Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

ilustrační snímek | foto: instagram.com

Vysněný život díky pozitivním myšlenkám. Manifestace je klíčem k úspěchu, tvrdí uživatelé na TikToku

Jak mít díky pozitivním myšlenkám vysněný život? Uživatelé na TikToku doporučují manifestaci. Stačí si prý jen představovat, že něco, co si přejete, máte a vesmír vám vaše přání splní. Klíčem jsou pozitivní myšlenky. Existují ale i vědecké studie, které dokazují, že pozitivní myšlení může zlepšit i fyzické zdraví.
  15:33

Pravděpodobně každý se někdy zamyslel nad tím, že by v životě chtěl něco, co pro něj může být buď nedosažitelné, nebo to teď jednoduše nemá. Může jít o auto, bývalého partnera nebo třeba o hubnutí. Na dosažení všech přání má TikTok už mnoho měsíců jednoduché řešení - manifestaci.

Podle uživatelů na TikToku je princip manifestace jednoduchý. Můžete dostat cokoli, co si přejete, stačí tomu jen věřit. Musíte sami sebe jednoduše přesvědčit o tom, že danou věc už máte a vesmír zařídí všechno za vás.

Jde o to, že všechno, na co myslíte, se stává vaší realitou. Pokud myslíte negativně, budou se vám dít špatné věci, pokud pozitivně, bude se vám dít jen to dobré. Když uvěříte tomu, že někdy váš vysněný Mercedes mít budete, tak ho mít prostě budete. Stačí si o to jen říct. Alespoň to tvrdí uživatelé na TikToku.

@lucyy.jd My top two manifestation methods 🤍✨ #luckygirlsyndrome #manifestation #howtocreateyourdreamlife #manifesting #manifestingmethods #glowupchallenge #glowupforreal #glowuptips #lawofattraction #lawofattractiontips ♬ Lucky Girl - Carlina

Existuje mnoho různých takzvaných manifestačních metod a každý tvrdí, že zrovna ta jeho je ta jediná účinná. Tisíce uživatelů si do svého života přitáhnout nějakou specifickou osobu a proto je mnoho metod zaměřených právě na to. Pokud chcete, aby vám někdo napsal, tak například podle jedné metody stačí, abyste si představili jeho nebo její obličej a šeptali mu to, co má udělat. Pak už se nemusíte o nic starat a zpráva sama přijde.

Podobných metod jsou desítky, další oblíbenou je takzvaný scripting, kdy si sepíšete, jak byste chtěli žít za určitou dobu, jenže ne v budoucím, ale i v přítomném čase.

Uživatelé na TikToku jsou, dá se říct, manifestací posedlí. Označení #manifestation použilo více než 43 bilionů uživatelů. „Nevím jak, ale funguje to. Vždycky jsem chtěla mít takový život, jako mám teď,“ povídá jedna z uživatelek na TikToku. Má takovou práci, jakou chtěla, vysněného partnera a i byt ve čtvrti města, ve které chtěla od mala žít. Všechno se jí prý povedlo jen díky pozitivnímu myšlení a víře, že všechno, co si přeje, jednou dostane.

Myšlenka manifestace není nová. Už čínský filozof Lao-c', který se narodil v šestém století před naším letopočtem nebo transcedentalista Ralph Waldo Emerson z devatenáctého století zastávali totožnou myšlenku. Myšlenka je sice stará stovky let, je však účinná?

@socialsaucepodcast Changing your life starts with the story you tell yourself about yourself. #upgradeyourlife #highestself #mindset #businessowner #manifestation #mindset #personalgrowth #motivation ♬ original sound - Hayley Hilton

Jednoduše, nemůžete jen tak díky představě za pár dní získat miliardu korun nebo zhubnout padesát kilogramů. Na druhou stranu existuje mnoho vědeckých důkazů které dokazují, že pozitivní myšlení může zlepšit i fyzické zdraví a kvalitu života.

V pozitivním myšlení je prostě síla. Podle americké nemocnice Mayo Clinic pozitivní myšlení může vést k nižšímu riziku depresí a díky němu se také můžete lépe vyrovnávat se stresem. Studie z roku 2009 navíc dokazuje, že optimisticky smýšlející pacienti dosahují lepších výsledků v oblasti zvládání bolesti, fungování imunitního systému, kardiovaskulárního zdraví a zároveň vyšší míry přežití po vážných onemocněních. Jednou z manifestačních metod je také například vizualizace přání, díky které, podle výzkumu, měli lidé mnohem lepší představivost než jiní.