že se návštěvníkům dělalo špatně už na loňských Majálesech. „Doufal jsem, že budou aspoň tři písničky bez přerušení. Bylo to snad horší než loni,“ popisuje jeden z návštěvníků. Zároveň upozorňuje, že se sice někomu může udělat špatně, fanoušci platí za koncert a na neustálé přerušování není ideální. „Chápu to, ale mohlo by to být zařízené jinak. Mohl by na ty fanoušky dávat pozor někdo jiný než interpret a nemuselo by se to pořád zastavovat,“ myslí si jiná návštěvnice.

Redakce Antiyoutuber.cz pořadatele Hradeckého Majálesu kontaktovala s dotazy, zda zajistili návštěvníkům dostatek míst s pitnou vodou, jak situaci řešili a vzhledem k tomu, že se to stejné podle mnohých dělo už minulý rok, jestli byli na podobnou situaci jakkoli jinak připravení. Pořadatelé do doby zveřejnění článku na dotazy neodpověděli.

Mnozí zároveň tvrdí, že největší problémy měli účastníci koncertu Viktora Sheena, který je jedním z nejposlouchanějších českých rapperů. „Je dobře, že tomu ten umělec věnuje pozornost, přijde mi, že toho u zrovna u něj i někteří zneužívají. Nemůže být špatně tolika lidem,“ píše jedna z uživatelek na Twitteru. Další se k ní přidávají a myslí si, že někteří z těch, kvůli kterým se koncert musel zastavit, se později objevili v sekci pro VIP návštěvníky. „Podle mě to někteří dělali jen pro pozornost a aby se pak dostali k tomu umělci, to fakt není možné,“ dodává jiný návštěvník.

Na druhou stranu si mnoho návštěvníků myslí, že by interpreti koncerty zastavovat měli. „Po tom Astroworldu se nedivím, že to zastavují. Neumím si představit, co by se dělo, kdyby se v Česku stalo něco podobného,“ upozorňuje jeden z návštěvníků. Naráží tím na předloňskou tragédii na festivalu Astrowold. Fanoušci se začali tlačit k pódiu, někteří z nich začali padat, což způsobilo paniku. Tehdy bylo zraněných více než tři sta lidí a osm z nich zemřelo.