Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Luise F zavražděná spolužáky | foto: Youtube.com

Mladé dívky jsou obviněné z vraždy spolužačky. Po její smrti sdílely děsivá videa na TikTok

Teprve dvanáctiletá dívka byla zavražděná svými kamarádkami v Německu. Ty ji tam pod neznámou záminkou vylákaly a ubodaly k smrti. Diskutuje se o tom, že byla šikanovaná a v kauze hrál zřejmě roli i nějaký kluk. Den poté, co se našlo její tělo, zveřejnily vražedkyně zarážející videa na TikTok.
  19:00

Německo se stále vzpamatovává z vraždy, která se nedávno odehrála v temných lesích města Freudenberg. Mladé dívky ve věku třináct a dvanáct let tam brutálně zavraždily jejich spolužačku. Diskutuje se o tom, že v kauze figuroval i jistý chlapec. Vražedkyně měly žárlit na již zesnulou dívku a dvaatřicetkrát do ní ze závisti zabodly nůž. Poté, co se našlo její tělo, zveřejnila jedna z obviněných zarážející video na TikTok, ve kterém společně s obětí tančí. Snažily se tak zřejmě vypadat jak nevinné holčičky, vyjadřující soustrast velmi neobvyklým způsobem. Nechutný je i název videa. Autorka ho pojmenovala pouze „Luise F - více než třicetkrát,“.

Proč dívky nevinnou Luise zavraždily zatím není jisté. Existuje několik teorií. Jedna z těch nejdiskutovanějších je ta, že byla Luise zavražděná kvůli tomu, že si u rodičů stěžovala na to, že ji dívky šikanují. Ty ji tak s vědomím, že je práskačka, vylákaly do lesa, kde ji brutálně zavraždily. Druhá velice diskutovaná teorie je ta, do které je zapletený nejmenovaný chlapec. Dívky se kvůli němu měly natolik rozhádat, že došlo až k vraždě.

Dle německých zákonů mohou úřady označovat oběť pouze jako Luise F. vzhledem k jejímu nízkému věku. Luise se ztratila z pátku na sobotu, kdy přespávala u jedné z jejích vražedkyň. Zvláštní je to, jaký vztah měla oběť s obviněnou. Znaly se už prý několik let a měly být kamarádky. Později toho dne se sešly s třetí dvanáctiletou dívkou a vydaly se do lesa. Tam více jak třicetkrát zaryly nůž do těla nevinné Luise. Z místa činu odešly a před ostatními zapíraly o tom, co se doopravdy stalo.

Druhý den ráno nahlásily její rodiče zmizení a policie tak rozjela pátrací akci. Netrvalo dlouho, než se jim podařilo najít tělo Luise ležící v lese v kaluži vlastní krve. Kdo spáchal tento ohavný čin nebylo pro policii moc těžké zjistit. Sousedi jedné z dívek se nechali slyšet, že si všimli Luise, jak jde po boku dvou dalších dívek do lesa. Ačkoliv se vraždící dívky snažily zapírat, nakonec podlehly a k ohavnému činu se přiznaly. Diskutuje se také o tom, že mladší z dívek měla být tou starší donucená k tomu, aby jí při vraždě asistovala.

Zarážející je ještě jedno video, které dívky na své sítě zveřejnily. V něm prosí veřejnost o pomoc s nalezením Luise s informací, že se ztratila v pět hodin odpoledne. Tuto informaci dívky však moc dobře věděly, protože Luise brutálně zavraždily a nechaly její tělo v lese.

Veřejnost se bouří vůči tamním zákonům. Dívky totiž nebudou čelit trestnímu stíhání, jelikož jsou obě mladší čtrnácti let. Vypadá to tak, že jediný postih, který vražedkyně zasáhne, je finanční odškodnění rodině zavražděné dívky. Tamní civilní soud určil, že začnou rodině posílat finanční příspěvky poté, co si najdou práci. Budou se jim strhávat z jejich platů a trvat mohou klidně až třicet let. Veřejnost je rozhořčená. Dle většiny je to směšný trest za tak nechutný a velký zločin. Veřejnost vytvořila petici na změnu zákona, kterou podepsalo už více jak sto padesát tisíc lidí.

@bastii145 Es war ein so schlimmes gefühl dort zu sein und danach deinen heimweg zu gehen…#Luise #luisef #luisefreudensberg #luisefreundenberg #luisefreudenbergtäter #sad #trauer #wemissyou #dead #viral #fy #foryoupage #foryou ♬ Originalton - Bastiii..

TikTok plní videa s kondolencí pro zesnulou Luise a její rodinu. K její smrti se vyjádřila i škola na které Luise studovala. Svou domovskou stránku nahradila kondolenční zprávou. „O víkendu jsme ztratili naši žačku, spolužačku a kamarádku Luise,“ uvedla v prohlášení základní škola Esther-Bejarano ve Freudenbergu. V tamním kostele proběhla i mše na uctění její památky, přičemž byla vystavena i kondolenční kniha s nápisem „Oplakáváme Luise“.