Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Marcus Revolta rappuje o jachtě, vilách a drahých hodinkách. | foto: instagram.com/marcusxdouble

Drahé hodinky, vila v Miami, jachta v Dubaji. Nová hudba Marcuse Revolty je lidem k smíchu

Marcus Revolta vydává nové album už za dva týdny. Zatím přidává ukázky na sociální sítě. Sledující na jeho hudbu reagují však přinejmenším nespokojeně. Někteří mu vzkazují, že by se měl léčit, jiným je k smíchu. Prý totiž propaguje konzumní život, který dřív odsuzoval. Zároveň prý chce peníze, aby mohl změnit systém.
  20:00

Nové album Marcuse Revolty, vlastním jménem Marka Kalety, je za rohem. Nese název The Man a vychází už 2. července. Aby Kaleta fanouškům zkrátil čekání, rozhodl se jim pustit úryvek z jedné skladby. Jejich reakce však příliš spokojené nejsou.

„Zlaté Rolexy, vila v Miami, jachta v Dubaji,“ zpívá Marcus opět ve slunečních brýlích do popového beatu. Nic víc fanouškům nepustil, zbytek videa je jen instrumentál skladby, která zní velmi neobvykle v porovnání s jeho tvorbou z minulosti. V minulosti se totiž věnoval hudbě, ve které odsuzoval konzumní život a teď jediné o čem mluví, jsou peníze.

Kvůli jeho změně názoru ho sledující odsuzují už delší dobu. „Tahle transformace je opravdu šokující. Z levicového komunisty se stal ultra pravicový kapitalista, který diktuje, že jediné na čem záleží je to, co vždycky odsuzoval,“ komentuje jeden ze sledujících. V jedné starší skladbě totiž Kaleta mluví o tom, že ho mrzí, že dříve obdivoval zemi, která má na svědomí shození atomových bomb na Hirošimu a Nagasaki. Zároveň teď veřejně povídá o tom, že by se chtěl do Spojených států přestěhovat.

❌ Nové album THE MAN vychází 2.7. 2023
#marcus #theman #motivace #inspirace

10. června 2023 v 11:54, příspěvek archivován: 12. června 2023 v 16:07

Podle jiných je jeho hudba jednoduše jenom k smíchu. „Tak a teď jsi dal razítko na to, že jsi opravdu magor,“ píše jeden sledující. „Sice i ty tvoje motivační kecy jsou trapné, ale tohle je ještě horší,“ komentuje další.

Kaleta na Instagramu také fanouškům slíbil, že první videoklip s novou skladbou vyjde už 16. června. Od té doby bude prý každý týden vycházet nový videoklip i se skladbou. Nenapsal však, jak dlouho to má v plánu dodržet. Je možné, že jen do vydání alba, zároveň však možná plánuje videoklipy ke všem skladbám na albu. Z jeho příspěvku to však jasné není.

Marcus už ale nechce zůstat jen u hudby a motivačních videí, evidentně chce měnit svět. „Chci prachy, slávu a moc, abych mohl změnit systém,“ píše na Instagramu. Radikalizuje se tedy Kaleta? „Měl bys změnit leda tak doktora, tyhle prášky co ti předepsal, bych vysadil,“ vzkazuje mu jeden jeho sledující.

Témata: Marcus Revolta