Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena

Marcus Revolta motivuje k úspěchu | foto: instagram.com/marcusxdouble

Z rappera je řečník, později šiřitel konspirací. Marcus Revolta vydělává na zaplacené „motivaci“

Marcus Revolta začínal jako zápalný sportovec, pokračoval jako rapper a teď je z něj motivační řečník. Jak rychle zdvojnásobit úspěch v životě bude radit už v únoru v Brně. Vstupenky na motivační konferenci stojí až tři tisíce korun a hlavním řečníkem je on. Účast nikoho jiného zatím neoznámil.
  19:00

Marek Kaleta, známý jako Marcus Revolta či taky Marcus X Double, se proslavil především díky hudbě. Aktuálně se snaží své sledující motivovat, ukázat jim správný směr života a předávat rady v oblasti podnikání. Teď se jim svá životní moudra rozhodl opět předat i naživo. Příští rok v únoru pořádá v Brně další motivační konferenci.

Kaleta se na sociálních sítích pohybuje už více než deset let. Nejdříve vstoupil do povědomí sledujících díky svým sportovním videím a volnému sdružení SebeRevolta, které propagovalo zdravý životní styl a cvičení venku a na workoutových hřištích. V podstatě se od začátku své kariéry snažil určitým způsobem své sledující motivovat.

Později hodnoty, které vyznával, začal promítat i do hudby. V roce 2012 vydal své debutové album s názvem Evoluce vědomí. Ve svých textech se věnuje vedle sportu také ostré kritice tehdejší společnosti. Vymezoval se i proti materialistům a všem, kteří se v životě honí jen za penězi.

Finanční šíbr a motivátor

O několik let později se ale jeho přístup k životu změnil. Ze skromného brněnského rodáka se, podle něj přirozeným vývojem, stal finanční šíbr. Od té doby se na sociálních sítích ukazuje svůj nákladný životní styl, fotí se v drahých oblecích a s luxusními auty. Jednoduše řečeno sledujícím dává na odiv, že je v životě úspěšný a schopný si vydělat hodně peněz.

Právě proto, jak se mu poslední dobou daří, se rozhodl své rady předávat i ostatním. Pravidelně sdílí příspěvky ve kterých sledujícím radí, jak by měli začít podnikat, do čeho investovat a zkrátka co dělat pro to, aby se měli v životě dobře. Objevuje se také v mnoha rozhovorech, ve kterých prezentuje své mnohdy kontroverzní názory a životní hodnoty.

Zároveň každou jeho životní etapu provází motivování ostatních. Nejdříve pořádal motivační sportovní tábory, později začal přednášet a živit se jako motivační řečník. Nedávno na svém instagramovém profilu oznámil, že na příští rok chystá v pořadí už čtvrtou motivační konferenci DOUBLE s podtitulem Jak rychle zdvojnásobit úspěch v životě. Hlavním řečníkem není nikdo jiný než Kaleta a další jména budou odhalena postupně.

„Můžete se těšit na inspirativní a motivační příběhy podnikatelů a lidí ze showbyznysu a také na velkolepou show,“ stojí v popisu události. První část bude věnována mladým úspěšným podnikatelům a druhá celebritám.

Multilevel a konspirace

Jenže svět Marcuse Revolty a jeho podnikání není jen motivační a pozitivní. Ze strany nejrůznějších reakčních kanálů a i běžných uživatelů internetu bývá mnohdy kritizovaný. Jedním z jeho nejvýraznějších kritiků byl Martin Mikyska alias Mikýř. Po sérii videí, kde se Mikýř do Revolty pustil, například kvůli jeho pyramidovému schématu či kvůli jeho názorům na opatření proti šíření nemoci covid-19, se oba muži sešli ve společné debatě.

„Ty máš talent vzít něco hezkýho a najít na tom něco špatnýho,“ vyčítá například Revolta Mikýřovi. Za svými názory například na koronavirus si prý stojí i s odstupem času.

Při rozhovoru zmiňuje i to, že je fanouškem konspiračních teorií. Odvolává se na skupinky lidí, které řídí celý svět a podobně. Mikýř například zmiňuje i to, že zdroje, které Revolta často ke svým příspěvkům přidává, aby podpořil relevanci svých názorů, z internetu často mizí a fakta prezentovaná ve videích je tak těžší si ověřit.

„Mám svůj názor a snažím se najít zdroj, který to potvrzuje,“ snaží se argumentovat Revolta.

Kritizovaný byl i za to, že skrze své motivační přednášky, ve kterých lidem radil, že dobrým zdrojem pro vydělávání peněz jsou i multilevelové firmy. Třeba takové, jako je ta jeho. Ve svém projektu Energy Revolution lákal na finanční stabilitu a právě pasivní příjmy.

Na Revoltově osobních kanálech příliš negativních komentářů člověk nenajde. Pod reakčními videi, u kterých nemá sám Revolta možnost diskuzi moderovat, už jich je podstatně více.

„Pane bože před pár lety Revolta byl můj vzor a přišel my jako probuzený jedinec ve stádu ovcí, ale teďka když ho slyším má v hlavě nas*rano,“ reaguje jeden z komentujících. „Je úplně neuvěřitelné, jak někdo dokáže být tak přesvědčivý a zároveň takový osel,“ přidává se další.

Vstupenky na plánovanou Revoltovu dvoudenní akci stojí od 380 do 3000 korun. Nejdražší VIP vstupné zahrnuje také kosmetický balíček s produkty generálního partnera, který však není nikde uveden. Dva dny plné motivace završí velkolepá afterparty s kapacitou patnácti set účastníků.

Vstupenka na samotný večírek stojí tisíc korun, VIP vstupné na konferenci tam však zahrnuje vstup zdarma. Revolta sledující láká a tvrdí, že se prodalo už přes pět set lístků.

Témata: Marcus Revolta