Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Marek Datel Valášek | foto: Instagram

Dostal Datel peníze za Clash of the Stars? To neví ani insolvenční správce, Datel s ním nekomunikuje

Dluhy Marka Valáška alias Datla jsou na sociálních sítích a mezi jeho sledujícími diskutované téma. Datel se však k tématu dlouhodobě nevyjadřuje a teď vychází na povrch, že příliš nekomunikuje ani se soudem a s insolvenčním správcem. Místo toho, aby přiznal, kolik peněz dostal z Clash of the Stars, tak na Instagramu propaguje nové zuby.
  15:00

O dluzích Marka Valáška alias Datla už toho bylo řečeno i napsáno hodně. Stále je tu však řada otázek, na které se ptají nejen Datlovi sledující, ale i soud a insolvenční správce. Jednou z nich je třeba to, jaké všechny příjmy známý influencer měl a zda do nich zahrnul i peníze z Clash of the Stars. Vypadá to totiž, že právě to se Datel zdráhá přiznat.

V polovině ledna soudkyně Naděžda Křivánková, která má Datlův případ na starosti, kontaktovala insolvenčního správce a vyzvala ho, aby soudu předložil přehled příjmů, které měl Datel doložit do poloviny loňského září. Tam by se teoreticky měly objeviti příjmy z Clash of the Stars, a to z obou zápasů, ve kterých se zatím objevil. Jak z lednového proti Vercettimu z ledna, tak z toho červnového proti Freescootovi.

Minule jsem toho řekl až moc, dnes chci jen poděkovat lidem kteří mi fandili, mým trenérům, kamarádům, rodině a přítelkyni DĚLÁM TO PRO VÁS♥️ A respekt @freescoot překvapil si mě chlape. #win

26. června 2022 v 0:17, příspěvek archivován: 26. ledna 2023 v 14:18

Jenže insolvenční správce soudu nemá co předložit. Datel totiž správci sám nic neposlal a příjmy neukázal. Nereagoval ani na opakované výzvy.

„Insolvenční správce na základě podnětů, že by dlužník mohl mít příjmy ze zápasů Clash of the Stars již dříve dlužníka vyzýval, aby IS sdělil své příjmy v období od 1.1.2022, a to výzvou ze dne 22.6.2022 zaslanou dlužníkovi e-mailem. Na tuto výzvu však dlužník nijak nereagoval a přehled příjmů nepředložil,“ píše správce ve veřejně dostupných dokumentech soudu. Dodává pak, že jinak Datel platí tak, jak má. „Příjmy na oddlužení chodí pravidelně a jsou složeny ze srážky z příjmu dlužníka a daru ve výši 3.000,- Kč, který je placen pravidelně,“ dodává insolvenční správce.

V procesu oddlužení je Datel už dvanáctý měsíc. Zatím se mu podařilo věřitelům uhradit něco málo lehce přes 89 tisíc korun, celková výše pohledávek je však mnohem vyšší, konkrétně 2 399 155 korun. Pokud by Datel přiznal i příjmy z bojových galavečerů, dluhy by se mu nejspíš splácely mnohem rychleji.

Třetí zápas a nové zuby

V dokumentech jde pak i vidět zpráva, kterou kancelář insolvenčního správce Marka Pavlovského odeslala minulý rok v červnu. „Obracím se na Vás za účelem prověření Vašich příjmů, které byste měl mít ze zápasů Clash of the Stars. Takové příjmy nejsou v insolvenci ničím nedovoleným, je však třeba, aby byly jako mimořádný příjem odevzdány na úhradu pohledávek Vašich nezajištěných věřitelů,“ stojí ve zprávě Datlovi, na kterou dle vyjádření správce nijak nereagoval.

Podle informací redakce antiyoutuber.cz se mluví i o tom, že Datel dosud doopravdy žádné peníze za zápasy nedostal a vyplaceny mu budou až po třech zápasech. Zda se objeví i na dalším galavečeru, který by měl být na programu letos na jaře, se oficiálně zatím neví.

Dle Instagramu a příspěvků, které tam Datel dává, to ale vypadá, že se na zápas Datel připravuje. Zároveň ale sledující aktuálně seznamuje se svou cestou za hezčími zuby. Příspěvky z kliniky, kde mu zuby obrušují a následně nasadí korunky, Datel svůj Instagram a stories doslova spamuje. Reklamu neoznačuje, teoreticky by si tak za nové zuby měl platit. Vzhledem k tomu, že však soudu tvrdí, že pobírá minimální mzdu, tak půjde nejspíš o neoznačenou spolupráci.