Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Zápasil v Red Face, utahoval si ze střelby na FF UK. Marek Podnikatel je na internetu terčem posměchu a kritiky

Bizarní zápasník z Red Face říkající si Marek Podnikatel se obul do svých odpůrců. Natočil video, ve kterém se chlubí téměř půl milionem korun v dvoutisícových bankovkách. Než že by získal obdiv, schytal spíše další kritiku. Lidé se mu vysmívají, že se vytahuje, jak je bohatý, ale video natáčí ve špinavé kuchyni.
  15:24

Představil se na druhém galavečeru zápasnické organizace Red Face, kde vyhrál nad bývalým bezdomovcem Petrem Kunštárem. Bizarní zápasník říkající si Marek Podnikatel chtěl však zřejmě víc a navštívil i konkurenční organizaci Clash of the Stars. Tam se zatím ukázal pouze na tiskové konferenci.

U sledujících je brán však spíše za bizarního zápasníka. V komentářích pod jeho videi si z něj lidé utahují, někdy však až rasisticky. Jelikož ho většina označovala za zápasníka z chudých poměrů, který se vytahuje i stokorunou, rozhodl se jednat. Pro všechny odpůrce nyní natočil speciální video.

@ciganskybaron

♬ původní zvuk - marek podnikatel

Prosadil se na druhém galavečeru Red Face. Svůj zápas vyhrál a v kariéře zápasníka chtěl zřejmě pokračovat. „Přijmi mojí výzvu,“ je jeho legendární hláška, kterou pronesl na tiskovce Clash of the Stars. Vize má zdá se veliké a chtěl se prosadit i ve vedlejší organizaci, zřejmě navzdory smlouvě, kterou má podepsanou v Red Face. Zápas však zatím v Clashi nezískal, a tak se musí soustředit na svoji internetovou kariéru.

Nespadá mezi ty nejoblíbenější zápasníky z českých bojových organizací. Lidé se do něj na jeho profilech pouští, uráží ho a někdy mu i rasisticky nadávají. Takový nátlak už pravděpodobně nevydržel a do hejtrů se obul. „Jsou tady takové špinavé věci, které mě furt špiní, že chodím jen v jednom tričku, že jsem degeš, že jsem špína a že jsem z romské osady,“ vyjadřuje na začátku videa své rozhořčení. Následně řekne, že ho všichni mají rádi a že je šéf. „Ale vy kteří ze sebe děláte a na to nemáte, tak můžete jenom závidět. Nic více, nic méně. Marek Podnikatel je kápo a kápo bude,“ pokračuje.

@antiyoutuber.cz Kunštár prohrál🥺 #antiyoutuber #antiyoutubercz #redface #kunstar ♬ původní zvuk - Antiyoutuber

Následně ukáže svazek dvoutisícových bankovek a začne je počítat. Celé video, které zveřejnil, má téměř pět a půl minuty. Skoro po celou dobu nedělá nic jiného, než že počítá bankovky. Nejdříve spočítá jeden svazek bankovku po bankovce, ve kterém je přesně 200 tisíc korun. „Otevíráme další lidičky jo? Další balíček 17. ledna. Kolik tady je? Dvě stě dalších,“ říká a pouští se do počítání druhého svazku. Dohromady v celém videu spočítá bankovky v hodnotě 470 tisíc korun. „Pro ty závistivce, co mi nadávají do degešů. Pokud se cítíte, že jste lepší, než jako já, buďte frajeři a chci vidět video, že mi ukážete hned teď 470 tisíc,“ zakončuje video.

Jeho záměr je jasný. Chtěl všem ukázat, jak je za vodou a zatnout tipec těm, kteří ho označují za chudáka. Moc se mu to ale nepovedlo. Video získalo za dva dny přes 430 tisíc zhlédnutí a sedmnáct set komentářů. Valná většina si z něj utahuje a nadále označuje za chudáka. „Člověk, který má peníze, se s nimi nikdy nechlubí,“ píše jeden uživatel do komentářů pod video. „Bohatý člověk nikdy nikomu necpe svoje prachy nebo jmění. Stejně tak normální chlap to taky nikomu necpe a nechlubí se tím. Prober se,“ píše další.

Mnozí mluví také o tom, že se chlubí penězi, které zřejmě ani nebudou jeho. „Pět minut potom rozdal všem zaměstnancům výplaty,“ píše další. „Jo, takto jsem to měl také. A kolik ti zůstane, až dáš výplaty zaměstnancům?“ komentuje jiný. Komentující na jeho profilu nechtějí uvěřit, že by byl Marek Podnikatel bohatý. Soudí tak například podle stavu kuchyně, ve které video natáčí. „470 tisíc plus kuchyň za odvoz,“ utahuje si z něj jiný.

@ciganskybaron

♬ původní zvuk - marek podnikatel

Kritiku neschytal jen za své okázalé vychloubání. Na TikToku si dokonce utahoval i z tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. „Samé střelby, furt střílejí, střílejí. Babiš s tím nic nedělá ten papagáj,“ říká Marek Podnikatel se smíchem a oznamuje, že si koupil neprůstřelnou vestu. „Já si myslím, že to není sranda, co se stalo,“ komentuje video jeden uživatel. „No sranda to není Marku. Tohle jsi přehnal,“ píše další.