Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Na motivační konference Double za Revoltou proudí fanoušci z celé republiky. | foto: facebook.com/marcusxdouble

Světlá stránka Marcuse Revolty: miliony pro Klokánek. Nesmí teď však streamovat na Instagramu

Marek Kaleta alias Marcus Revolta už je opět předmětem debat na českém internetu. Tentokrát ale v pozitivním duchu. Na motivační konferenci DOUBLE s návštěvníky vybral pro Fond ohrožených dětí přes tři miliony. Ač tomu někteří nevěřili, peníze Klokánku nyní oficiálně předal. Zároveň se ale musí vyrovnat s tím, že nesmí živě vysílat na Instagramu.
  18:00

O Marku Kaletovi, známém lidem spíš jako Marcus Revolta, už se na internetu zase mluví. A znovu ve spojení s jeho únorovou motivační konferencí DOUBLE. Na té totiž spolu s účastníky konference vybíral peníze na Klokánek, projekt Fondu ohrožených dětí. Na Facebooku už hned po konferenci sdílel, že se podařilo vybrat přes tři miliony korun. Jenže na transparentním účtu Klokánku se žádná taková částka neobjevila a Kaletovi sledující začali spekulovat, kde peníze jsou a zda je Klokánek vůbec dostane.

Někteří si už mysleli, že si Kaleta jen dělá pozitivní PR a peníze nikomu nepošle. Jenže se ukázalo, že to není pravda. Jak totiž redakci antiyoutuber.cz potvrdila předsedkyně Fondu ohrožených dětí Hanka Kupková, Revolta peníze skutečně předal. Celá věc jen chvíli trvala, protože si Kaleta k vybrání peněz vybral platformu Donio. „Celou věc jsme s panem Marcusem komunikovali, zrovna dnes (ve středu, pozn. red.) přijede a předá nám šek. Vše už je podepsané,“ potvrdila Kupková. Upřesnila i částku, kterou Kaleta na konferenci vybral a Klokánku skrze Donio poslal. Sám uváděl tři miliony, ve skutečnosti je to ještě o něco víc, konkrétně 3 122 424 korun. Pro Klokánek je to veliká suma, na účtě totiž do doby daru od Revolty měl lehce přes 78 tisíc korun.

➡️Díky všem z Konference DOUBLE, kteří se na tomto podíleli
➡️Být úspěšný a bohatý má jeden hlavní účel: pomáhat ostatním

8. března 2023 v 18:17, příspěvek archivován: 9. března 2023 v 17:04

V komentářích pak nejde najít prakticky žádný negativní. To je ovšem věc, která se potvrzuje u většiny jeho příspěvků. Protože ač se mnohým může zdát obsah, který na sítě tvoří, bizarní, cílová skupina a fanouškovská základna Kalety je obrovská.

Pomohl mi, říká fanoušek

„Klobouk dolu před Vámi,“ píše jedna z komentujících na Kaletově Instagramu. Její komentář ale vůbec není ojedinělý, takových má na sítích stovky. „Respekt. A nějakej Mikýř si z tebe dělá prdel a lidi mu to žerou. Sám nic takovýho neudělal,“ dodává další komentující. Odkazuje tím na video Martina Mikysky alias Mikýře, který se v jednom díle své Úžasné pouti internetem věnoval právě i Kaletovi.

„Mně si pomohl projektem seberevolta začít cvičit, hudbou pozitivně myslet. Cením co děláš pro společnost,“ píše další a uvádí jeden z nejvýraznějších důvodů, proč lidé Kaletu sledují a fandí mu.

Redakce antiyoutuber.cz se spojila s jedním z účastníků nedávné konference DOUBLE, který popsal, proč se na motivační akci vydal a a proč rodákovi z Krnova fandí a kupuje si i jeho merch. „Sleduju ho už řadu let. Začal jsem někdy po střední, když jsem začal sám podnikat, ze začátku se tolik nedařilo a já si zkrátka hledal motivaci, proč pokračovat a že se to zlepší,“ popsal redakci pětadvacetiletý Michal z Kroměříže. Příjmením jmenovaný být nechtěl, prý si z něj někteří jeho kamarádi utahují, protože Kaletu nemají v oblibě. „Že někomu nesedí, to mi nevadí. Nikdo nesedí každému. Hledat ale něco špatného na tom, že někomu nějaký člověk na internetu pomáhá, to mi připadá mimo,“ dodává.

Aby pro Michala však Kaleta nebyl jen člověkem z internetu, vydal se letos v únoru na jeho motivační konferenci. „Přišlo mi i fajn, že lístky na konferenci, pokud člověk nepotřeboval na after party, vyšly levně. Za ani ne čtyři stovky to byla paráda. Na živo z Marcuse člověk cítí hodně pozitivní energie,“ popisuje nadšeně mladý muž, který s sebou do Brna vzal i přítelkyni. „Potkal jsem tam hodně lidí s podobným příběhem. Jsou z menších měst, dělají si to svoje a Marcuse sledují, protože jim dodává sílu,“ dodává.

Že je velká část Kaletových sledujících z menších měst, ve věku zhruba kolem třicítky, ukazují i Kaletovy sociální sítě. Při proklikání profilů, ať už na Facebooku či na Instagramu, se většinou u těch nejvíc aktivních opakuje stejný vzorec. Notná část z nich pak, alespoň ve svém profilu, uvádí, že podnikají jako OSVČ nebo mají malé firmy. V úspěchu svého idola se tak mnoho z nich nejspíš vidí.

S jednou oblíbenou činností se teď však Kaletovi fanoušci musí na chvíli rozloučit. Ve středu večer na stories totiž přiznal, že momentálně nemá na Instagramu možnost pořádat živá vysílání, protože údajně porušuje zásady komunity. Není to poprvé, co se mu něco takového stalo. Před časem měl profil dokonce na chvíli zrušený úplně.

Témata: Marcus Revolta